directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El català als Oscars: 'potser aquest any'

L'acadèmic Gregory Nava assegura que Hollywood ja està avaluant el cas

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El padrí de l'Acadèmia del Cinema Català a Hollywood, el director i guionista Gregory Nava, ha assegurat aquest dijous a Barcelona que l'Acadèmia de les Arts i les Ciències cinematogràfiques nordamericana ja està avaluant la sol·licitud catalana per tal que els films en la nostra llengua puguin competir als Oscar. Nava, que ha estat nomenat membre d'honor de l'Acadèmia Catalana per la seva ajuda al reconeixement del cinema del Principat, tornarà a reunir-se la setmana vinent amb el president de l'Acadèmia de Hollywood, Tom Sherak, per tancar el cas català. 'Em sembla molt lògic que Catalunya tingui aquesta oportunitat, i lluitarem fins al final' ha assegurat Nava.
gregory nava
Comparteix
   

Segons Nava, les possibilitats que Catalunya acabi participant als Oscars són altes, i l'Acadèmia de Hollywood ja fa excepcions amb diverses nacions sense Estat propi, com Palestina, Taiwan o Puerto Rico.

L'acadèmic de Hollywood ha assegurat que la potència industrial de Catalunya, amb 17 llargmetratges l'any en versió original catalana, supera la de països amb participació regular als Oscars com Holanda, on només 13 pel·lícules l'any són en neerlandès.

Gregory Nava ha assegurat que són mitja dotzena els membres de l'Acadèmia de Hollywood que lluiten per la normalització del català, i s'ha mostrat optimista respecte les possibilitats d'un reconeixement proper. 'Potser aquest any', ha assegurat Nava.

Per la seva banda, el director de l'Acadèmia de Cinema català, Joel Joan -qui ja va parlar del reconeixement en una entrevista a directe!cat- ha assegurat que facilitaran a Hollywood una carta on l'Acadèmia espanyola accepta la participació catalana sempre que no es nomini la mateixa pel·lícula per ambdues acadèmies. L'acceptació de la participació catalana per part dels acadèmics espanyols és una altra de les condicions obligatòries que ha fixat Hollywood.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
4 de desembre de 2009, 23.17 h

Joel Joan - que ja va parlar del... No 'qui ja va parlar'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
4 de desembre de 2009, 09.58 h

Alerta, el govern estatal i altres feixistoides no se´n podran estar de boicotejar-nos com sempre fan i sucaran o pressionaran a qui calgui per tal d´impedir-ho. Els espanyols sempre jugen brut, no ho oblidem.VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.