directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Junqueras a Duran: 'El millor que pot fer és deixar la política'

El president d'ERC qualifica 'd'indigne' que el líder de CiU hagi apel·lat a la dignitat nacional catalana per construir un govern de concentració a Madrid

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dilluns des de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) que 'potser el millor que pot fer Duran i Lleida és deixar de ser diputat, deixar la política i fer alguna cosa pel país'. Junqueras ha qüestionat que el líder d'Unió hagi fet cap aportació 'rellevant' de caràcter intel·lectual, econòmic, polític o social en els darrers 32 anys de democràcia. 'El 1979 ja era diputat i jo encara anava a cinquè de primària', ha ironitzat. El president d'Esquerra ha demanat i 'gairebé exigit' a tothom que cregui que ha de votar per 'dignitat nacional' que no voti al candidat de la federació nacionalista.

Comparteix
   


Etiquetes
'És indigne que algú apel·li a la dignitat nacional catalana per justificar un govern de concentració a Madrid', ha opinat Junqueras en relació a unes declaracions al respecte de Josep Antoni Duran i Lleida. Pel president d'ERC tothom que ha estimat el país durant els darrers 32 anys no es mereix que algú 'jugui' amb un concepte tan elevat com el de la dignitat nacional i, per això, ha pregat, demanat i 'gairebé exigit' que la gent no voti a Duran. 

'La dignitat nacional no pot passar per un pacte del Majestic', ha criticat, ni per 'lliurar el control de la diputació de Barcelona al PP o liquidació de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals'. Junqueras ha demanat als votants d'Esquerra que no deixin que la gent que tradicionalment vota CiU 's'equivoqui' i per evitar que els 'enganyin'. 

En comparació amb els 32 anys de diputat de Duran entre el Parlament i el Congrés dels Diputats, Junqueras ha recordat que ell ha assolit diversos títols universitaris, ha escrit llibres, ha estat professor universitari o investigador als arxius del Vaticà o ha col·laborat amb programes de ràdio i televisió però, sobretot, s'ha dedicat a 'construir consensos' entre els ciutadans del país. 'Em sento legitimat per demanar el vot dels catalans que s'estimen el país i els demano que no votin el senyor Duran', ha exclamat. 'Que votin a la única candidatura independentista que es presenta i que sí que té per objectiu defensar la dignitat nacional del nostre país', ha dit. 

Les crítiques de Junqueras també han tocat la 'dèria' del candidat de CiU per arribar a ser ministre. 'Primer ho va intentar amb els socialistes, després amb els populars i ara amb tots alhora', ha explicat. El president d'ERC ha recorregut a la ironia per comentar que, en el govern de concentració a Madrid que proposa Duran, 'potser només li tocaria una direcció general', en haver-hi tantes persones optant a les cadires ministerials.

Junqueras ha estat el cap de cartell en el míting de la coalició independentista al Mercat Vell de Mollet del Vallès on no hi ha participat el cap de llista, Alfred Bosch. Unes 200 persones s'han reunit per escoltar el líder d'Esquerra i també al secretari de la direcció nacional de Reagrupament, Ignasi Planes, o a l'alcalde de Caldes de Montbui, el republicà Jordi Solé.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
16 de novembre de 2011, 10.25 h

Pancho Lopes Allà en el ancho glande. Està molt bé que facis broma! Sobre tot per què la pots fer d’una país que és Independent i les baralles que teniu les feu entre vosaltres. Una altra cosa és que les feu bé però això és el vostre problema. De fet, fins el dialecte del castellà que escrius és en sí mateix tota una molt bona broma! “Vidrios que estás bien vivoras y no morangas y como buen xarro lusiendo de grandesas de sueños inesistentes"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
16 de novembre de 2011, 09.51 h

Va haver-hi uns moments, no fa mas massa, que vaig estar dubtant sobre a qui donaria el meu vot a les properes eleccions (les de diumenge vinent). Vaig tenir-ne seriosament el dubte d'entre ERC o SI. Ara ho tinc clar: Llegint el què llegeixo i les reflexions que fan els seus seguidors, Déu me'n guardi de votar mai SI. Són destructius i més a més mal ensinistrats. Vaja de la mateixa nissaga que els corrupCiUnistes. Hi ha una cosa que no entenc: Com pot ser que els solidaris despotriquin, in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53 Oriol Jordan
Oriol Jordan fletxa [object Object]
16 de novembre de 2011, 00.09 h

Us n'heu adonat que la notícia anava d'en Duran i al final ens hem deixat arrossegar pels trolls de SI, i han acconseguit protagonisme suficient com per fer anar el debat dels comentaris al seu raser?
Jo ssincerament, els ignoraria directament i simplement els posaria els comentaris negatius pertinents, sense entrar en més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Pancho Lopes fletxa Allà en el ancho glande
15 de novembre de 2011, 18.17 h

#49 Noooooo, guate, nooo, nosotro solo diccutimmo po si l'ijo de lo Gutierre a mansiyao la ija de lo Gusman, i aluigo no montemo una balaseraaaaa.... poke el onó é mu impoltante, mu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
15 de novembre de 2011, 18.01 h

#23 Home, encertar-ne 8 de 27 no es pas com per tirar coets.... una mica d'objectivitat seria d'agrair....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Pep fletxa Rubí
15 de novembre de 2011, 17.55 h

#49 : totalment d' acord amb tu excepte en un detall fonamental : els arguments dels solidaris no són arguments sinó falsedats i insults. Desqualificar gent com en Lluís Llach, el dr Broggi, la gent de Catalunya Si, la gent d' Esquerra o Rcat que fa anys i panys que lluita - amb més o menys encert - per fer del nostre un país lliure és un baixesa i una calumnia pròpia de quinta columnistes. El passat passat està i tots hem d' assumir els errors, el que no val és insultar sobre la menti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
magos fletxa Sant Andreu del Palomar, Barcelona
15 de novembre de 2011, 17.24 h

Com deuen riure a Madrid de la nostra eterna divisió. A ells els fem la feina sense necessitat d’informadors estatals. Madurem d’una vegada. No aconseguirem cap mena d’unió, ni la Independència sí, no aparquem les discussions que tan sols ens empetiteixen. Primer catalans! Tan és si s’és d’esquerres, de dretes, de centre... us imagineu als EEUU abans de la seva independència una discussió del nostre nivell? o Mèxic, o Guatemala... fins els països nomenats del tercer món van... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
L.Mental fletxa PPCC!!*!!
15 de novembre de 2011, 17.02 h

Els estalinistes que preferien atacar als trotskistes abans que als capitalistes, eren cretins? I els cristians catòlics que preferien lluitar contra els cristians arrians abans que contra els ateus o els musulmans, eren cretins? I en Joan de Palamós i tota la trepa de “benintencionats” que s’autoanomenen “independentistes purs” però prefereixen atacar ERC abans que el PP, els hem de considerar cretins? Vet aquí unes preguntes prou interessants, no us sembla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
15 de novembre de 2011, 16.54 h

#45 El que deia... paranoia pura. Jo només faig cas del que veig i el que he vist, no del que em diuen. Feu-vos-ho mirar. Repeteixo: així no anem bé. I fora...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Pep fletxa Rubí
15 de novembre de 2011, 16.52 h

Sincerament, la campanya bruta i patètica dels solidaris cansa i fastigueja, però ja no arriba la gent. Només cal mirar els comentaris majoritaris dels principals mitjans digitals i comparar amb les eleccions de fa 1 any. Ara Esquerra, Rcat i catalunya Si són l'opció real i majoritària dels independentistes. Ni cas als solidaris i les seves ridiculeses bilioses. Que prenguin almax i til·la i via fora. Diumenge a votar, que Amaiur ens espera a Madrit per cantar la canya a les ej-panyes i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.