directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Recoder assegura que s'han perdut vols a Alguaire perquè l'Estat no ha fet la seva feina

El conseller de Territori també afirma que els plans de negoci de l'aeroport es van dissenyar quan les obres ja s'estaven fent

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que la retirada de paquets turístics que tour operadors russos havien preparat amb destí a l'Aeroport d'Alguaire ‘s'han perdut perquè l'Estat no ha fet la seva feina’. El conseller ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio, que el Govern treballa per rendibilitzar Alguaire, però que ‘el problema és que no arribaran tots els vols que havien d'arribar. 
Aeroport Lleida-Alguaire
Imatge de l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

Comparteix
   


Etiquetes
En el cas dels russos, volien la garantia que podrien entrar avions procedents de fora l'espai Schengen’. D'altra banda, el conseller ha afirmat que els plans de negoci de l'aeroport d'Alguaire es van dissenyar quan les obres ja s'estaven fent.
 
Recoder ha criticat que el Ministeri de Foment no va activar el procés per preparar un punt fronterer a Lleida-Alguaire fins el 2 d'agost i no hi va enviar la policia a revisar la instal·lació fins fa dues setmanes. Finalment, davant l'imminent inici de la temporada de neu, els tour operadors russos van anul·lar els plans per portar 6.000 esquiadors als Pirineus. ‘Esperem que el punt fronterer estigui a punt el 19 de desembre o haurem de pagar indemnitzacions als tour operadors britànics’ que mantenen rutes a Alguaire. ‘Si hagués estat un aeroport d'Aena, s'ho haguessin pres d'una altra manera i estaria resolt’, ha reiterat el conseller, com ja va dir dissabte en terres lleidatanes.

Amb tot, Recoder ha criticat que el Tripartit va iniciar la construcció de Lleida-Alguaire quan els plans de viabilitat de la infraestructura encara s'estaven redactant. ‘El 2006 s'aprova el pla director de l'aeroport i l'agost de 2007 hi ha el primer document que parla de què ha de ser Alguaire, amb les obres ja en marxa’, ha explicat el titular de Territori i Sostenibilitat.

Per això, els plans d'Alguaire preveuen ‘que el pitjor escenari és de 108.000 viatgers i n'hi ha 30.000’ i que la instal·lació lleidatana creixerà ‘perquè el Prat quedarà saturat, però Barcelona encara rep només 30 dels 50 milions de passatgers potencials’. Els plans del Tripartit, ha prosseguit Recoder, també preveien que Lleida-Alguaire es gestionaria privadament, ‘però el concurs va quedar desert’. A causa d'aquesta imprevisió, el conseller ha afirmat que ‘és dur dir quan serà rendible l'aeroport’.

També en l'àmbit aeroportuari, Recoder ha confiat que l'Aeroport de Barcelona haurà de pujar les seves taxes quan es privatitzi i que això servirà per fomentar els aeroports secundaris com Lleida, Girona o Reus. Així mateix, el conseller ha assegurat que Aena no pot pujar les taxes de Reus i Girona ‘perquè el seu gran client -Ryanair- es retirarà d'aquests aeroports si això passa’. Recoder ha insistit que no li agrada l'actual sistema de subvencions a companyies aèries, però que així es generen oportunitats pel territori i pel turisme de la Costa Brava i la Costa Daurada. ‘Per cada euro invertit a l'aeroport, es genera negoci i ocupació per la zona’, ha assenyalat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
29 de novembre de 2011, 20.42 h

Foteu fàstic, Cyu: desgraciats!!! Aneu tots a pendre pel cul, putos botiflers merdosos!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 18.19 h

La culpa és de la vostra asquerosa submissió a l'Estat espanyol. INDEPENDÈNCIA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.