directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern diu que la reducció dels sous als treballadors públics no és un 'càstig'

L'executiu català confia que el sector públic segueixi el mateix camí que el privat i posa com a exemple el Tercer Acord Interprofessional

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lloat la feina i la professionalitat dels treballadors públics just el dia abans que comencin oficialment les negociacions entre Govern i sindicats per acordar la reducció de sous i de condicions laborals. Homs ha deixat clar que no es pot parlar de 'privilegis' i ha assegurat que les mesures que s'han de prendre responen 'al moment que vivim' i que en cap cas son un 'càstig' cap als professionals. El portaveu ha posat d'exemple el Tercer Acord Interprofessional que aquest dilluns el Govern va signar amb sindicats i patronals i ha instat el sector públic a seguir aquest camí.
francesc homs, portaveu del govern
Comparteix
   


Etiquetes
A partir d'aquest dimecres Govern i sindicats se seuen en una taula per començar a negociar la nova reducció que s'aplicarà als sous dels treballadors públics a partir del 2012. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ja va avançar que aquesta retallada dels sous s'aplicaria en un complement de dues pagues extra. A més, l'executiu català també plantejarà reduir el que anomena condicions laborals, com poden ser per exemple, reduir els dies de disposició personal o suprimir els tiquets restaurant. 
 
En aquest últim cas, el Govern ho compensaria compactant les jornades laborals que ara son partides, és a dir, que es treballa unes hores al matí i unes hores a la tarda. Una mesura però que no es pot aplicar en tots els sectors de l'administració pública, ja que des de l'executiu recorden que cada sector té unes característiques diferents.
 
El portaveu Francesc Homs ha assegurat que el Govern afronta aquesta negociació 'amb actitud de diàleg i constructiva' i confia que aquesta sigui l'actitud que s'acabi imposant. De fet, Homs ha posat com a exemple a la patronal i als sindicats del sector privat que aquest dimarts van escenificar juntament amb el Govern el Tercer Acord Interprofessional. ' Aquest acord és un bon punt de referència de com s'han de fer les coses també en el sector públic', ha afirmat.
 
Homs ha aprofitat per reivindicar la feina dels treballadors públics i lloar la seva professionalitat i ha respost 'als que tenen la temptació de parlar de privilegis' del sector públics que no es pot presentar d'aquesta manera. A més, també ha recordat que les retallades han començat 'des de dalt' i ara han de seguir per tota l'organització, en referència a què els alts càrrecs tampoc cobraran una paga extra l'any que ve. 
 
Les negociacions entre Govern i sindicats començaran aquest dimecres a les 9h del matí a la seu del Departament de Governació i es preveu que s'allarguin com a mínim fins dijous.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
PereelDigne fletxa Granollers
30 de novembre de 2011, 18.58 h

La reducció de sous als empleats públics no és un càstig, és un premi, oi Homs?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Alícia fletxa Barcelona
30 de novembre de 2011, 16.47 h

#2La ràbia que tens acumulada, no sé si amb motiu, et fa insultar la gent que intenta salvar l'economia del país i et fa parlar d'aquesta manera tan barroera. Jo estic d'acord en moltes d'aquestes mesures. Sóc funcionària, sempre he treballat amb responsabilitat, com molts altres funcionaris, però he de dir que mentre els funcionaris siguin intocables, no solucionarem el rendiment dels impresentables i ganduls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep Maria fletxa Alguaire
30 de novembre de 2011, 15.36 h

En un moment com el que passem, crec que les mesures generalistes són injustes. Ho dic perquè ja hi va haver una retallada per tots els funcionaris. Ara sembla que se n'aproxima una altra. Que no veieu que els funcionaris que són galtes continuen fent el gos, fan quedar malament a l'administració i a més perjudiqueu i cremeu als que compleixen amb el seu deure. Ostras... retalleu als que no van a treballar amb qualsevol excusa o els que quan hi van tenen el seu temps ocupat en com s'ho pot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
29 de novembre de 2011, 20.45 h

Foteu fàstic, Cyu: desgraciats!!! Aneu tots a pendre pel cul, putos botiflers merdosos!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 18.17 h

Recordes fastigós personatge ? Recordes que l'Estat ens roba 22.000 milions d'euros l'any i que tenir-los o no hi ha la gran diferència d'una Catalunya pròspera a una Catalunya agònica com ara tenim ? Aleshores, perquè ha de pagar el poble la vostra covardia i submissió al lladre ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.