directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Malgrat la crisi, Barcelona inverteix gairebé mig milió més en la il·luminació de carrers i la campanya de Nadal

La tinenta d'alcalde d'Economia defensa la instal·lació d'una pista de gel perquè estimula el consum, dinamitza el comerç i ampliaria l'oferta d'activitat familiar

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 2,7 milions d'euros en la campanya de Nadal de 2011, el que representa gairebé mig milió més del què es va deixar l'anterior govern municipal el 2010. La major part s'ha destinat a les subvencions per la il·luminació dels carrers, que aquest any estaran més hores i més dies engalanats. L'altra partida important serveix per finançar una campanya de comunicació amb la què el consistori vol felicitar els ciutadans i incentivar les compres. La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha defensat la instal·lació de la pista de gel a la plaça de Catalunya perquè estimula el consum, dinamitza el comerç i amplia l'oferta d'activitats familiars.

Comparteix
   


Etiquetes
Barcelona inaugurarà aquest 30 de novembre la il·luminació dels seus carrers amb motiu de les festes de Nadal. La principal novetat d'aquest any està en les hores que estaran enceses, 35 més que l'exercici anterior. Això es deu al fet que l'encesa es fa dos dies abans, s'acaba un dia més tard -el dia 6 de gener- i cada dia estaran més temps obertes -de 18,00 hores a 23,00 hores entre setmana, fins a les 24,00 hores els caps de setmana i fins a la 1,00 els dies 25, 25, 31 de desembre i 5 de gener. El consum el pagarà l'ajuntament, que hi dedicarà uns 10.000 euros. En total, hi haurà 60 quilòmetres de carrers il·luminats.
 
Aquest augment de les hores es dóna compliment, segons Sònia Recasens, a una reivindicació dels comerciants barcelonins. L'Ajuntament de Barcelona ha invertit aquest 2011 gairebé 1,5 milions d'euros en les llums de Nadal. D'aquest total, 500.000 euros han anat a la Fundació Barcelona Comerç, que aplega els principals eixos comercials de la ciutat. I un total de 997.000 són en concepte de subvencions directes a diferents carrers de la ciutat. L'any passat es van destinar 800.000 a la fundació i 500.000 a subvencions directes.
 
L'altra gran partida és la campanya de comunicació, en la què s'ha invertit 1,2 milions. Els anuncis a mitjans de comunicació i banderoles pretenen substituir les felicitacions que s'enviaven abans als ciutadans. A banda de felicitar als barcelonins i recordar-los les activitats que portaran a terme a la ciutat durant aquestes festes, la campanya pretén captar visitants i estimular les compres.
 
Aquest mateix objectiu té també la pista de gel que s'ha començat a instal·lar a la plaça de Catalunya, segons Recasens. La responsable d'economia del consistori ha explicat que l'Ajuntament ha facilitat la instal·lació de la pista -que ha estat iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç- perquè considera que estimularà el consum, dinamitzarà el comerç i, a més, se sumarà a l'oferta d'activitats familiars a la ciutat.
 
Recasens ha remarcat la col·laboració amb aquest sector per mantenir l'esforç inversor en les diferents activitats de la campanya de Nadal. Gràcies a això, ha dit, s'han pogut mantenir les activitats, a pesar de les dificultats econòmiques.
 
Avets, tions i pessebres
 
Una altra de les novetats d'aquest any és la instal·lació d'avets de Nadal a tots els districtes de la ciutat. Aquests arbres han estat cedits per l'associació de Cultivadors d'Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC) i els il·luminarà l'empresa Ximenez. Per al tradicional pessebre de la plaça de Sant Jaume s'ha triat com a motiu principal el romànic. El tinent d'alcalde de cultura, Jaume Ciurana, ha destacat el caràcter arquitectònic, ja que es reprodueix un absis i un claustre. A banda del pessebre, enguany s'instal·larà a la Fira de Santa Llúcia, un tió gegant per a nens menors de 12 anys.
 
A la planta baixa del consistori es podrà visitar l'exposició 'Àngels, pastors i reis', amb les millors col·leccions de figures de pessebre procedents del Museu Etnològic. A partir del dia 2 de gener, aquesta exposició es traurà per donar pas al carter reial que rebrà les cartes dels nens. 
 
Ciurana també ha volgut destacar el contingut artístic de la Cavalcada de Reis. Segons ha dit, aquesta es converteix en una oportunitat perquè moltes companyies locals es donin a conèixer. La cavalcada recorrerà enguany el recorregut de cada any. Entre les novetat d'enguany hi haurà la comparsa del carbó i la comparsa del xumet. 
 
Entre les activitats musicals, el responsable de l'àrea de cultura ha destacat un concert el dia 30 de novembre, quan s'inauguri el pessebre. Aquest serà obert a tots els ciutadans. A més, també s'ha previst un concert de nadales de l'Orfeó Català.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
ENRIC fletxa Barcelona
1 de desembre de 2011, 19.21 h

Lo de les llumetes em sembla bé, perquè altres anys era molt trist quan s'apagaven molt d'hora, peró amb lo de les felicitacions de l'Ajuntament...¡paso!. Millor que ho aprofitin per altres coses. ¡Ja em donc per felicitat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
29 de novembre de 2011, 09.36 h

#3 No, si a mi no em sembla malament, que consti, però desprès alguns que callin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
29 de novembre de 2011, 09.30 h

No em sembla malament, en aquest moments una mica de felicitat artificial , o fem que els que encara tenen gastin o el gener i el febrer serà l´hecatombe per moltes petites botigues i negocis i també cert sí això ho fan altres com piularien altres, i espero que la part del lleó de la publicitat no sigui per "La Vanguardia"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
29 de novembre de 2011, 09.11 h

Ha! Això ho fa l'Hereu i el linxen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de novembre de 2011, 08.28 h

Em rebenten les ridícules llumetes de Nadal, els pares Noels penjant dels balcons i aquella musiqueta de la nadala anglesa que diu allò de

Xinga vell, xinga vell
si te'n ve el rampell
i si no et ve de gust
no xinguis, gamerús..,.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.