directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA nega cap il·legalitat en el Memorial Democràtic i assegura que sempre es va treballar 'amb transparència'

La formació ecosocialista ha expressat la seva voluntat de col·laboració per donar les 'explicacions necessàries'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ICV-EUiA ha respost aquest dissabte a les acusacions d'irregularitats en els ajuts al Memorial Democràtic durant els anys 2008 i 2009, quan depenia del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació encapçalat per Joan Saura. La formació ecosocialista ha expressat el seu convenciment que no es va produir cap il·legalitat i ha assegurat que 'sempre es va treballar amb transparència'. Així mateix, ICV-EUiA manifesta la seva sorpresa perquè no es demanés informació i aclariments als anteriors responsables de la Direcció General de la Memòria Democràtica ni del Memorial Democràtic. Finalment, ICV-EUiA expressa la voluntat de col·laborar per donar les 'explicacions necessàries'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Expressem la voluntat de col·laboració dels anteriors gestors per donar les explicacions necessàries a la Sindicatura de Comptes o a les instàncies pertinents', han puntualitzat des de la formació ecosocialista.

'Conductes irregulars'

La Sindicatura de Comptes veu indicis de delicte en els ajuts del Memorial Democràtic, segons ha destapat aquest dissabte el diari 'La Vanguardia'. 'Almenys de forma indiciària, es poden haver produït conductes irregulars que podrien comportar responsabilitats penals', assegura un dels informes de la Sindicatura de Comptes en el seu informe sobre l'exercici de 2009 del Programa 131, Participació Ciutadana i Qualitat Democràtica, de la Conselleria d'Interior i Relacions Institucionals encapçalada per Joan Saura en el segon tripartit. 

Segons l'informe, la direcció general de la Memòria Democràtica va disposar dels serveis de l'empresa STOA en els exercicis 2008 i 2009, que va participar en diverses fases del lliurament de subvencions públiques. L'empresa col·laborava en l'assessorament de l'elaboració de les bases i les convocatòries -pel que va percebre 183.000 euros-, valorava les sol·licituds dels potencials beneficiaris (12.000 euros) i també era adjudicatària de projectes subvencionats.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ricard fletxa Reus
13 de novembre de 2011, 01.35 h

Si s'ha actuat de forma fraudulenta que la pagui qui l'hagi de pagar, sense paliatius. Però curiós si més no q es destapi tot just una setmana abans de les eleccions... i mentre del 3% no s'hagi mai sabut res. No entenc la condescendència de l'esquerra quan mana, la dreta és implacable quan ho fa... De fet així ha de ser. Però esper q si mai torna l'esquerra a governar es comporti igual... Traient la merda pepera i convergent. Hem de saber-ho tot, d'uns i altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.