directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Estudiants tallen l'AP-7 a Bellaterra i l'Avinguda Diagonal a Barcelona com a protesta per les retallades

L'acció s'emmarca en la jornada de vaga convocada per a aquest dijous arreu de les universitats catalanes

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un centenar d'estudiants tallen des de poc després de dos quarts de 8 del matí la carretera AP-7 en ambdós sentits de la marxa a l'altura del campus de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès. L'acció provoca una cua considerable amb diversos camions implicats. Més o menys des de la mateixa hora, un altre grup d'estudiants talla l'avinguda Diagonal, a Barcelona, a l'altura de les universitats. A Bellaterra, i segons els Mossos d'Esquadra, els estudiants actuen també a l'altra banda del campus, a l'estació de Ferrocarrils. Segons la policia, allà els manifestants han col·locat tanques i altres objectes per dificultar l'accés al campus.

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa al centenar d'estudiants que tallen l'autopista AP-7, cal dir que criden consignes com 'Universitat pública i de qualitat' o Menys policia i més educació'.
 
També duen pancartes on es pot llegir 'Si acomiaden professorat, investigadores i PAS, qui farà funcionar aquesta universitat?'. Entre els manifestants hi ha la quarantena d'estudiants que dormen des de fa dos nits a la facultat de polítiques. 
 
Tant el tall de l'AP-7 com el de l'Avinguda Diagonal s'emmarquen en la jornada de vaga convocada per a aquest dijous a les universitats públiques catalanes com a protesta per les retallades que aplica el Govern.
 
A l'Avinguda Diagonal, els estudiants provenen de la facultat de Dret, d'Econòmiques, de Biologia i de Física. Entre tots plegats no arriben al centenar. Les consignes que criden són 'Universitat pública de qualitat' i 'No a la privatització'.
 
Poc després de les vuit del matí, els estudiants que tallaven l'AP-7 han abandonat la protesta. Des del Servei Català del Trànsit s'informa, però, que l'acció continua provocant retencions i circulació lenta.
 
Pel que fa als manifestants que tallaven l'Avinguda Diagonal, han desbloquejat la via cap a les un quart de 9. De la mateixa manera, la circulació en aquest punt de Barcelona continua essent complicada.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
18 de novembre de 2011, 12.46 h

Quan s'apropen les dates nadalenques, per als estudiants qualsevol motiu serveix de pretext per convocar una manifestació (o millor dit, deixar d'assistir a classe). Jo també he estat estudiant i així ho fèiem, però amb l'única diferència que nosaltres no impedíem als altres el normal desenvolupament de la vida quotidiana. Per favor, manifestar-vos però no ens toqueu els collons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Cerdanyola
17 de novembre de 2011, 15.41 h

#1 T'equivoques, és la facultat de Polítiques i de Sociologia. Dret, tot i compartir edifici, no és la mateixa facultat i la seva zona no està okupada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Estudiant1 fletxa Manresa
17 de novembre de 2011, 14.08 h

Només volia puntualitzar una informació, no existeic cap facultat de polítiques, sinó la Facultat de Dret, on ensenyen dret, polítiques i criminologia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.