directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ple del Parlament homenatja Víctor Torres

Torres va morir l'any passat a l'edat de 96 anys i va ser diputat per ERC les dues primeres legislatures de la cambra

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El ple del Parlament ha homenatjat aquest dimecres Víctor Torres, dirigent històric d'ERC i diputat durant les dues primeres legislatures. Torres, que va morir el juny als 96 anys, ha estat homenatjat en presència de la vídua, Raymonde Salle, els fills Elena i Manuel, i l'expresident del Parlament, Ernes Benach. El diputat d'ERC Carmel Mòdol, ha estat l'encarregat de glossar la figura de Torres repassant la trajectòria personal i política, mentre que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha expressat el condol als familiars en nom de la cambra. La imatge de Torres s'ha projectat a les pantalles de l'hemicicle, i tot seguit s'ha fet un minut de silenci en memòria seva.

Comparteix
   


Etiquetes
Nascut a Lleida el 1915, Torres 'va honorar el seu llegat familiar i polític amb senzillesa', ha explicat Mòdol, recordant diferents escrits i discursos en què deia que s'havia sentit 'compenetrat amb l'ideari dels iniciadors del partit, sobretot de Macià i Companys'.
 
Mòdol ha destacat de Torres que 'va viure els trasbalsos, les alegries, les inquietuds, les victòries i els riscos dels primers anys 30 fins a l'aixecament feixista del juliol del 36, que va capgirar absolutament el seu món'. Segons Mòdol, Torres va mantenir 'fins al final dels seus dies l'activitat de lleialtat al país i de difusió dels ideals i principis que sempre havia professat'.
 
Així mateix, ha reivindicat la vigència de 'les seves reflexions i els seu mestratge' i ha afirmat que 'Víctor Torres va ser un home bo i honest, combatiu i generós, fidel als principis de progrés social i plenitud nacional', de manera que, ha afegit, 's'ha 'convertit en un referent per a les noves generacions de catalans nacionalment compromesos'.
 
El diputat ha assegurat que el llegat de Torres 'no perd actualitat' i per il·lustrar-ho ha llegit un fragment d'una carta de benvinguda que va adreçar al president Josep Tarradellas en què li demanava que apressés 'els traspassos dels serveis indispensables per al bon funcionament de les institucions', li demanava que evités 'una distensió dels esforços reivindicadors' i que accentués i mantingués 'un front unit i compacte sempre que es tracti de defensar els interessos superiors del país'. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ness fletxa Sabadell
1 de desembre de 2011, 14.19 h

#1 Què hi pinten els jueus en la teva resposta? La comparació està mal emprada. Els ecspañols del PPSOE com a Nazionalistes que són els pintaria més aviat com Kapos Nazis que fuetegen l'honor de Víctor Torres, amb la seva presència. Per als escspanyols, nosaltres som els jueus. I com a catalana, per a mi és un greu insult que els Unionistes (col·laboracionistes) facin un Homenatge Pòstum al Gran Víctor Torres. No hi ha ningú de l'hemicicle que pugui ser comparable al Víctor. TOTS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de novembre de 2011, 19.19 h

#1 segurament en Uriel Bertran seria d'els primers a rebre les fuetades, si en VICTOR TORRES entres pel cap d'amunt del arc parlamentari i per Artur MAS la primera si comences per la part de baix i per acabar amb tota la colla espanyolista dels bancs del PP i PSC a dreta i esquerra. Com a bon militant que va ser d'ERC, segurament a mes d'un d'ells els hi alçaria el fuet, però com a gran home i millor polític que va ser, sempre tindria unes paraules i uns bons consells per als que sempre van ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
30 de novembre de 2011, 18.24 h

Calen comentaris davant d'un acte de cinisme polític tan gran ? Quants dels presents són veritablement de l'esperit i corda política del gran patriota Victor Torres ? Queda mol bonic, és clar. Només faltava que Jesucrist ( en aquets cas Víctor Torres) hagués entrat al Temple (Parlament) i hagués fuetejat a la colla de botiflers jueus que feian el paperet. Hi que consti que Víctor Torres es mereix un sincer homenatge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.