directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PP pacten els pressupostos de Barcelona pel 2012

UxB, ICV i PSC hi voten en contra i critiquen que es retalli la inversió en uns pressupostos que qualifiquen de 'socialment regressius'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La Comissió d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat els pressupostos del consistori per al 2012 després de fer-se evident el pacte entre CiU i PP per tirar-los endavant. L'acord entre els dos grups municipals ja es va produir amb les ordenances fiscals de la ciutat i aquest dimecres s'ha confirmat que es repetirà amb els pressupostos, després que CiU hagi acceptat la majoria de les al·legacions que havien presentat els populars. Els ingressos previstos per a l'any vinent són de 2.292 milions d'euros, un 14,5% més que l'any anterior i no preveuen l'endeutament del consistori, segons ha afirmat la tinent d'alcalde i regidora d'economia, Sònia Recasens.

Comparteix
   


Etiquetes
Un cop superat el tràmit en comissió, els comptes del 2012 seran debatuts al darrer Ple de l'any, el proper 23 de desembre. Recasens ha agraït el suport del PP i ha definit les negociacions de 'tranquil·les i lleials'. L'acord entre la federació nacionalista i els populars es va començar a construir en la negociació de les ordenances fiscals, que aquest dimecres també han quedat aprovades definitivament per la Comissió d'Economia. Tal com ha recordat el regidor del PP Xavier Mulleras, la congelació de l'IBI per al 2012, juntament amb la supressió de les bonificacions del 2% que existien sobre l'impost per a tots aquells que el tenien domiciliat, ha estat un dels principals arguments del pacte CiU-PP a Barcelona.

Pel que fa als pressupostos, Mulleras ha assegurat que la participació dels populars ha estat important per tal 'de disminuir les despeses innecessàries i incorporar més recursos en temes d'acció social, en la lluita contra la crisi i millorant el pressupost de seguretat' Per al representant del PP, en aquests pressupostos es confirma un 'canvi de tendència' respecte als que Barcelona havia tingut fins el moment.

Les despeses corrents s'enduen la major part del pressupost i augmenten les àrees de protecció i promoció social (6%), la càrrega financera de retorn de deute (25%), el transport públic (10%), empresa i l'ocupació (9%), educació, cultura i esport (2%), seguretat i mobilitat ciutadana (1%) i manteniment urbà i medi ambient (0,4%). En canvi, les partides que baixen són les transferències a altres administracions (-4%), l'habitatge i l'urbanisme (-4%) i l'administració i serveis generals (-2%). La tinent d'alcalde Sònia Recasens ha assegurat que els compromisos adquirits pel govern municipal anterior han impedit incrementar les inversions que hauria volgut fer CiU i el marge de maniobra s'ha limitat a 30 milions sobre els 363 que inclou el pressupost.

PSC, ICV-EUiA i UxB, en contra

La resta dels grups municipals s'han posicionat en contra del projecte que han acordat CiU i PP. El PSC ha criticat especialment l'increment d'un 4% de la despesa corrent, fet que ha relacionat de manera directa amb la contenció de les inversions. Segons el regidor socialista Guillem Espriu, les inversions podrien créixer en 70 milions d'euros si l'Ajuntament revisés a fons totes les partides del pressupost. Espriu ha lamentat que el govern municipal hagi escollit al PP com a soci, però ha indicat que 'el mandat municipal és llarg i ja vindran altres moments i altres necessitats'.

L'opinió crítica sobre la limitació de la inversió ha estat compartida per ICV-EUiA. Els ecosocialistes consideren que la partida destinada a inversió hauria de créixer dels 363 milions actuals fins els 417 milions. El regidor Joaquim Mestre ha reclamat una major austeritat amb la despesa corrent i ha indicat que el pressupost és 'regressiu' en termes socials i ambientals. En aquest sentit ha criticat que la partida destinada a serveis socials 'només' creixi un 6%, 'molt per sota dels increments anuals que tenia fins ara'.

Per últim, el representant d'Unitat per Barcelona a la comissió, Jordi Portabella, ha definit els pressupostos de 'tristos'. Segons Portabella és difícil explicar que el govern municipal vulgui actuar per sortir de la crisi i, en canvi, 's'ha produït una disminució pressupostària en aquells aspectes més destacats'. El líder d'UxB ha denunciat la 'madrilització' de l'Ajuntament amb el pacte amb el PP i ha assegurat que el consistori 'ha volgut buscar un equilibri pressupostari ben singular: reduir els ingressos i incrementar les despeses'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
David fletxa Pla de l'Estany
16 de desembre de 2011, 18.05 h

#6 Ja ho pots ben dir, gràcies CIU, un cop més queda clar de quina pasta esteu fets, esperava aquestes maniobres polítiques i l'incompliment d'aquesta promesa que no vaig creure'm mai. Quin fàstic de polítics


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
16 de desembre de 2011, 09.11 h

Mas fué al notario para firmar que no pactaria con el P.P. ¿Se ve que ya no se acuerda? Vaya pandilla de charlatanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de desembre de 2011, 00.00 h

On està la sorpresa aquí? si és el mateix sempre, encara no entenen alguns que el soci natural de la burgesia catalna (CiU) és i serà sempre la burgesia espanyola (PP), tots dos són i seràn sempre enemics del poble de Catalunya i dels seus anhels nacionals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós.
15 de desembre de 2011, 19.26 h

Serà una reedició de la vergonyosa submissió a Espanya que va fer el govern "nacionalista" del , ara "independentista" , regionalista Pujol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pere Segura fletxa Barcelona
15 de desembre de 2011, 19.02 h

CiU continua fent la puta i la ramoneta.
No tenen vergonya en vendre's per diners a aquells que ataquen la nació (fins i tot neguen que Catalunya ho sigui) i ens inunden de castellanització activa i invasora.
Si tenen tanta força com diuen, que s'exposin a nova votació, en lloc de pactar amb els enemics de la patria.
Francament indignant. Pitjor que botiflers o traidors. A més cínics, sense veritables valors, mesells, mesquins i conreadors d'estupidesa humana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de desembre de 2011, 09.03 h

A Barcelona,ERC només hi té un regidor, gràcies a les CRETINADES que jo i uns quants INDESITJABLES com jo hem anat escampant pel món des de fa anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de desembre de 2011, 08.24 h

El dilluns, al programa de'n Basté, l'alcalde Trias ja ho va deixar clar: El P$OE no vol saber res de tirar endevant el Pais, ells ara se "han echao al monte" i només frisen per possar pals a les rodes com qualsevol partit irrellevant, i ERC només te UN regidor, sent del tot insuficients, i els del PP, que son més llestos, s'han afanyat a pendre la centralitat politica al P$OE, que els ha deixat aquest lloc de forma incomprensible.

És el que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.