directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demana una revisió a l'alça del pressupost de TV3 per no posar en perill l'actual model públic

El Consell nacional aprova la creació de dues noves secretaries nacionals dedicades a la Dona i a la vertebració dels Països Catalans

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Esquerra reclama al Govern que "revisi a l'alça" el pressupost per a la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA) de cara al 2012 per garantir "el manteniment, la oferta i la qualitat" de TVC i Catalunya Ràdio. La formació ha aprovat per unanimitat en el seu Consell Nacional una resolució de suport a la CCMA on alerta que la "dràstica" retallada anunciada per CiU aquest divendres posa en perill l'actual model audiovisual públic, una eina clau en la "vertebració del país" que podria "desaparèixer", segons ha explicat la secretaria general de la formació, Marta Rovira. El paper dels mitjans de comunicació públics, especialment de TV3 i Catalunya Ràdio, ha estat "determinant", diu Rovira, en la vertebració i cohesió social del país. Per això, des d'Esquerra entenen que retallar de forma "dràstica" els seus pressupostos suposarà deixar el sistema de mitjans públics "absolutament malmès" i la "pràctica desaparició" del seu model públic.

Comparteix
   


Etiquetes
La número dos d'ERC ha criticat les "falses i mal intencionades" dades que s'han fet córrer els últims mesos per magnificar la despesa pública de l'actual model i "generar dubtes sobre la capacitat dels seus gestors". I ha recordat que el cost dels sis canals de televisió -que el Govern vol reduir a quatre- i els dos canals de la ràdio pública és menor de 40 euros a l'any per ciutadà.

Davant d'aquestes dades "prou il·lustratives", ha afegit, Esquerra critica que el Govern anunciï la retallada i no tingui en compte l'esforç d'austeritat impulsat ja per la pròpia CCMA, que ha permès reduir fins a un 25% el seu pressupost en els darrers dos anys.

Més Dona i més Països Catalans

El Consell Nacional d'Equerra també ha aprovat aquest dissabte la creació de dues noves secretaries nacionals, que restaven vacants, dedicades a la Dona i la vertebració del Països Catalans. La primera estarà ocupada per la regidora dels Pirineus Maria Rosa Amorós i la segona, per Joan Lledó, anterior president regional de la formació a les Illes Balears.

Els consellers nacionals d'ERC també han avalat estructurar el partit amb 24 comissions sectorials, entre les quals hi haurà, per primera vegada, una dedicada exclusivament a la Comunicació Audiovisual, que es desagrega de la comissió de Cultura. Així mateix, s'ha aprovat continuar amb el procés de renovació del partit celebrant fins el febrer els congressos territorials i sectorials corresponents per renovar als seus representants.

Finalment, el Consell també ha revisat les balances econòmiques del partit i ha acordat elaborar un pla de viabilitat. En aquest sentit, Rovira ha explicat que la despesa de la formació per aquesta última campanya electoral no s'ha excedit dels 600.000 euros del pressupost inicialment previst, assolint un dèficit de 370.000 euros que, gràcies als bons resultats a les eleccions generals, ha resultat menor de l'esperat.

Finalment, Rovira ha explicat que la reunió de la permanent del proper dilluns 5 de desembre estarà dedicada de forma monogràfica a establir les estratègies i el discurs de la formació davant els pressupostos per a l'any vinent i les retallades anunciades pel Govern.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
CiU=PP fletxa Solidaritat española
28 de novembre de 2011, 14.17 h

CyU CONTRA CATALUNYA, MÉS QUE MAI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Albert fletxa Barcelona
27 de novembre de 2011, 23.50 h

Quina pena i quina vergonya! CiU complint el programa electoral del PP. Reduir el català al màxim i privatitzar. Sempre he tingut molt clar que l'organització de CiU, malgrat alguns militants , no ha sortit mai del regionalisme en la seva pràctiva real. Regionalisme de veritat eh!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Tallaferro fletxa Centelles
27 de novembre de 2011, 11.08 h

ERC que acabi de fer volar coloms només per sortir a la foto. No estan per la feina, No son responsables del moment que vivim. Que s'uneixin per treure càrrecs públics que no serveixen per res, que s'uneixin per treure totes les persones que es varen llogar abans de les eleccions i que no es necessiten, aquestes persones cobreen uns diners públics que resten serveis a la població. Una administració es deu a tot el poble i no només a amics i parents, com passa a Centelles que es varen llo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
pasbort fletxa Vila-real
27 de novembre de 2011, 10.30 h

CABRETJAT JO TAMBE, diners....diners.....diners.....SI FAN FALTA ELS DINERS....Per qué collons els haveu DONAT als GADAFIS DE TORN? havessiu pogut tenir un poquet, sols un poquet de PIETAT d´aquests POBRES QUE SOLS TENEN LES ESCOMBRERIES PER MENJAR....----ARA QUE DE BEN SEGUR AQUETS CAPTAIRES TAMBE, TAMBE AURAN VOTAT A FAVOR DELS GADAFIS, de mí que NO ESPEREN NI UN VAS D´AIGUA.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
pasbort fletxa Vila-real
27 de novembre de 2011, 10.19 h

CONTRADICCIONS
Hi ha moltíssima gent que es diuen "ANTITAURINES" i a la primera ocasió VAN i VOTEN a FAVOR dels "MATAORS" ...ve a èsser com aquells que es diuen "INDEPENDENTISTES" i VOTA a favor de CASTELLA es com dir a......."LA MERDA EL CATALA I ELS CATALANS" si....ho antenc que em "BOMBIN" MADRID.....MADRID......MADRID,,,,,,,, (una LIMOSNITA POR EL AMOR DE DIOS......) El BARÇA NO ELS PODIA HUMIL-LIAR....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jordibcn fletxa Barcelona
27 de novembre de 2011, 09.47 h

#7 I en una televisió en obert com es pot fer això? i pagar per què per poder veure´ls en català poden veure´ls en castellà gratis per la Sexta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 de novembre de 2011, 09.02 h

#5 La qüestió és que la Generalitat no té diners. Proposo el copagament dels partits de fútboli la Formula1 de TV3, qui ho vulgui veure que pagui. La demagogia és dir que TVC s'ensorra quan senzillament se'ls hi demana que s'ajustin més el cinturó com farà tota l'administració pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Romeu fletxa Taradell
27 de novembre de 2011, 08.31 h

la retallada de TV3 ens pot sortir costosíssima, com a país, però també per a les finances públiques catalanes, que encara hi perdrien més.
http://blocdejosepromeu.blogspot.com/2011/11/retallades-costosissimes.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de novembre de 2011, 02.05 h

#1 No es tracta d'especular amb greuges comparatius absurds i demagògics, amb coses que no tenen res a veure. TV3 és la columna vertebral de la cultura i la llengua catalanes, no n'hi ha cap altra. I no estem parlant de futbol sí, futbol no, estem parlant de TV3 líder d'audiència a Catalunya, o Tele 5 líder d'audiència a Catalunya. Què preferiu, catalans?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
26 de novembre de 2011, 20.56 h

#2 És un comentari en relació al #1


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.