directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El primer diccionari català de motociclisme ja és a la xarxa

S’hi defineixen termes com ara aturada a boxs, brífing, challenge, fiasco, posició preferent o superbike

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Coincidint amb el darrer Gran Premi de Motociclisme a Catalunya, celebrat fa unes setmanes, el Centre de Terminologia Termcat ha fet públic al seu web un diccionari que recull per primera vegada els termes bàsics del món del motociclisme. El recull aplega i defineix 186 termes amb els equivalents corresponents en castellà, francès i anglès, que provenen del Diccionari general de l’esport que el Termcat està elaborant amb vista a publicar-lo aquest mateix any.
El nou diccionari de motociclisme agrupa modalitats d'aquest esport com ara challenge, motocròs, quads, ral·lis, trial o velocitat; acrobàcies i maniobres sobre la moto com ara cavallet o plegada; termes relatius a la competició com ara fiasco, llibre de ruta o mur de pneumàtics; o operacions sobre la moto com trucatge.

Aquest diccionari forma part de la col·lecció diccionaris en línia, disponible al web del Termcat, que aplega reculls de terminologia específica sobre temes relacionats amb l’actualitat social. Destaquen títols com ara el diccionari de futbol o el vocabulari de peixos i mariscs, entre d'altres. La interfície utilitzada, igual que en la resta de títols d’aquesta col·lecció, permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

El Termcat és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.