directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Junqueras: 'Si CiU no vol la nostra mà no tindrà cap excusa per explicar que han preferit pactar amb el PP'

Alfred Bosch denuncia que Catalunya porta dècades 'rescatant' Espanya

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha tancat el míting de la coalició independentista insistint que els republicans ofereixen la mà a CiU, tot i que adverteix un pacte entre la federació nacionalista i el PP. 'Estem disposats a acompanyar en el concert econòmic. Però si no accepten la nostra mà no tindran cap excusa per explicar que han preferit pactar amb el PP', ha explicat. Junqueras ha denunciat un acord entre CiU i PP per 'desmuntar' la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la projecció exterior de Catalunya amb el tancament d'oficines de la Generalitat a Brussel·les, París o Berlín. A més, ha assegurat que no 'callaran' mentre es retallen alguns dels pilars de l'Estat del Benestar.

Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras ha assegurat que estan disposats a 'acompanyar' tant en el concert econòmic com en altres matèries i ha deixat la responsabilitat d'escollir soci a CiU. El president republicà ha recordat davant les 150 persones que seguien el míting al teatre 'Els Carlins' de Manresa que Esquerra ja ha 'renunciat' a objectius en el passat per tal de construir consensos. 'Ho vam fer el 1980 i el 2003, però ara no estem disposats a callar quan es desmunten alguns dels pilars de la societat', ha explicat. El president republicà ha reivindicat la tasca d'ERC durant els set anys de tripartit i ha assegurat que els 'legitima' per criticar les actuals retallades. Una acció de govern especialment important pel que fa a 'la inversió en recerca, a l'esforç d'integració i a l'ensenyament'.

Pel que fa a les reivindicacions nacionals, Junqueras ha apuntat que després que CiU i el PSC hagin desaprofitat 'oportunitats històriques per liderar el salt endavant del país', a partir d'ara el lideraran els independentistes. 'No se quan temps trigarem però a partir d'ara liderarem nosaltres', ha afirmat. El president republicà ha aprofitat per criticar Duran i Lleida per 'la defensa dels lobbys que sovint van en contra dels interessos del país' i Carme Chacón perquè, entre d'altres, 'està al capdavant d'un ministeri amb un pressupost 44 vegades més gran que el dèficit sanitari català'.

De la seva banda, el cap de llista de la coalició ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha incidit en l'espoli fiscal que pateix Catalunya. 'Portem dècades rescatant a Espanya', ha denunciat. Per al candidat independentista el dèficit fiscal ha fet que el Principat hagi viscut tots aquests anys per sota de les seves possibilitats. Bosch també ha criticat les retallades perquè encara empitjoren més les condicions dels catalans, en especial les que es duen a terme 'al moll de l'ós del sistema català de salut'.

'Si tot continua així acabarem malament', ha afegit el cap de llista republicà a l'hora d'insistir en la urgència de la sobirania fiscal catalana perquè el dèficit fiscal català és equivalent a un 'dèficit social'.

Alguns candidats han posat el preu 'al seu cul'

La vicepresidenta de Reagrupament ha destacat la fermesa, el coneixement i la formació dels candidats que representen a la coalició independentista. 'No vendran la seva feina ni les seves idees per res', ha assegurat, en contrast amb altres candidats 'que ja han posat preu al seu cul'. Carandell ha afegit la necessitat de votar el proper 20 de novembre i ha criticat aquells que reclamen l'abstenció. 'Treballen directament a favor d'Espanya i en contra del nostre objectiu', ha lamentat.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Emili fletxa Terrassa
14 de novembre de 2011, 17.12 h

A TOTS PLEGATS : Només començarem a posar fil a l'agulla quan a Catalunya hi hagi només dos partits: ELS UNS i ELS ALTRES i algun de més petitó per allò de la democràcia. Només així començarem a fer pinya de debó i si tenim la sort que tots dos estimin Catalunya, ja la tindrem casada amb l'un o l'altre però amb hereu de casa. Crec molt sincerament que l'ERC-SI-Rcat d'avui en dia va molt ben encaminats a fer d'hereu. A CATALUNYA NO LI CALEN NI SAVIS NI TONTETS . . . LI CALEN PATRI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
11 de novembre de 2011, 11.47 h

Sento vergonya del què veig dia darrere dia als fòrums d'aquest diari, quan es parla de la independència de Catalunya. Quan algú sàpiga explicar-me el com i de quina manera es vol obtenir la independència no anant a votar, i deixant que els partis que han estat votats fotin els què els doni la gana amb nosaltres, llavors potser ho entendré. Com que uns molts del comentaristes que escriviu sou ja un xic grandets, i amb una suficiència intel·lectual suficient, he de suposar que coneixeu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
10 de novembre de 2011, 20.46 h

Jo, modestament, opino que no haurien d'haver vots nuls. Tots els vots independentistes haurien de ser comptats.
Ara tenim una oportunitat d'or.
Si tots els independentistes votem a la coalició ERC - Rcat - Catalunya SI, es veurà el volum de vots útils per a la Independència de Catalunya. És el que necessitem, algú que aglutini a tots. ¡Visca Catalunya Lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Roger fletxa Països Catalans
10 de novembre de 2011, 20.30 h

#18, crec que els de ERC ja són prou grandets per veure si ea van equivocar o no pactant amb un partit socialdemòcrata satèl·lit del PSOE, però qui és CiU per dir el que han de fer?. El resultat és que ara tenim una ERC complexada de sí mateixa i amb un discurs de caire nacional però oblidant la ideologia republicana tot traint a Macià, que mira era un "senyorito" militar que es va escidir de l'exèrcit espanyol cansat de les maneres de fer d'aquest, sobretot a la guerra del Marroc, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Ca l'Enric fletxa Girona
10 de novembre de 2011, 18.59 h

#18# els teus comentaris en canvi son un pou de sabiduria!!! pots estar emprenyat amb ERC fins que et moris i fins i tot pots estar emprenyat fins que et moris amb el teu país Catalunya, perquè els seus ciutadans no opten majoritariament per la independencia. El dia que entenguis que la opció que defensa SC o les CUP és només acceptada per una minoria i que amb minories no s'aconsegueix mai cap objectiu entendràs perquè recolço ERC.
Saps que passa company, que pots estar tota una vid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
10 de novembre de 2011, 18.00 h

#10 Fes tu mirar. Els teus comentaris defensant la teva estimada esquerra (que no erc) són bastant tontets. Només saps que ficar-te amb l'edat de les persones que opinem. O bé com em vas dir dies enrera si ens fem palles mentals... És curiós com tu i l'altre personatge jordibcn (per cert, fes-t'ho mirar. que continuament preguntis perque et voten en negatiu es digne d'anar a un psicòleg) i els cecs amb carnet o simpatitzants d'esquerra, us removeu ràpidament només per defensar l'ndefen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
10 de novembre de 2011, 17.48 h

PUTA, PUTA, PUTA, PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||
PUTA, PUTA, PUTA, PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||
PUTA, PUTA, PUTA, PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||
PUTA, PUTA, PUTA, PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||
PUTA, PUTA, PUTA, PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||
PUTA, PUTA, PUTA, PUTA ECSPA'NA' ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Roger fletxa Països Catalans
10 de novembre de 2011, 17.29 h

#15 No és mala idea, aquesta democràcia que tenim no ens representa, ni al Parlament ni al Congreso, i tota alternativa podria ser bona sempre i quan siguin gent honesta i compromesa i no hagi infiltrats nacionalistes, i el Vicenç Partal no m'acabo de refiar gaire després del seu desafortunat editorial sobre l'exclusió del vídeo del PSC. Crec que hauríem de ser com els palestins i fer-nos reconèixer internacionalment tot denunciant les forces d'ocupació sionistes-espanyols i els col·l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Dídac fletxa Barcelona
10 de novembre de 2011, 17.07 h

Malgrat que la majoria de comentaris fets aquí demostren un independentisme conformista que accepta com immutables la sagrada constitució del sogre d'Undargarin i accepten submisament el marc legal que ens ho prohibeix tot. Ni han altres catalans que no estan d'acord i proposen una altre cosa molt mes interessant.
Espero que a ells no els insulteu tant.
http://web.partal.cat/publicitat/pacte-nacional/
Aquesta publicitat apareix a Vilaweb


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Anselm fletxa BCN
10 de novembre de 2011, 15.54 h

#10 Tranquil, home, tranquil. Per la teva tranquilitat, la Generalitat segueix sent una menjadora, tot i que amb menys poltrones, la crisi no perdona.
El papà Puigcercós ja està treballant per que us en torni a tocar una part. L'Esther Capella, alguns dels diputats al Parlament i dels assessors a la DiBa i a Girona ja han començat a beneficiar-se del nou sistema. Lamentablement us tocaran menys poltrones que abans, els electors no perdonen.
Però més val això que res, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.