directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona signa convenis amb 25 entitats per promoure el català

La col·laboració inclou l'organització de cursos bàsics i l'extensió del coneixement i ús del català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha signat aquest dilluns convenis amb 25 entitats de la ciutat per impulsar l'aprenentatge de la llengua catalana. El tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona i president del Consell del CNL, Jaume Ciurana, ha formalitzat la signatura amb els representants de les entitats en un acte on també hi ha assistit el director del CNL, Toni Mataix. Aquesta col·laboració inclou l'organització de cursos bàsics, l'extensió del coneixement i ús del català i la col·laboració en projectes com l'acte d'aquest dissabte que organitza la Plataforma per la Llengua per la promoció del joc i la joguina en català.

Comparteix
   


Etiquetes
Per Ciurana, 'la llengua és una qüestió essencial per a Catalunya i per això també és una prioritat per a les polítiques públiques'. D'aquesta manera, segons el tinent d'alcalde, és el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona qui 'té la responsabilitat de liderar la promoció del coneixement i l'ús del català a la ciutat'. Així mateix, ha assegurat que 'ha d'esdevenir referent en política lingüística no només a Barcelona sinó també al conjunt del país, atesa la seva condició de capital'. 

Durant l'any 2010 el CNL va treballar amb la col·laboració de 406 entitats, empreses i organismes públics a la ciutat de Barcelona mitjançant els convenis de col·laboració. El nou Consell del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona vol formalitzar convenis i pròrrogues amb 40 organitzacions diferents de la ciutat.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 de novembre de 2011, 13.37 h

en bona hora el treball en favor de la llengua! perquè, efectivament, 'la llengua és una qüestió essencial per a Catalunya i " Per això ens l'ataquen amb tanta força i des de tots els angles. DEFENSEM la NOSTRA LLENGUA... Ara tots els atacs sistemàtics (estatut..., immersió..., cal que siguem educats i respondre en castellà..., ) han desaparegut; veure-m a partir del 21N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.