directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Duran desafia les enquestes i pronostica un empat amb el PSC a 15 diputats i que el PPC n'obtindrà 12

Per al PP en dóna 12, a ICV, 3 i a ERC, 2

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Aquest diumenge ha estat el dia escollit pel candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, per pujar a l'autobús dels periodistes de campanya, que l'han rebut a ritme de ranxera per la ja reiterada afirmació que Duran fa per acabar cadascun dels seus mítings: 'Prefereixo ser 'mariachi' de Catalunya que 'palmero' del PSOE'. Però el viatge a Reus també ha servit perquè el candidat fes la seva 'porra' particular del resultat del 20 de novembre. Duran, sense fer cas de les darreres enquestes, és optimista: un empat de CiU i PSC a quinze diputats. El PPC seria tercera força a Catalunya amb 12 escons, mentre que ICV n'obtindria 3 i ERC 2.

Comparteix
   


Etiquetes
'Con dinero o sin dinero, hago siempre lo que quiero'. Aquest és el títol de la ranxera que han utilitzat els periodistes per rebre el candidat, que ha escollit el viatge a Reus per viatjar amb els periodistes, una tradició ja campanya rere campanya. 

Duran ha pujat a l'autobús de campanya al ritme d'una ranxera en honor a la frase que fa servir sempre per acabar cada míting: 'Prefereixo ser 'mariachi' de Catalunya que 'palmero' del PSOE'. El líder democratacristià assegura en cada acte que té un compromís amb els periodistes que passa per concloure el míting d'aquesta manera, però el cert és que ningú recorda haver-li-ho demanat.

En aquest tipus de trobades se sol parlar d'enquestes, d'expectatives electorals i de la configuració dels futurs governs. I aquesta vegada ha passat exactament el mateix, i més perquè els diaris han publicat justament aquest diumenge les seves enquestes. Duran les ha comentades, i fins i tot ha participat en la 'porra' que un dels companys de l'autobús organitza en cada campanya electoral.

Després de pagar els dos euros corresponents i de comentar els pronòstics que han fet diferents periodistes i també alguns polítics, com el seu bon amic Josep Sànchez Llibre, Duran ha dit la seva: Empat entre la federació i el PSC a 15 diputats, 12 per al PPC, 3 per a ICV i 2 per a ERC. Optimista doncs en aquesta recta final de campanya.

Per trencar el gel, els periodistes li han preguntat com es troba després ja de deu dies de campanya intensa. El candidat ha reconegut que està cansat perquè dorm poques hores, ja que li costa desconnectar després dels mítings dels vespres i ha de fer servir la televisió com a somnífer. El cert és que al final se li fan les tantes veient programes 'lleugers', la majoria sobre tafaneries. Aquesta nit passada, però, va ser l'excepció, ja que va anar a la festa d'aniversari d'una amiga de la seva dona, on va fer un parèntesi en la campanya per prendre's un parell de copes.

L'única pregunta que el candidat ha dirigit als periodistes, però, no ha obtingut resposta: 'Creieu que les retallades ens passaran factura?'. Aprofitant que ell mateix havia iniciat el tema, s'ha comentat la notícia que portava aquest diumenge un diari que relacionava la mort d'una dona amb les retallades en sanitat. Fent ostentació dels seus contactes, Duran ha fet una trucada ràpida davant de tots al conseller de Salut, Boi Ruiz, que li ha explicat ràpidament les circumstàncies del cas. 

El líder d'UDC ha conclòs que ara semblarà que cada mort que hi hagi en els propers temps serà per culpa de les retallades, i ha pronosticat una campanya informativa sobre aquest tipus de casos coincidint amb el final de la campanya.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
PereelDigne fletxa Granollers
14 de novembre de 2011, 12.10 h

Caldria saber quants milions d'euros s'han gastat el PSC, CiU i el PP tot i que és de suposar que serà una quantitat que ens farà esgarrifar per obscena. Quina diferència amb les altres formacions catalanes que s'hi presenten!

Tot i això, si ens hi posem , esgarrarem el seu pronòstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de novembre de 2011, 11.17 h

#5 No es cregui, en Gaziel era un ferm admirador i amic d'en Cambó i fins i tot professaven les mateies idees. Ara bé, no li puc retreure la seva catalanitat (la d'en Gaziel), la qual era lluny de l'espanyolitat d'el caga-sacs-de-gemecs d'en Durante y Lérida. Això no obstant, voler ser català i a la vegada voler anar amb ecs-pana, és com estimar dues dones alhora. El què em fa més mal, és que estimar Catalunya (???) i ecs-pana a la vegada, és com confirmar que l'invasió borbónica de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Constanci fletxa Sant Sadurní d'Anoia
14 de novembre de 2011, 10.43 h

Cal recordar que en Duran i Lérida només és la reencarnació “sobrada” i/o “chulesca” d'en Cambó; com l’actual comte de Godó és l’avatar monàrquic de Luis Martinez de Galinsoga, en Josep Cuní és la reencarnació lifting de Carles Sentís, en Sandro Rosell és la reencarnació “quemaca” d’en Narcís de Carreras, el Garcia Albiol fora feliç en ser la reencarnació del comte de Salvatierra i la Camacho, Rivera i companyia son la reencarnació mancomunada i alíquota d'A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa bcn
14 de novembre de 2011, 10.08 h

Pobre gran home que només té diners o els vol fer sigui com sigui, encara que per això es vengui de mica en mica Catalunya a les españes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pantinet fletxa Les Escaldes
14 de novembre de 2011, 09.07 h

El durante y Lérida que vol? Que demana? Que no porta anys i panys a Madrid? I que ha fet per Catalunya? Que l'hi devem? Els representans de les CC.AA a Madrid tots, tots i tots han tret moltissim més que el vividor a 1.000 € al dia al Hotel Palace de Madrid. Si analitzen els fruits que ha recollit per Catalunya es per anar a pixar i no trure gota. A veure Durante Y Lérida, no creus que ja fa massa temps que estás enganyat al poble català? I ara vols guanyar unes eleccions d'un pais qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quety fletxa Torroella
14 de novembre de 2011, 09.07 h

Es cosa dels boletus al.luginogenus que cada dia es pren per esmorzar. Trobe a faltar el Palace pobret...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Anna fletxa Reus
14 de novembre de 2011, 08.52 h

Veig en Durán en trànsit. Després de parlar amb monsenyor Escrivá de Balaguer o potser fins i tot amb Déu NS que li acaben de fer aquetes revelacions? És la santa Teresa del segle XX o XXI? Això el temps, si no ho fa abans en Rouco, ho dirà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.