directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La 'nova generació' del PSC dóna suport a Navarro

37 socialistes han lliurat un manifest de suport a l'alcalde de Terrassa, demanant-li a canvi una renovació d'idees

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Trenta-set socialistes amb càrrecs intermedis al PSC i amb el comú denominador de pertànyer a una nova generació del partit per tenir una edat al voltant dels 40 anys, van lliurar divendres al vespre un manifest amb una vintena de demandes a l'aspirant a liderar la formació, Pere Navarro. D'aquesta manera, aquest grup, encapçalat pel diputat al Parlament Jaume Collboni i el diputat al Congrés, Francesc Vallès, ha donat suport a la candidatura que lidera l'alcalde de Terrassa. A canvi, però, li reclamen una renovació d'idees que van des de l'increment de la democràcia i la participació interna, fins a augmentar el perfil propi del PSC i variar la seva relació amb el PSOE.
Encapçalats pel diputat al Parlament Jaume Collboni, el manifest el signen trenta-set dirigents, alcaldes, diputats i càrrecs orgànics, entre els que destaquen la diputada Rocío Martínez-Sempere; la diputada al Congrés Meritxell Batet; el regidor de Barcelona David Escudé; l'alcaldessa de Tiana Ester Pujol; les diputades Eva Granados i Consol Prados; els alcaldes de Parets del Vallès, Tagamenent i Cànoves i Samalús, Sergi Mingote, Ignasi Martínez i José Luís López; el diputat al Congrés i cap de llista a les passades eleccions per Tarragona, Francesc Vallès; la diputada Mònica Lafuente; el diputat al Congrés i cap de llista per Girona als passats comicis, Àlex Sáez; i el primer secretari de la JSC, Javi López. De tota aquesta 'nova generació', s'ha trobat a faltar a la diputada al Parlament Laia Bonet, que temps enrere havia estat alineada amb aquesta fornada de nous dirigents socialistes.

Gran part dels signants del manifest ha participat aquest divendres al vespre en un acte al que han convidat Pere Navarro. De fet, ell és el destinatari únic del document, on com a contrapartida del suport explícit dels impulsors del text, aquesta nova fornada de dirigents socialistes reclamen a l'aspirant que faci 'un canvi' real al partit. Entre les seves propostes, destaquen la defensa d'un 'catalanisme com a afirmació de la personalitat política de la nació', una 'necessària veu pròpia del PSC' a les Corts Espanyoles, una major 'representació de les sensibilitats i visions territorials' dins del partit, la celebració de primàries obertes i el foment de la democràcia i participació internes, la creació d'un Consell Ciutadà no vinculant -proposta inicial de Nou Cicle-, o l'avaluació interna anual dels càrrecs electes a les llistes del PSC. La relació amb el PSOE i la visió d'una Espanya federal, juntament amb una major defensa de la sostenibilitat ambiental o una escrupolosa neutralitat en l'esfera religiosa, completen aquest manifest amb el que esperen poder influir en l'activitat del candidat que consideren amb més opcions de guanyar el congrés del PSC.

Navarro, per la seva part, els ha agraït 'l'esforç' de confeccionar el document i organitzar aquest acte de suport. L'aspirant, a més, ha assegurat que assumeix gran part de les mesures proposades i que està 'radicalment d'acord amb la filosofia que desprèn' el text.

'Agraeixo l'esperit crític i el desig que heu expressat d'un canvi s'haurà de complir necessàriament', ha manifestat Navarro, tot reconeixent que portar-ho a terme serà 'difícil perquè als congressos anem persones i hem de reivindicar els 840 delegats, que són gent que té criteri i esperit crític'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
12 de desembre de 2011, 08.58 h

Aquesta 'nova generació' de 52 anyets certifica que el PSC és un partit en prejubilació forçada D


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.