directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bosch confirma contactes amb Amaiur per arribar a acords 'puntuals o estables' durant la propera legislatura

El cap de llista republicà ha assegurat que iniciaran negociacions per tal de configurar un grup parlamentari amb aquells partits que defensin el dret a l'autodeterminació

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha confirmat aquest dilluns que s'ha posat en contacte amb els representants d'Amaiur per felicitar-los pel triomf electoral i ha avançat que els contactes continuaran durant els propers dies per intenar arribar a un acord 'estable o puntual' durant la propera legislatura. El candidat republicà ha destacat que els 7 diputats que ha assolit l'esquerra abertxale li permetran configurar, si així ho desitgen, un grup parlamentari propi i per això, ERC no tanca la porta a negociar la configuració d'un grup amb altres partis: 'Tenim la intenció de parlar amb tots aquells amb qui compartim principis bàsics, com la defensa del dret a l'autodeterminació'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Sabem que hi ha una sèrie de formacions amb les quals coincidim en la defensa del dret a l'autodeterminació i de la justícia social', ha explicat Bosch. Durant les properes setmanes la coalició intensificarà els contactes amb aquestes formacions per tal d'arribar a un acord per crear un grup parlamentari conjunt. Tot i que no s'hi ha referit directament, els dos diputats del BNG, el diputat de Compromís per València o el de Geroa Bai podrien ser els més propers a ERC i Rcat en una hipotètica aliança al Congrés.
 
Bosch ha qualificat els tres diputats que ha aconseguit la candidatura de resultats 'molt positius' i ha recordat que ara fa dos mesos les enquestes pronosticaven que ERC podria perdre tota la representació al Congrés dels Diputats. 'Això havia de ser el Titanic i hem acabat redecorant la barca', ha destacat. Els resultats 'refermen' l'estratègia que seguiran a partir d'ara els tres diputats a Madrid ja que s'esperaven una majoria absoluta del PP: 'El que caldrà fer és destacar i tenir la veu com més ferma, més neta i més clara possible'.
 
El cap de llista republicà ha insistit en la presentación d'una proposició de llei sobre l'autodeterminació com una de les primeres actuacions de la coalició un cop arribin al Congrés. 'Esgotarem totes les vies legislatives i després les jurídiques', ha explicat Bosch en referència a la possibilitat de recórrer, en últim lloc, als tribunals internacionals. La defensa de l'Estat del Benestar, del Corredor Mediterrani o de la immersió lingüística seran altres punts destacats de l'acció d'ERC a Madrid, però el gran plantejament continuarà sent el concert econòmic. 'Hem d'acabar amb aquest dèficit fiscal que s'acaba convertint en dèficit social', ha destacat el cap de llista independentista.
 
Per últim, Bosch ha avançat que no s'ha plantejat donar-se d'alta a ERC i mantindrà la seva condició d'independent. 
 
ERC confiada pel que fa al diputat de Girona
 
Amb el 100% dels vots que es van emetre aquest diumenge escrutats i només a l'espera que es recomptin els vots provinents de l'estranger, ERC i Reagrupament aconsegueixen tres diputats, dos per Barcelona i un per Girona. Aquest últim és el més ajustat, ja que només el conserven per 190 vots, els que necessitaria el PSC perquè Iolanda Pineda sobrepassés a Teresa Jordà en la cursa cap a Madrid. Alfred Bosch s'ha mostrat 'bastant confiat' que Jordà l'acabarà acompanyant a ell i a Joan Tardà a la tribuna del Congrés. 'Sabem que el número de vot estranger és molt inferior al d'altres anys i l'extrapolació que hem fet no ens fa ballar el diputat', ha indicat.
 
Ridao felicita Bosch pels resultats
 
Els resultats que ha obtingut ERC en les eleccions generals són els tercers millors de la formació en democràcia, després dels del 2004 i 2008. Precisament Bosch ha fet públic que després de conèixer l'escrutini definitiu, el cap de llista republicà a les eleccions generals del 2008, Joan Ridao, el va felicitar pels resultats obtinguts.
 
El cap de cartell dels republicans ha explicat que també ha rebut la felicitació per part de la resta de caps de llista catalans per uns resultats 'sorprenents' si es té en compte el que deien les enquestes fa només uns mesos. De qui 'encara' no han rebut cap trucada és de la resta de formacions independentistes. Cap altra es va presentar a les eleccions i algunes, com la Candidatura d'Unitat Popular o Solidaritat Catalana per la Independència, fins i tot van arribar a defensar el vot nul o l'abstenció. Per cert, el vot nul ha arribat a l'1,6% dels vots emesos i s'ha multiplicat per 3 a Catalunya respecte el 2008, i l'abstenció ha crescut 4 punts i s'ha enfilat al 34%.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Josep Miquel fletxa Barcelona (Sants)
22 de novembre de 2011, 23.04 h

Compte amb les aliances parlamentàries! És arriscat agrupar-se amb les que ja ens han deixat penjats manta vegades. En tot cas no crec que sigui prudent integrar-se en un grup on s'estigui en minoria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
scolanus fletxa barcelona
22 de novembre de 2011, 12.04 h

pacta amb totom ,que no sigui de casa eh maco, la proxima vegade que montis una consulte-trampolin per els teus interesOs d avans politics , SERAS AJUDAT PER TA FAMILIA ,diuen que son culpaples els de SI ? ,bé tindrem que fer una consulta per fotre al carrer a TOt el que a partir d avui no PARLI MES QUE DE LA INDEPENDENCIA I PROU estic tan emprenyat entre las falsetats del Duran ,les hipocresias del Bosch ,el rotllos pateteros del Junqueres ,la merda dels residuals dels sociatesi la internaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Anselm fletxa BCN
22 de novembre de 2011, 11.41 h

Els hi pot oferir la Teresa Jordà com a assessora de la Diputació de Guipúscoa, sempre que no entri al Congrés. Almenys tindrà més pressupost que la de Girona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.