directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC vol que la consulta sobre el pacte fiscal es faci abans de plantejar-la a Madrid

La consulta, el manteniment dels recursos per la CCMA i mesures alternatives a les retallades, condicions dels republicans a CiU per pactar els pressupostos de 2012

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reclamat de nou al Govern que convoqui una consulta popular sobre el pacte fiscal abans de plantejar aquesta qüestió a l'executiu espanyol. 'Per tal de maximitzar les oportunitats, és convenient que CiU s'avingui a fer una consulta prèvia, és un punt clau d'aquesta transició nacional que anunciava Mas', ha remarcat en roda de premsa. Aquesta és una de les condicions que posarà ERC per negociar els pressupostos de la Generalitat, però també n'hi ha d'altres, com el manteniment dels recursos per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i mesures alternatives als ajustos anunciats pel president de la Generalitat, Artur Mas, la setmana passada.
Simó ha insistit en què la consulta sobre el pacte fiscal s'ha de fer abans d'anar a negociar a Madrid, i així sumar la màxima força possible al voltant d'aquest objectiu davant d'un PP amb majoria absoluta al capdavant del govern de l'Estat. Ha reaccionat així a les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha advertit que el Govern convocarà una consulta si Mariano Rajoy es tanca en banda a negociar el pacte fiscal.

És més, fins i tot ha fixat aquest punt com a condició per negociar els pressupostos de la Generalitat, però li ha sumat també d'altres qüestions, com per exemple que el Govern deixi enrere les mesures d'ajust anunciades pel president de la Generalitat i opti en el seu lloc per alternatives com per exemple la creació d'un impost sobre la banca, que suposaria 600 MEUR l'any 2012. De fet, ha demanat a CiU que retiri l'esmena a la totalitat que ha presentat contra la proposició d'ERC en aquest sentit que es debatrà aquest dimecres al Parlament.

Ha remarcat que la cancellera alemanya, Angela Merckel, i també el president francès, Nicolas Sarkozy, ja han apostat per aquest impost, i ha remarcat que 600 MEUR són més de la meitat dels recursos que Mas vol recaptar amb les seves mesures d'ajust.

'La crisi demana sang, suor i llàgrimes, però no només han de suar, no només han de treure sant, no només han de plorar els de sempre, les classes mitjanes i populars', ha subratllat.

El manteniment del pressupost de la CCMA és també condició sine qua non per a ERC, ja que Catalunya Ràdio i TV3, ha dit, són 'peces claus per garantir un exercici ampli i sòlid de la llibertat d'expressió dels professionals, de la defensa de la llengua i de la cultura i de l'articulació d'una indústria que pivota al voltant de la televisió pública'.

Simó ha denunciat que en el fons d'aquesta rebaixa hi ha una pugna pel control de l'audiovisual a Catalunya. 'Ja ens agradaria creure que les retallades són absolutament necessàries perquè hi ha un excés de despesa', ha subratllat, tot recordant que es va reduir el pressupost en una quarta part en dos anys.

Una altra punt bàsic per negociar, segons Simó, és l'establiment d'un pacte nacional sobre salut, recuperant l'esperit impulsat per l'anterior Govern. La republicana ha lamentat que el Departament de Salut hagi tirat pel dret aprovant un pla sense consens amb els professionals i els usuaris.

Simó ha aprofitat per fer balanç del primer aniversari de les eleccions que van donar la presidència de la Generalitat a Artur Mas. Al seu parer, CiU ha passat duna 'transició nacional sense límits a una transició en què CiU té com a soci preferent el PP'. A l'altre costat, ha continuat, hi ha una ERC que ofereix un acord en qüestions claus de país, com la CCMA, els pressupostos o el concert econòmic. 'El que demanem a Mas és que recuperi la seva transició nacional sense límits, que la recuperi també pel que fa al concert', ha demanat Simó alertant que CiU ha posat 'el fre de mà' en aquesta qüestió.

Comissió de seguiment d'ERC i Reagrupament

D'altra banda, ha explicat que ERC i Reagrupament tenen previst formar una comissió de seguiment per analitzar la feina dels tres diputats que van aconseguir el 20 de novembre. Ho faran un cop s'hagin constituït les Corts i els tres diputats hagin pres possessió de les seves actes.

Simó no ha volgut aclarir si l'aliança entre ERC i Reagrupament anirà més enllà de les eleccions, però sí que ha subratllat l'aposta que ha fet el seu partit per la suma, 'i s'ha de veure com es materialitza més enllà de la concurrència a les eleccions'. 'Necessitem moltes mans que ens ajudin, tothom ha de ser benvingut, i ERC ha demostrat que està per sumar i per obrir-se més enllà del que s'ha fet ara en aquestes eleccions', ha argumentat Simó citant la societat civil i persones independents com a exemples de possibles acords.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de novembre de 2011, 22.29 h

#23 Si noi,tampoc hi ha rès per tu...ni de palanganero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 19.27 h

No pateixis. Ara amb el fitxatge de Miquel Sellarès ja està tot solucionat. Encara hi ha la mateixa executiva ? Per res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
PereelDigne fletxa Granollers
29 de novembre de 2011, 19.08 h

Cal fer propostes com aquestes i cal tirar endavant amb valentia. ERC és el pal de paller de l'independentisme català i qui li cogui que rasqui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 18.05 h

#20 - No he fardat mai de saber escriure de forma pulcra la nostra llengua i sóc conscient de que a voltes hi faig errors. Què hi vols fer, no tothom té la sort que tens tu d'haver estat instruit modèlicament. A un servidor l'ùnica cosa que em faria caure la cara de vergonya és no tenir el valor de rebutjar als qui després de tants anys de lluita van tenir la gosadia traidora de vendren's a l'estat espanyol. Oi que no cal que et digui quí va ser ?
En quant a Miquel Sellarès, et puc exp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
29 de novembre de 2011, 17.16 h

#16 JOan de Palamós: no et sembla que valdria la pena que, en comptes de dedicar-te a vomitar la teva cacona sobre ERC, et dediquessis a saber escriure correctament la teva llengua? Que potser no saps que qui fa faltes en la seva pròpia llengua es mereix el qualificatiu de semianalfabet? Per què ens avergonyeixes amb aquest "ceGs"? D'altra banda, en Miquel Sellarés ja lluitava contra el franquisme quan l'Assemblea de Catalunya, on per cert MAI no hi vaig veure ningú de Palamós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de novembre de 2011, 12.20 h

#15 Doncs a veure si és veritat i ens regales el teu silènci,unica prova d'intel.ligència que ens pots oferir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de novembre de 2011, 12.19 h

#16 Algú li pot deixar una escala al de palamós per posar-se a la nostra alçada?el pobric no hi arriba i ha de cridar molt!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
REAGRUPAT fletxa GIRONA
29 de novembre de 2011, 12.13 h

i NO VALDRIA MÉS CONCENTRAR TOTS ELS ESFORÇOS EN UN REFERENDUM D'INDEPENDÈNCIA - LA PROCLAMACIÓ HA DE SER PRÉVIA SI ES VOL GUANYAR - I UN GOVERN CONSTITUENT DE CONCENTRACIÓ PER FER ELECCIONS DE COLOR POLÍTIC MÉS TARD. AL MENYS SERIA UNA BATALLA DEFINITIVA PER LA QUE ES NECESSITEN UN PARELL DE PEBROTS.pERÒ NO PERDRÍEM L'OREMUS EN % DE MÉS O MENYS...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 12.01 h

Ah ! i gràcies als cegs d'ERC per contestar amb arguments les meves opinions - equivocades o no - amb insults. Jo no em posaré a la vostra alçada, encara hi han clases.
Encara no ha plegat l'Executiva que ens va trair ? Sort que ara han fitxat a Miquel Sellarès ! Aquest ho té tot pamat i ens aconseguirà l'independència en un tres i no res i més si té el suport den Durante y Lérida, ja no caldrà discutir sobre el "peix al cove", perdó vull dir el "pacte fiscal".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 11.50 h

#9 - No cal dir res més !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.