directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

300.000 persones visiten el Mercat Medieval de Vic

Un total de 350 parades han omplert els carrers de la capital d’Osona en un mercat que ha arribat al seu punt 'òptim'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Mercat Medieval de Vic ha portat a la ciutat uns 300.000 visitants, xifra similar a la de les edicions anteriors. Així ho ha explicat Montserrat Rovira, regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament, que ha destacat que el mercat ha arribat al seu punt 'òptim', ja que si s'ampliessin el nombre de parades o visitants 'perdria el seu encant'. Un total de 350 parades han omplert els carrers del centre històric de la ciutat des de dilluns i fins aquest dijous, un dia menys que l'any passat. Els artesans, trobadors, bufons i dansaires han conviscut amb el 'Mercadal V.O.', un espai impulsat des del Pla de Barris Centre Històric i La Calla amb l'objectiu de reproduir fidelment un mercat vigatà del segle XV.

Comparteix
   


Etiquetes
La setzena edició del Mercat Medieval de Vic ha arribat al seu punt i final aquest dijous al vespre després de quatre dies de fira ininterrompuda. Malgrat que la regidora de Fires i Mercats ha destacat que 'és difícil comptabilitzar exactament' la quantitat de visitants que han acudit al mercat, Rovira ha afirmat que l'afluència ha estat 'pràcticament igual' a la de l'any passat, que va ser de prop de 300.000 persones.

El mercat ha comptat enguany amb un dia menys i ha anat des de dilluns fins aquest dijous. Davant la demanda d'alguns paradistes d'ampliar el mercat també durant el cap de setmana, Rovira ha afirmat que 'sis dies haguessin estat molts' i ha afegit que 'també hem de tenir en compte els ciutadans que viuen al centre històric de la ciutat que durant aquests dies han de canviar els seus hàbits'.

Per Rovira, el Mercat Medieval de Vic ja ha arribat al seu punt 'òptim' pel que fa a la quantitat de gent i de parades, ja que 'si l'ampliéssim perdria el seu encant', ha destacat. Enguany han estat un total de 350 parades les que han omplert el centre històric de la ciutat i anaven des de l'alimentació fins a la decoració o el lleure.

8.000 persones han visitat el 'Mercadal V.O'

El regidor responsable del Pla de Barris de Vic, Josep Rafús, ha explicat que el 'Mercadal V.O' (versió original) ha comptat amb la visita de 8.000 persones. Es tracta de la segona edició d'aquest projecte que consisteix en un espai impulsat des del Pla de Barris Centre Històric i La Calla amb l'objectiu de reproduir fidelment un mercat vigatà del segle XV.

Rafús ha detallat que es tracta d'un projecte social que compta amb la implicació de diferents entitats de la ciutat. Més de cent voluntaris participen en l'elaboració d'aquest mercadal i 'fan la seva representació quatre dies durant més de set hores', ha destacat Rafús. Els visitants del 'Mercadal V.O' han pogut conèixer quins productes, quina moneda o quins personatges hi havia durant l'Edat Mitjana a Vic.

350 parades

Les 350 parades que es podien trobar al Mercat Medieval de Vic eren diverses i anaven des de l'alimentació fins a la decoració o el lleure. A més, el mercat ha ofert també un ampli ventall d'activitats entre les quals hi havia cercaviles, demostracions, exhibicions, exposicions o visites guiades.

En la setzena edició, s'ha intentat donar preferència als comerciants de Vic i comarca, si bé s'ha primat la qualitat del producte. Gairebé el 25% dels comerciants provenien de Vic i comarca, el 48% de la resta de Catalunya i el 26% restant de fora. Pel què fa al tipus de producte, el 38,6% responia a productes d'artesania, el 29,1% a l'alimentació, un 10% eren tavernes i gairebé un 2% a herbes remeieres.

La Ruta dels Oficis ha estat també un element destacat de la setzena edició de la fira. Es tracta d'un recorregut programat que traça per un seguit de parades on es fan demostracions d'oficis medievals en directe. Així, els visitants han pogut veure el carboner, el terrissaire, el picapedrer, el cisteller, el ferrador o el forjador, juntament amb constructors d'instruments musicals de fusta o experts en l'art de l'escriptura.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de desembre de 2011, 10.14 h

#1 Menys càs et fem a tu i encara segueixes o sigui que imagina't.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
9 de desembre de 2011, 18.23 h

#1 Tingues confiança. 300.000 persones i moltes més en sortiran dels moviments independentistes de la societat civil el dia que diguem. S'HA ACABAT !!! Crec que anem ràpidament per donar aquest pas. Ha quedat clar que CiU, ERC, PSC, ICV i cia. són botiflerada pura després de tants anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Candide fletxa cataloniawatch.blogspot.com
9 de desembre de 2011, 17.21 h

300.000 per la independència, i el món ni cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.