directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ETA assegura que 'el desarmament està a l'agenda' i que està disposada a adoptar compromisos

En una entrevista al 'Gara', l'organització terrorista delega en la societat basca la negociació política

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ETA assegura que 'el desarmament està a l'agenda' i que està 'disposada a adoptar compromisos'. Ho anuncia en una entrevista al diari Gara que es publica aquest divendres tres setmanes després de l'anunci del cessament definitiu de la violència. En l'entrevista, dos portaveus de l'organització armada expliquen que l'anunci és 'resultat d'un procés de reflexió iniciat fa almenys una dècada' però asseguren que 'no ha estat estructurat ni lineal'. Els portaveus subratllen la 'convicció' que 'la clau dels avenços estan en la societat basca' i asseguren que 'ETA no estarà asseguda a la mesa de negociació política'.

Comparteix
   


Etiquetes
ETA està estudiant desarmar-se. Ho anuncia en la primera manifestació que realitza l'organització tres setmanes després d'anunciar el cessament definitiu de l'activitat armada, el passat 20 d'octubre. En una entrevista de 12 pàgines que el diari 'Gara' publicarà aquest divendres en basc i espanyol, dos portaveus de l'organització armada parlen de la decisió d'anunciar la fi de les seves accions i remarquen que la lluita armada 'no era senzilla'. 

Així mateix, admeten 'el gran sentiment de responsabilitat' que els provoca la declaració del 20 d'octubre passat, que només veuen equiparable a la pròpia creació de l'organització i a la decisió de continuar amb la lluita armada després de la mort del dictador espanyol Francisco Franco.

Els portaveus parlen també de la seva relació amb els agents internacionals i expliquen quina és la seva posició envers l'estat espanyol i envers la possible arribada del PP a la Moncloa. Amb tot, avança que 'ETA no estarà asseguda a la mesa de negociació política' i mostra la seva confiança amb la societat basca. De la seva banda, anticipen altres escenaris possibles, com ara què passaria si l'estat espanyol optés per intentar blocar la resolució del conflicte polític basc.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
gironí fletxa GIRONA
11 de novembre de 2011, 18.04 h

molta sort combatents


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARNAU fletxa Catalunya
11 de novembre de 2011, 12.03 h

ETA ha deixat les armes que era el que li demanava tothom. Ara li toca el govern espanyol i francès fer passos i negociar amb ETA. L'objectiu ha de ser la independència d'euskal herria. Espero que el 20-n la societat basca voti AMAIUR. Ells ho tenen clar i segur que tindrà uns grans resultats.
i nosaltres? ho tenim clar ?
CATALUNYA SI .


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.