directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Ortiz recrimina a CiU que s'erigeixi com el vot de la 'dignitat nacional' mentre fa retallades en sanitat i educació

La número dos d'ICV-EUiA fa una crida als joves perquè es mobilitzin també a les urnes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La número dos d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha dit aquest dilluns que CiU té 'molta barra i molt d'estomac' per reivindicar-se com el vot de la 'dignitat nacional'. 'Això és trencar amb totes les fronteres i línies vermells. Es pot mirar a la cara dels professionals sanitaris i dir-los que votar CiU és que es defensin a si mateixos? Als estudiants universitaris, se'ls pot dir que és CiU qui els defensa? Hi ha límits, i el cinisme no es pot elevar a la infinita potència', ha dit Ortiz. D'altra banda, la candidata ha fet una crida als joves perquè es mobilitzin a les urnes. 'Un país no es pot permetre deixar aquesta hipoteca social i tenir tota una generació sense futur i esperança', ha manifestat.

Comparteix
   


Etiquetes
'Quina mena de catalanisme és aquest?' s'ha preguntat Ortiz en referència a CiU per les retallades, per unes polítiques que 'fomenten la bombolla immobiliària' i per 'la defensa dels lobbies empresarials'. En canvi, ha assegurat l'ecosocialista, la federació nacionalista pretén 'castigar les classes populars catalanes. Davant d'una política de retallades del govern de CiU, ICV-EUiA es reivindica com ''l'única veu clara en contra de les retallades' i com una 'alternativa' real també a les privatitzacions. Per Ortiz, els comicis del diumenge 'també són una consulta sobre les retallades, perquè es definirà com sortir de la crisi'. 

Laia Ortiz ha fet una aposta per la transparència i ha lamentat que en aquesta campanya electoral hi hagi un 'tripartit que s'amaga' i que 'juga a fet i amagar', en referència a PP, PSC i CiU. En aquest sentit, la número dos de la llista ha carregat contra les polítiques que han dut a terme els socialistes durant els últims quatre anys al govern de l'Estat, amb polítiques 'injustes i irresponsables' que denoten 'cinisme', com per exemple el desnonament exprés. Ha explicat a més que 'el PP està fent el mateix que va fer CiU a les eleccions al Parlament. No diuen què faran i presenten un problema indefinit per no espantar la gent'. Per Ortiz, 'CiU i PP és més del mateix i més a la dreta'. 'La dreta sempre ha tingut el mateix programa, estiguem o no en situació de crisi', ha reblat. L'ecosocialista considera que el govern de CiU no és el govern dels millors, sinó dels 'sords i els prepotents'.

Laia Ortiz ha fet una crida a la necessitat que els joves vagin a votar. 'Hem de demanar als joves que es mobilitzin' no només al carrer, ha assenyalat la candidata.

L'acte ha tingut lloc al centre cívic Golferichs, un 'referent de la lluita veïnal contra l'especulació' -tal com l'ha definida Ricard Gomà-, al Districte de l'Eixample Esquerre. També hi han participat dos altres candidats, Francesc Matas i Aleix Aguilera. Gomà, president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, ha fet referència a la mobilització social i ha dit: 'Ara totes aquestes forces cíviques i ciutadanes, tenim el repte de convertir-les en vot el 20 de novembre. Hem de convèncer la gent que és necessari votar'.

Ortiz comprèn els motius de la vaga de metges però considera 'més útil' la unitat sindical

Després de l'acte públic i en declaracions als periodistes però sense ser gravada per càmeres ni micròfons, Ortiz ha titllat de 'comprensible' la vaga que Metges de Catalunya ha convocat per a dimarts i dimecres. Ortiz entén que els metges estiguin enfadats 'perquè la Generalitat ha acusat els metges d'irresponsables i de no treballar prou'. Tot i això i en la línia del que ja va dir Joan Coscubiela, l'ecosocialista subratlla que 'l'instrument més útil per rectificar les polítiques del govern és la unitat sindical'. 

 





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.