directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

El triomf convergent i la davallada socialista, per demarcacions

El PP guanya a Tarragona ciutat · Falta confirmar amb el recompte de vots estrangers que ERC-RCat finalment s'endú l'escó que balla a Girona

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

CiU ha desbancat per primera vegada a la història el PSC com a força més votada a les eleccions generals a Catalunya després d'aconseguir 16 escons, sis més respecte el 2008, i de la desfeta de la formació socialista, que ha perdut 11 diputats dels 25 que va aconseguir en les darreres eleccions i es queda amb 14, amb el 99,80% escrutat. El PP, per la seva banda, es manté com a tercera força de Catalunya, amb 11 diputats, tres més que en els anteriors comicis, mentre que ERC continua amb els tres que ja tenia aquesta legislatura i ICV-EUiA ha obtingut dos escons més, fins als tres. A Catalunya, la participació ha estat del 66,8%, 3,4 punts menys que en les eleccions del 2008.

Comparteix
   


Etiquetes
Girona
 
Nit electoral marcada pel duel aferrissat entre PSC i ERC-RCat-Catalunya Sí per un diputat. Els independentistes busquen no perdre la representació a Girona i el PSC vol suavitzar el que seria el pitjor resultat de la història no baixant dels dos diputats. La victòria d'ERC-RCat-Catalunya SÍ és amb reserves ja que si bé ha guanyat el diputat manca comptar el vot per correu i el PSC ja ha anunciat que defensarà 'fins les últimes conseqüències' el segon escó. A l'altra cara de la moneda CiU celebra que torna a ser la força més votada a la demarcació (ha recuperat l'escó que havia perdut el 200 i ha arribat als 3 escons) i hi ha hagut eufòria al PPC perquè han aconseguit el diputat que se li resistia en els darrers dos comicis i que només han aconseguit tenir dues vegades.
 
Lleida
 
La cap de llista de CiU per Lleida al Congrés, Conxita Tarruella, ha mostrat la seva alegria per haver recuperat el diputat que van perdre l'any 2004 i ha celebrat que a Catalunya hagin pogut frenar la 'marea blava' del PP. L'eufòria a les files de la federació nacionalista contrasta amb les cares llargues i la 'decepció' al PSC. La seva candidata, Tere Cunillera, ha reconegut estar decebuda per uns resultats que donen la victòria a les 'retallades'. Des del PP, el seu candidat, Josep Ignasi Llorens, ha destacat que els populars han estat segona força política en diversos municipis lleidatans, entre ells la capital. Després dels resultats, Llorens ha convidat els socialistes a 'fer les maletes'.
 
Tarragona
 
'Històrica' ha estat la paraula més pronunciada durant la nit electoral nit pel candidat de CiU, Jordi Jané, a l'hora de valorar la seva victòria a Tarragona. Els convergents, que ja s'ensumaven un increment del seu suport electoral que es podia traduir en el triple empat d'escons amb PSC i PP, com finalment s'ha produït, han aconseguit fins i tot, per primera vegada, derrotar els socialistes en nombre de vots i convertir-se en la primera força a la demarcació en unes generals. L'ambient de decepció era palpable entre les files socialistes, que han vist com s'evaporaven 80.000 vots i dos dels quatre escons del 2008. Un triomf remarcable és el del PP a la ciutat de Tarragona. 
 
Barcelona
 
Convergència i Unió (CiU) ha guanyat en nombre de vots al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a la ciutat de Barcelona per una diferència de 14.818 sufragis en les eleccions generals del 20N. Els nacionalistes han obtingut 212.344 vots (27,7%) davant els 197.526 (25,7%) dels socialistes. Tot i així, el PSC ha guanyat a sis districtes: Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc, mentre que CiU ha obtingut la victòria a Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts i l'Eixample. Per la seva banda, el PP ha rebut 163.754 vots (21,3%), ICV-EUiA 77.092 (10%) i ERC-Rcat-Catalunya Sí 54.838 (7,1%).
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
22 de novembre de 2011, 11.30 h

El què m'ha estranyat més de tot, és quan el passat dia 20 al vespre, quan ja s'acabaven les eleccions i que els de corrupCiU celebraven la seva minça victòria a la tribuna del Majestic, mentre en Mas i l'aragonès s'enrotllaven com regadores amb la seva minsa victòria electoral, al seu costat no hi vaig veure ni en Tena ni l'Uriel. I és més, tampoc els vaig veure ahir al telenotícies migdia, quan els dirigents de corrupCiU sortien al balcó, també del Majestic, tampoc hi eren. És es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de novembre de 2011, 11.22 h

(SIC)"CiU ha desbancat per primera vegada a la història el PSC com a força més votada a les eleccions generals a Catalunya...". Això és el què diu part del titular. A mi no em sembla correcte. CiU no ha desbancat ningú. El què passa, és que el PSC ha perdut clamorosament, L'han castigat a base de bé, cosa que els catalans, els catalans de bé vull dir, no han castigat el partit corrupCiUnista com calia. A Catalunya, hem tornat a ensopegar amb la mateixa pedra. És inútil, i això em ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.