directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC proposarà a CiU celebrar una consulta sobre el concert econòmic a principis de 2012

Consideren que és la millor opció per assegurar-ne l'èxit · El plebiscit serà una de les condicions dels republicans per negociar els pressupostos de 2012

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ERC proposarà a CiU dur a terme una consulta popular pel concert econòmic que hauria de tenir lloc el primer trimestre de 2012, segons informa el diari ARA. Els republicans consideren que aquesta és la millor opció per assegurar-ne l'èxit i tenen previst posar-la de condició que posaran a CiU de cara a negociar el suport d'Esquerra als pressupostos de 2012. L'objectiu d'ERC és que les conclusions de la comissió del Parlament de Catalunya sobre el concert s'aprovin d'aquí a poques setmanes i, amb aquest aval i posteriorment amb el dels ciutadans, encetar la negociació amb el proper president espanyol, Mariano Rajoy. El líder del PP ja ha deixat clar que, si bé escoltarà les reclamacions catalanes, no pensa cedir en sobirania fiscal, motiu pel qual ERC vol pressionar-lo amb el suport al concert del Parlament i la ciutadania, fet que "maximitzaria les possibilitats" de triomf de la proposta, per evitar que es repeteixi el capítol de l'Estatut, on els ciutadans van votar una versió retallada del text aprovat per la cambra catalana.

Comparteix
   


Etiquetes
Per CiU però la consulta sobre el concert és una eina dissuasiva que cal impulsar si les converses amb el PP no prosperen, és a dir, una eina de pressió. Els republicans creuen que modificar l'ordre dels factors sí altera el producte final, ja que no és el mateix negociar primer amb el PP i obtenir un resultat inferior que es votarà en consulta, que no pas anar a negociar amb el suport explícit de la ciutadania. Això evitaria acords de "peix al cove" i propostes aigualides com transferències parcials d'alguns impostos. Segons els calculs republicans, la idea és tenir-ho enllestit de cara al 2013, quan s'ha de renegociar el model de finançament territorial a l'Estat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
CiU=PP fletxa Solidaritat española
28 de novembre de 2011, 14.31 h

Juanito de Palamòs, candidat al premi "millor intoxicador" del CNI i de Conveniencia y Union ( española )


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Albert Vilà fletxa Caldes de Malavella
28 de novembre de 2011, 00.37 h

#9 Joan de Palamós
Tots els comentaris que fas de Miquel Sellarés, són de càrrecs que li han confiat. Per la teva personalitat, això significa "viure" de la política. Per a mi significa que és una persona de gran vàlua que tothom li reconeix el seu valor. Jo sé d'altres persones amb càrrecs públics que han conservat els llocs durant indiferentment de qui governa. Alguns els conec personalment i estan fent una feina exemplar. Potser que per criticar als demés, ho facis amb arguments ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
pepa fletxa vila
27 de novembre de 2011, 23.46 h

Realment sou militants, militants....
Aquest concert de pa sucat amb oli que proposa CiU i ERC recolza, no va en lloc. Això és el que us vol fer veure SI. L'unica manera d'aconseguir un pacte digne és que el proposi el poble i Espanya l'acati o no amb les seves consequències. ( de fet a qui correspondria proposar és a Espanya, nosaltres ja ho vam fer amb l'estatururut)
Està clar que CiU i PP estàn negociant les engrunes que ens vendran com a les millors de la història, sense dir que no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Josep Maria fletxa Mollerussa
27 de novembre de 2011, 21.31 h

Suposo que E, ja deu saber la resposta!!!! Que no!! Al temps!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Palamós
27 de novembre de 2011, 20.49 h

#7 - S'estimbaran uns i altres.Han demostrat sobradament en aquets llargs anys que portem de "democràcia" que només els interessan els seus "negocis" particulars sels hi digui poltronisme ben remunerat o negocis sistema corrupció Durante y Lérida i cia.
El que hi sortirà guanyant més és Miquel Sellarès, el nou fitxatge estrella d'ERC i amic íntim de Alfred Bosch. Com a negociador és un crac, és dels pocs personatges de Catalunya que ha aconseguit tenir càrrec oficial tant amb CiU (... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de novembre de 2011, 20.06 h


-proposarà fer una consulta. No 'celebrar'. Si de cas celebrarem el resultat.
-a començament del 2012. No 'principis de'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles fletxa Vilanova
27 de novembre de 2011, 19.41 h

Deixeu de fer el ridícul els seguidors d'ERC i SI barallant-vos com nenes. Ni un ni l'altre representen en exclussiva l'independentisme. Està clar que SI és un partit fonamentalment independentista i ERC no, això es pot valorar positivament o negativament, però ja ho sabem i no cal barallar-nos. Si ERC segueix per la via de Bosch la confluència és possible, si ERC es veu temptada per la previsible desintegració del PSOE català i preten teixir complicitats amb el frikisme federalista de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de novembre de 2011, 19.38 h

#3 No per res PEPA, però el concert econòmic ERC ja fa al menys mes de 15 anys que el defensava i el portava al seu programa electoral. En Bertran, per aquell temps, crec que anava al institut i no se ja militava a les JERC. En qualsevol cas, PEPA, ERC sempre pot dir i amb dades a la ma que els primers a defensar.ho i proposar.ho a la societat varen ser ells. En Bertran com a bon militant llavors de ERC i JERC, ho sap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós
27 de novembre de 2011, 19.37 h

ERC i CiU, agafats de la maneta volen anar a la plaça mercat SPAIN - THEFT, a fi de comprar una miqueta de "Peix al cove" . Sembla ser que al corrupte "sobiranista" Durante y Lérida, li plau la companyia dels qui ja no volen parlar d'independència.
( Aquest escrit, evidentment, va pels que em plau que votin negativament. S'ha de donar entreteniment a les pobres ànimes )


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep fletxa Vila
27 de novembre de 2011, 17.36 h

#3 Ja ho saps que això del Concert econòmic ho defensava Esquerra molt abans que CiU, i que l'Uriel fes els seus primers passos en la política de la mà de les joventuts d'ERC, no? Ho dic perquè us ho agafeu amb una mica de perspectiva, que a vegades sembla que ens volgueu fer que SI s'hagi inventat de cop l'independentisme! ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.