directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Més de 5,3 milions catalans podran votar diumenge a les eleccions al Congrés

A Catalunya, es presenten 65 candidatures al Congrés i 54 al Senat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un total de 5.396.313 electors estan cridats a les urnes aquest diumenge a Catalunya amb motiu de les eleccions al Congrés. La gran majoria d'aquests, 5.242.453, són residents i 143.860 viuen a l'estranger. En total, es constituiran 8.114 meses electorals, repartides entre 2.696 col·legis arreu dels 947 municipis catalans. Pel que fa les candidatures proclamades a Catalunya, al Congrés es presenten un total de 65 candidatures i al Senat 54. D'altra banda, a Catalunya corresponen 47 escons al Congrés, dels quals 31 seran de les comarques de Barcelona, 6 de Girona, 4 de Lleida i 6 de Tarragona; i 16 al Senat, quatre per circumscripció electoral.

Comparteix
   


Etiquetes
En total, seran més de cinc milions de catalans que podran exercir el dret a vot en les eleccions de diumenge que ve. D'aquests, 47.923 -quasi un 1% del cens- va sol·licitar el vot per correu. Els qui votin presencialment, ho faran en les més de 8.000 meses electorals repartides en quasi 3.000 col·legis en els 947 municipis catalans. Del total, 884 són de menys de 20.000 habitants, mentre que la resta, 63, superen aquesta xifra.
 
Per a la preparació i desenvolupament de les Eleccions Generals d'aquest diumenge, hi treballen al voltant de 3.900 funcionaris i s'ha previst un dispositiu de seguretat amb 8.300 efectius, entre policia espanyola, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i policies locals.
 
Noves paperetes per al Senat
 
Les paperetes per al Senat seran en aquesta ocasió de menor grandària que les que s'han utilitzat fins ara per facilitar el vot als electors, encara que també permetrà un estalvi en paper. Per primera vegada, s'utilitzarà un full més petit, de mida A4, i permetran incrementar de 5 a 7 les candidatures per columna gràcies a la supressió dels suplents a cada candidat.
 
D'altra banda, es manté el vot per sistema Braille, que ja es va implantar a les passades eleccions generals del2 008. Aquest sistema de votació accessible consisteix en la utilització de paperetes i sobres normalitzats (és a dir, idèntics als que utilitzen la resta d'electors) que venen acompanyats d'una documentació complementària en Braille que permet la identificació de l'opció de vot i el secret de sufragi. L'ús d'aquests sistema de vot accessible ha de ser sol·licitat prèviament per l'elector.
 
Tradicionalment la difusió dels resultats electorals es feia a partir de les dades enviades telefònicament des de totes les meses electorals als "Centres de Recollida de la Informació" (CRI-un per comunitat autònoma) on es gravaven per al seu posterior comunicació al CRI central .La transmissió d'aquestes dades mitjançant dispositius electrònics (PDA's i MAE) permet la seva comunicació des dels locals electorals directament al Centre de Recollida d'Informació central, accelerant l'entrada de dades en el sistema amb el consegüent estalvi de temps i disminuint els possibles errors humans.
 
En les Eleccions Corts Generals 2011, la utilització prevista de PDA cobrirà tots els municipis de més de 2.000 electors, el que suposa el 86% del cens electoral. I a més, i en concret a Catalunya, a la província de Barcelona aquesta cobertura arribarà a tots els municipis, és a dir, el 100% del seu cens electoral.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
gica fletxa Europa
19 de novembre de 2011, 12.57 h

#2 Independentista és aquell qui vota en unes eleccions estrangeres? No ho sabia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
gica fletxa Europa
19 de novembre de 2011, 12.54 h

#1 JA SEREM DOS!!! Com sempre, l'opció majoritària serà la nostra, malgrat que els militants (quin fàstic de paraula, que ve de militar!) de partits polítics no ho vulguin ni sentir. Apa, camineu, catalans amb bena als ulls! Dilluns tornaré a escrure aquí per fregar pels morros a tots els "votants professionals" que no poden amagar la veritat: l'opció majoritària és l'ABSTENCIÓ.
Voti, voti, voti, ECSPANYOL AQUELL QUI VOTI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
19 de novembre de 2011, 10.42 h

Estaria bé que 3 milions fossin vots independentistes.
Ànims catalans, PER CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
M.A. Rius fletxa Caldes
19 de novembre de 2011, 07.40 h

Que podran votar segons l'actual marc legal espanyol i la llei d'Hont potser si que son mes de 5 milions, ara que molts catalans no aniran a votar, entre ells jo i que l'abstenció pujarà fins un 50% no ho evitarà ningú.
Jo estic a favor del Pacte Nacional per l'autodeterminació i això no s'aconsegueix votant a corts espanyoles. http://www.nacio-catalana.org/butlleta.htm


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.