directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Bosch es mostra satisfet per la recuperació electoral d'ERC i anuncia que es plantarà davant la 'marea blava' del PP

Junqueras assegura que l'independentisme continuarà treballant per la unitat i per obrir-se a la societat

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El cap de llista de la coalició independentista que formen ERC, Reagrupament i Catalunya Sí, Alfred Bosch, s'ha mostrat 'satisfet' pels resultats assolits per la candidatura però 'preocupat' per la majoria absoluta que ha aconseguit la 'marea blava' del PP. Segons el candidat republicà, aquestes resultats -independent de saber si finalment han tret dos o tres diputats- demostren la recuperació de l'independentisme, que no deixava de perdre representació institucional des del 2008. Tot i això, la gran majoria popular fa preveure una 'involució' al conjunt de l'Estat i Bosch ha assegurat que els diputats de la coalició independentista 'es plantaran' per defensar els interessos de Catalunya a Madrid.

Comparteix
   


Etiquetes
Alfred Bosch ha felicitat el cap de llista de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, per haver guanyat les eleccions a Catalunya, i també el cap de llista del PPC, Jorge Fernández, per haver-ho fet a l'Estat. El candidat republicà també s'ha posat en contacte amb la resta de caps de llista catalans abans de comparèixer per valorar els resultats. 

En el moment de comparèixer, Bosch encara desconeixia que la seva candidatura havia aconseguit un tercer diputat, el de Teresa Jordà a Girona, que ha estat ballant fins al darrer moment. Un escó que no hagués fet canviar la valoració del líder republicà, ja que ha assegurat que l'important és el canvi de tendència que han significat aquestes eleccions per a l'independentisme. 'Fa un mes ens donaven 0 diputats', ha recordat Bosch, que ha tornat a reivindicar la renovació interna d'ERC i la unitat de l'independentisme, representada en la coalició amb Reagrupament, com dues de les principals causes del creixement de la confiança dels electors.

El candidat republicà ha descrit la nit electoral com una de les més 'emocionants' de la seva vida i ha agraït la confiança que ha dipositat en ell el president d'ERC, Oriol Junqueras, des que va ser escollit màxim dirigent de la formació. A partir d'ara, Bosch confia comptar amb el suport del número 2, Joan Tardà, i de la cap de llista gironina, Teresa Jordà, per defensar els interessos catalans. En primer lloc, el concert econòmic que genera el 'dèficit fiscal i social' de Catalunya.

Oriol Junqueras també ha mostrat la satisfacció del partit pels resultats, però ha indicat que continuaran treballant perquè encara estan 'molt lluny' des resultats als quals aspiren i els que 'necessita' el país. 'Ens hem renovat i hem treballat per la unitat i per obrir-nos a la nostra societat', ha explicat. Com Bosch, Junqueras ha definit de 'preocupant' el context estatal amb una majoria del PP al capdavant i ha assegurat que Esquerra 'vigilarà cada euro que gasti el govern espanyol'.

En la mateixa línia, el president de Reagrupament, Joan Carretero, ha apuntat que amb 2 o 3 diputats estan 'molt lluny' dels 47 que s'escullen a Catalunya i queda 'molt treball' per davant per tal de convèncer els ciutadans. 

La diputada gironina

La gran incògnita de la nit pels republicans ha estat l'escó que finalment sembla que han aconseguit revalidar a Girona. Durant l'escrutini, aquest diputat ha ballat entre la cap de llista d'ERC, Teresa Jordà, i la número 2 del PSC en aquesta circumscripció, l'exalcadessa de Salt, Iolanda Pineda. Esquerra ha consolidat l'escó a darrera hora, tot i que caldrà estar atents durant les properes horesa l'escrutini definitiu. La tensió ha estat màxima i la igualtat del resultat ha fet que els candidats d'ERC-Rcat-Catalunya Sí hagin estat els darrers en sortir a valorar els resultats, potser recordant el que va succeir en les darreres eleccions a l'Ajuntament de Girona on ERC es va quedar sense representació per només 1 vot. L'exalcaldessa de Ripoll serà, si no canvien els resultats, per primera vegada diputada a Madrid i acompanyarà Alfred Bosch i Joan Tardà a la carrera de San Jerónimo. 

Els 244.000 vots i 3 escons que ha aconseguit la coalició independentista esdevé el tercer millor resultat d'ERC en unes eleccions al Congrés dels Diputats, només superats pels 638.902 vots i 8 diputats del 2004, amb Josep Lluís Carod-Rovira com a candidat, i els del 2008, quan Joan Ridao va aconseguir 291.532 vots i 3 diputats.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
24 de novembre de 2011, 22.41 h

Ara de perdre més de 40.000 vots se'n diu recuperació electoral? Prou partidismes. Cal una plataforma per la independència que aglutini tots els independentistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
isabel fletxa Barcelona
22 de novembre de 2011, 09.26 h

Només faltaria crear un nou partit, per tornar-nos a barallar tots i fracmentar més el petit espai independentista d'esquerres que tenim. Encara no sou conscients que la majoria de la població és de dretes i tindrem que assolir la independencia amb TOTHOM. Pareu ja de dir bajanades de patriotes pur i partits que fan por. Meyns puresa i més maduresa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
22 de novembre de 2011, 02.52 h

#28 Jo no he votat mai a les 'elecciones del régimen post-franquistas' de la PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA', PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Joan fletxa Palamós
21 de novembre de 2011, 22.25 h

Esquerra no ha entès res. Esquerra hauria d'haver entès que sense un pacte d'iguals amb els altres independentistes és morta! Esquerra hauria d'entendre que ha fer una neteja a fons i pasaportar als personatges nocius. Al final quan ja s'arrossegui per terra comprendrà que cal crear una cosa nova: un partit independentista patriota i unitàri de veritat.

L'independentisme provinent d'una nova Esquerra o de la societat civil necessita un capdavanter no pas pals de paller tronats, humits i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Joan fletxa Palamós
21 de novembre de 2011, 18.55 h

#28 - Tinc complerta confiança de que aquesta MARCA BLANCA que indiques, surgeigi dels moviments independenitstes de la societat civil, a menys de que els qui han de dimitir en cert partit, tinguin l'ètica i vergonya suficient per fer-ho. Aleshores i amb patriotes de veritat que es deixin de protagonismes i amb el conseqüent sacrifici, estarà tot de cara per assolir la meta ansiada d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
21 de novembre de 2011, 18.09 h

fa dies que vaig deixar de llegir comentaris aquí, fart de veure insults entre compatriotes... avui entro... i tothom continua criticant als altres.... NO TORNARÉ A VOTAR MAI MÉS, SI NO ES PRESENTA UNA MARCA BLANCA AMB TOTES LES FORÇES INDEPENDENTISTES UNIDES.

SI HO FEU... FEU-M'HO SABER.

SALUT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
magos fletxa Sant Andreu del Palomar (Barcelona)
21 de novembre de 2011, 17.51 h

Gemegant empipant-nos entre nosaltres, mai aconseguirem el que, en definitiva volem tots. Tots i totes ens equivoquem, però cal tornar a sembrar la Terra cal paciència, ningú pot atribuir-se la única veritat. Sempre existirà l'equivocació, som humans, som imperfectes. Però no és retreien les imperfeccions. Com sí no, avançarem cap a l'objectiu que tots perseguim? La Independència no és un "estat" de puresa. Digueu-me per exemple, què farem de la Model? En son perfectes els allà re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
isabel fletxa Barcelona
21 de novembre de 2011, 17.44 h

Podeu parar de desanimar a les persones que volem avançar, quina obsessió malaltissa de criticar a tort i dret. Si no us agrada un partit, no el voteu pero no aneu a destruir el que altres intenten millorar. Enlloc de criticar hi ha que construir i si en sabeu tan com és que no heu fet un partit independentista a on no hi ha traidors, si voleu saber el que penso, és que només sabeu destruir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Joan fletxa Palamós
21 de novembre de 2011, 17.24 h

Ara resulta que molts dels que van fer servir l'insult com a argument envers la meva persona , per haver estat clarament agoserat en repudiar neta i taxativament l'acte de traició comés per un partit -que es fa passar per independentista- en la passada legislatura, resulta dic, que han agut de baixar les orelles i reconèixer que tal vegada tenia raó en les meves crítiques.
Vull que quedi clar que no tornaré a citar el nom del partit ja que per ell en sí en tinc el més sincer respecte co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
PereelDigne fletxa Granollers
21 de novembre de 2011, 17.01 h

#21 La pena són comentaris com els teu perquè desmobilitzen. Si no t'agrada ERC no els votis però no qüestionis aquesta resultats que són els únics que garantiran que l'independentisme planti cara al congrés espanyol. Han estat bons per unes raons que ja explico més avall i que ara no repetiré. Si t'informessis més sabries que el Sí no ve de SI sinó de la votació de les consultes per la independència en les quals es demanava de votar Sí a la independència de les quals Alfred Bo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.