directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Recoder creu que l'Estat no dóna el permís als vols internacionals a Alguaire perquè és propietat de la Generalitat

El conseller assegura que el retard per l'obertura fora de l'espai Shenguen posa en perill els vols al Regne Unit

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, creu que el govern espanyol no té cap entusiasme en donar el permís per obrir el punt fronterer a l'aeroport de Lleida-Alguaire 'perquè li molesta que no pertanyi a Aena'. Per això 'l'Estat no posa interès en l'aeroport que és important pel desenvolupament de les terres de Lleida'. S'esperava que aquest divendres el Consell de Ministres avalués el permís, però tampoc va ser així. Segons Recoder, 'l'Estat no té cap excusa per seguir retardant els vols internacionals des de Lleida'. Si això segueix així 'serà un fet terrible', ha dit, 'perquè el Govern haurà d'indemnitzar els touroperadors britànics amb qui s'ha compromès pel 19 de desembre.
aeroport,Lleida-Alguaire
Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol va iniciar els tràmits a l'agost er donar el permís a l'aeroport de Lleida-Alguaire per volar fora de l'espai Shenguen, després de les primeres peticions de la Generalitat fetes l'any 2009. Segons Recoder 'la decisió està pendent del ministre que en té la competència'. Per això el conseller no entén perquè ha de ser el consell de ministres qui en aquest cas doni el vist-i-plau. Segons Recoder aquest bloqueig té relació amb el fet que sigui la Generalitat la titular de l'aeroport, i no Aena.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha recordat que Lleida ja ha perdut, per aquest retard, el touroperadors russos, que finalment no hi operaran enguany, encara que Lluís Recoder confia que ho faran l'any vinent. 'Cal que abans del 19 de desembre la duana estigui en marxa' ha insistit, ja que en cas contrari 'la Generalitat haurà de pagar la indemnització acordada amb els touroperadors britànics per si no es complia la data'.

Nova potabilitzadora a Preixana

Lluís Recoder ha parlat de l'aeroport durant la seva visita a Preixana, on aquest dissabte ha inaugurat la nova planta potabilitzadora d'aigua del municipi que 'permet ara als veïns d'aquest poble gaudir d'una aigua de plena qualitat i gust'. Segons el conseller 'l'aigua és un dels elements principals de la qualitat de vida' de la qual ara poden gaudir amb totes les condicions els veïns de Preixana. La planta potabilitzadora de Preixana ha costat 450.665 euros finançats per l'Ajuntament de la població, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

A banda d'aquesta obra, l'Agència Catalana de l'Aigua té ara pendent de licitació el subministrament d'aigua de la Vall de Llobregós (Llosa, Sanahuja i Torà). Ara l'ens es reunirà amb els ajuntaments per informar-los del cost de l'actuació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ll.B. fletxa Granollers
29 de novembre de 2011, 17.42 h

La incompetència espanyola, a més d'intrinseca, és intencionada. Els seus aeroports fracasen i també volen que fracasin els nostres. Segurament voldran negociar alguna altre cosa que no té res a veure i si mentrestant generen deficit a la Generalitat, per ells millor o tant s'els hi en fot. Ja ens obligaran a retallar-lo. Hauriem de poder explicar aquests abusos que rebem sovint, al món i a la gent. Al món per què al menys no considerin a Catalunya incompetent, tenim excuses. I a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Claudi fletxa Sant Cugat del Vallès
28 de novembre de 2011, 13.56 h

S'escriu Schengen no pas Sheguen. Corregiu-ho si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu
28 de novembre de 2011, 00.36 h

La culpa és d'Espanya, com gairebé sempre vaja..., del gairebé al sempre absolut hi ha la incapacitat del nostre Govern (i la nostra classe política) d'engegar Espanya a fer punyetes d'una vegada per totes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Vilanova
27 de novembre de 2011, 19.47 h

Suposo que a CiU s'han repartit els papers de l'auca. En Recoder actua perfectament seguint el guió del catalanet ploraner que sempre es lamenta i mai no actua. És a dir, com a conseller, la cosa més inútil possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de novembre de 2011, 16.41 h

Todo esto nos pàsa por tener una persona que dice ser el precidente la la nacion Catalana ,pobres ilusos el simplemente es un alto funcionario del estado opresor.Sirealmente fuera un presidente defenderia a su pueblo de la expoliacion que esta padeciendo .MAS RECORTES MENOS LIBERTAT PARA EL PUEBLO .VISÇA LA REPUBLICA CATALANA INDEPENDEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.