directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Catalunya i el Brasil col·laboraran en l'àmbit econòmic, científic, empresarial i acadèmic

El Brasil és un país prioritari per als interessos de Catalunya i les seves empreses, segons recull el Pla d'Acció Exterior 2010-2015

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Catalunya i l'estat de Santa Caterina, al Brasil, col·laboraran en matèria econòmica, científica, empresarial i acadèmica. Així ho recull l'acord al qual ha donat llum verd el Consell Executiu i que té com a objectiu consolidar i institucionalitzar els vincles ja existents entre els dos territoris. I és que, tal com recull el Pla d'Acció Exterior del Govern de la Generalitat 2010-2015, el Brasil és un dels països prioritaris per als interessos de Catalunya. De fet, per a les empreses catalanes el mercat brasiler és un dels més atractius de l'Amèrica llatina i, com a tal, resulta fonamental disposar d'un soci estratègic al país.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acord que aquest dimarts ha aprovat el Govern i que els dos executius signaran properament té com a objectiu reforçar i consolidar les relacions econòmiques, humanes i institucionals ja existents i impulsar la col·laboració en àmbits d'interès comú per als dos països. Així, la cooperació se centrarà en quatre àmbits considerats estratègics, que són la cooperació acadèmica i universitària; la cooperació científica i la recerca; la innovació tecnològica, i la cooperació empresarial i el desenvolupament econòmic en sectors productius clau, com el turístic, el cultural, les energies renovables o el biomèdic
 
La recerca i la innovació són els dos eixos prioritaris que s'ha fixat l'estat de Santa Caterina, que vol implementar i adaptar al seu teixit social i empresarial les polítiques públiques impulsades pel Govern de la Generalitat. Així mateix, per Catalunya, la recerca i la innovació són elements clau per al creixement econòmic i el futur de l'economia del país, tal com recull el Pla de Govern 2011-2014.
 
Emplaçament estratègic
 
L'estat de Santa Caterina, amb qui Catalunya manté contactes des de l'any 2009, té una població de 6 milions d'habitants (el 3% de la del Brasil). Situat al sud del país, gaudeix d'una situació geogràfica estratègica dins del MERCOSUR: a mig camí de Buenos Aires i Sao Paulo i al centre geogràfic de les regions més desenvolupades del Brasil. 
 
En termes de PIB és el 6è estat brasiler i representa el 4,1% del PIB del país. Té, a més, el segon PIB industrial més alt del Brasil, només per darrere de São Paulo, i la seva capacitat de consum és de les més altes del país. Té cinc ports i compta amb algunes de les millors infraestructures viàries, ferroviàries i aeroportuàries de tot el país. La indústria (principalment agroindústria, tèxtil, ceràmica i metall-mecànica), la mineria i la ramaderia són les principals activitats econòmiques de Santa Caterina.
 
Les actuacions a dur a terme en el marc de l'acord de col·laboració es definiran en un pla de treball que tindrà una vigència de dos anys. El document l'elaborarà una comissió paritària que es reunirà cada dos anys de forma alternativa a Catalunya i al Brasil. La comissió s'encarregarà de la coordinació i el seguiment de l'acord i estarà presidida pels responsables de la Secretaria d'Afers Exteriors del Govern i de la Secretaria de Desenvolupament Sostenible de Santa Caterina.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.