directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cañas (C's): 'ETA ha entrat al Congrés'

C's aprofita la 'caiguda lliure' del PSC per reivindicar-se com el referent del català progressista i no nacionalista

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha reivindicat la seva formació com el referent del català progressista i no nacionalista davant la 'caiguda lliure' del PSC. 'En aquestes eleccions generals, el PSC ha obtingut el resultat que es mereix perquè ha deixat de ser l'alternativa al nacionalisme a Catalunya per convertir-se en un partit nacionalista més. En un partit acomplexat dels seus principis que només ha seguit el corrent al discurs nacionalista', ha criticat Cañas, que recorda que C's 'va néixer per defensar els ideals d'igualtat i justícia social que el PSC ha abandonat'. Paral·lelament, el diputat de C's considera que CiU ha guanyat a Catalunya perquè ha capitalitzat 'el vot de la por' al PP i s'ha mostrat especialment crític amb el PSOE per 'permetre que ETA hagi entrat al Congrés', valorant així els set diputats i el grup propi que ha aconseguit Amaiur.

Comparteix
   


Etiquetes
'De fet, alguns sondejos ja donaven un transvasament de vots del PSC a CiU per frenar l'onada blava del PP', ha puntualitzat Cañas, que també apunta que el 'discurs pla i amb complexes' dels populars a Catalunya ha afavorit la pujada de Convergència i Unió. 'Hem escoltat Jorge Fernández Díaz dir durant la campanya que l'educació bilingüe era una opció o que el pacte fiscal podríem parlar-ne. Cal defensar allò que tu creus, els teus principis, i PP i PSC han fet una campanya fluixa pels seus complexos i això ho ha sabut capitalitzar CiU', ha assenyalat el portaveu de C's, que també ha carregat contra ERC. 'Em fa gràcia escoltar-los dir que han aguantat el resultat després de perdre 50.000 vots, amb nova direcció i en una coalició amb dos partits més', ha ironitzat Cañas.
 
'ETA ha entrat al Congrés'
 
D'altra banda, el portaveu de C's s'ha mostrat especialment crític amb el PSOE per 'permetre que ETA hagi entrat al Congrés', valorant així els set diputats i el grup propi que ha aconseguir la formació basca Amaiur. 'Aquesta ha estat l'última gran gestió del PSOE i de José Luis Rodríguez Zapatero. Permetre que un partit hereu de Batasuna, és a dir d'ETA, estigui a les institucions', ha disparat el portaveu de C's, que lamenta que 'ETA mantingui els arsenals i ara tingui representació institucional'. Pel que fa als resultats de UPyD, Cañas ha deplorat que 'la tercera via que oferia C's s'hagi quedat en un mer apunt per culpa de la cúpula d'UPyD, que no han estat generosos ni han volgut sumar en aquestes eleccions generals'. 
 
No obstant això, segons el diputat de C's, 'UPyD s'ha quedat marginat a un partit d'una comunitat, un partit madrileny' en no voler formar coalició amb Ciutadans. 'Ara estaríem parlant d'un potent grup parlamentari al Congrés, una tercera via al projecte esgotat de PP i PSOE que seria la consciència crítica del país', ha reblat Cañas, que també ha aprofitat l'ocasió per felicitar els populars i el seu president Mariano Rajoy per l'àmplia majoria absoluta. 'Ara és l'hora que comenci a explicar què farà i com ho farà per sortir de la crisi econòmica', ha avisat el portaveu de C's, que considera que les reformes de gran envergadura que necessita l'estat espanyol (laboral, administrativa, educativa o de model energètic) 'necessiten una reedició de nous pactes de Moncloa'. 
 
'Uns pactes que haurien de ser un bon instrument per sumar esforços i guanyar l'equilibri i la pau social que necessita el país', ha afegit Cañas, que ha demanat directament a Rajoy 'que governi per a tothom, pels més de 5 milions d'aturats o el quasi mig milió de famílies que han perdut el seu habitatge'. 'I que no governi només per als seus amics, com ha fet Mas a Catalunya', ha puntualitzat el portaveu de C's. 
 
'El pitjor president del pitjor govern'
 
Pel que fa al PSOE, Cañas ha justificat la seva desfeta electoral a les eleccions generals d'aquest diumenge assegurant que 'el pitjor president del pitjor govern d'Espanya ha obtingut els pitjors resultats de la història del socialisme'. 'Són uns resultats ben merescuts, tant per la seva incapacitat per preveure la crisi com després per gestionar-la', ha afirmat el portaveu de C's, que ha comentat que Zapatero serà recordat com un president 'inepte i irresponsable' que ha portat l'estat espanyol 'al desastre social i a una de les seves pitjors crisis'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Jordi fletxa Bcn
25 de novembre de 2011, 19.51 h

#21 Jo en sé d'un, d'aquests "no-nacionalistes", que davant la pregunta es va definir com a "ciudadano del mundo". Això sí, l'haguessiu vist fent turisme pel nord d'Europa, trempant com un boig cada cop que sentia parlar "espanyol". Crec que finalment he entés el significat d'aquesta expressió: "Ciudadano del mundo" vol dir anar pel món exterminant pobles i imposant-los el seu "espanyol".

Respecte al Cañas només puc dir una cosa: Si al Congrés hi ha entrat ETA, al Parlament Català te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu
22 de novembre de 2011, 23.15 h

#18 En el cas del seu nacionalisme espanyol, sí. Tots sabem el passat tenebrós, violent, hostil i genocida del nacionalisme espanyol, el qual s'ha forjat a base de repressions, violència, terrorisme d'estat, atac a la resta d'identitats nacionals de la península, etc. Normal que se'n avergonyeixin i ho vulgui dissimular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Sr.Cañas fletxa Corbins
22 de novembre de 2011, 20.29 h

Aquest sr. el unic que vol es guanyarse una plaça a "el gato al agua". No se com es pot criticar el ser nacionalista catala, desde una postura nacionalista espanyola, per dir-ho finament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Noemí fletxa Sabadell
22 de novembre de 2011, 17.47 h

#3 ja tenien la Rosa Díez...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joanesco fletxa Barna
22 de novembre de 2011, 16.58 h

Jo sempre he admès que soc nacionalista Català, perquè aquest personatge l'hi costa tan admetre que es nacionalista espanyol ???.

No entenc que diguin que no son nacionalistes de cap mena, que es dolent admetreu ??.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ll.B. fletxa Granollers
22 de novembre de 2011, 16.50 h

Suposant la lògica de C's, els bascos han portat ETA al Congrés i els Catalans no som capaços de portar al congrés més que uns convergents que ja començen a oblidar les seves propostes electorals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jaume fletxa Sitges
22 de novembre de 2011, 15.04 h

i a Catalunya ja fa uns anys que tenim instalats al Parlament els neofranquistes de C's que no paren de defensar lo de "una, grande i libre". Sr cañas, la democràcia es basa en el respecte a les minories i les opinions diverses, gràcies a aixó vostés poden ser al Parlament, si visquessim en la Catalunya que vostés ens volen fer creure que hi vivim, vostés serien ilegals. Aprengui educació i respecte, que a vosté i els seus els hi fa molta falta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Roger fletxa Barcelona
22 de novembre de 2011, 13.13 h

Què s'en pot dir d'un partit que va a un programa reality show? partit de pandereta aquests "ciudadanos".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Thor fletxa Igualada
22 de novembre de 2011, 12.51 h

ETA ha entrat al congrés? Doncs que el faci volar pels aires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Tortosí fletxa Tortosa
22 de novembre de 2011, 11.30 h

doncs amb gent d'aquest partit va entrar la Falange al Parlament de Catalunya i no s'ha acabat el mon... o sigui... que si us cou, poseu's fulles...


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.