directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Banc d'Espanya intervé el Banc de València

El regulador entra a l'entitat financera valenciana a través del FROB amb una injecció de 1.000 milions de capital

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Banc d'Espanya, a petició del consell d'administració del Banc de València, ha destituït els administradors del banc per l'entrada de representants del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), segons el Banc d'Espanya. La comissió rectora del FROB ha acordat aquest dilluns entrar en el capital de l'entitat per un valor de 1.000 milions i concedir una línia de crèdit de 2.000 milions per garantir el funcionament de l'entitat. La intervenció del Banc d'Espanya es produeix després que el consell d'administració del Banc de València hagi informat al regulador de la impossibilitat de presentar un pla de viabilitat per garantir el futur de l'entitat, com així li va requerir el Banc d'Espanya.

Comparteix
   


Etiquetes
El Banc d'Espanya va demanar fa un dies que els administradors del Banc de València, avui destituïts, presentessin ''urgentment'' un pla de viabilitat que assegurés el futur funcionament de l'entitat, molt afectada per l'esclat de la bombolla immobiliària i la crisi del sector de la construcció. 

Un cop finalitzat el termini concedit pel regulador, el consell d'administració del Banc de València ha respòs al Banc d'Espanya que no ha trobat una solució per garantir la viabilitat de l'entitat i per això li ha demanat la intervenció i l'entrada d'administradors procedents del FROB. 

El Banc d'Espanya ha emès un comunicat adreçat als clients i creditors de l'entitat valenciana on informa que ''poden estar absolutament tranquils'' després de la intervenció perquè és una mesura que ''garanteix'' que el Banc de València podrà seguir operant amb normalitat i complirà amb totes les obligacions davant de clients i tercers. 

La injecció de capital de 1.000 milions està destinada a la compra d'accions i per neutralitzar els deteriorament dels actius immobiliaris acumulats per l'entitat, molt afectada per la bombolla immobiliària.

Crèdit de 2.000 milions a preu de mercat

A més d'aquests 1.000 milions en forma de participació de capital, el FROB ha decidit la concessió d'una línia de crèdit de 2.000 milions per garantir la liquiditat i funcionament de l'entitat. La concessió d'aquest crèdit s'ha fet en condicions de mercat i podria suposar un tipus d'interès de l'entorn del 7% en relació amb la quantitat utilitzada. 

L'objectiu del Banc d'Espanya és sanejar l'entitat valenciana per poder posar-la en condiciona per a la seva venda a una altra entitat financera. 

El Banc de València està controlat pel Banc Financer i d'Estalvi matriu de Bankia, entitat presidida per Rodrigo Rato i on participa l'antiga Caixa Laietana. 

 





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.