directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La Marató de TV3, vint anys de solidaritat

L'edició d'enguany, presentada per Xavi Coral i Espartac Peran, està destinada als trasplantaments

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Marató de Televisió de Catalunya (TVC) arriba aquest diumenge a la seva vintena edició i ho fa dedicada als trasplantaments. És el segon cop que aquesta iniciativa es centra en aquesta causa, la primera va ser el 1999 quan es van recaptar 4.685.110 euros. El 2010, centrada en les lesions medul·lars, es van recollir 8,7 milions d'euros. Els organitzadors però ja han assegurat que són conscients de la situació de crisi i per això, la directora de TVC, Mònica Terribas, ha dit aquesta setmana que valoraran qualsevol euro 'per tot el que significa' en un any de crisi. Al conjunt del territori ja s'han confirmat 1.620 activitats que serviran per recaptar fons i sensibilitzar la ciutadania.

Comparteix
   


Etiquetes
Com cada any, l'òrgan conductor d'aquesta iniciativa solidària serà el programa dirigit aquest cop per Xavier Coral i Espartac Peran, pel plató del qual passaran un total de 21 testimonis per explicar la seva experiència. Entre ells, l'Òscar, el primer pacient del món a rebre amb èxit el primer trasplantament total de cara a l'Hopistal Vall d'Hebron o Jordi Cruyff, fill de l'exentrenador del FC Barcelona Johann Cruyff, a qui li van trasplantar el menisc.

A banda d'aquests testimonis, també hi participaran cantants i grups musicals com Sílvia Pérez, Amaia Montero, els Catarres, Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat, Manolo García, joan Masdéu, Pastora, Ana Torroja o xous com 'Cop de Rock' de Dagoll Dagom i 'Forever king of pop'.

Arreu del territori, administracions i entitats han organitzat diverses activitats que busquen a la vegada augmentar la recaptació i sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica escollida aquest any. A més es farà una activitat especial per commemorar els 20 anys de La Marató que consistirà en l'enlairament de coloms a Balaguer, Olot, Torrelavit i Tortosa.

El Govern també ha confirmat la seva participació en aquesta iniciativa solidària. La màxima representació, el president de la Generalitat, Artur Mas, participarà en l'atenció telefònica de la gent que truca per donar les seves aportacions i posteriorment visitarà el centre d'operacions telefòniques que s'ubicarà a Fira de Barcelona. Ho farà acompanyat del conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries. La resta de consellers també visitaran en un moment o altre del dia aquest centre o el plató de TV3.

Un 20% més de trasplantaments el 2011

Aquesta activitat se celebra just l'any en que els transplantaments han augmentat un 20% a Catalunya. Dels 829 trasplantaments realitzats de gener a novembre de 2011 a Catalunya, només 138 han estat de donants vius -131 de ronyó i 7 de fetge-.

Per òrgans, s'ha detectat un augment del 26% dels trasplantaments de ronyó -534 trasplantaments, rècord absolut en un any natural-, del 19% dels de fetge (177 trasplantaments) i del 32% dels de cor (50 trasplantaments). Pel que fa als trasplantaments de pulmó -47 trasplantaments- i pàncrees -21 trasplantaments-, s'ha produït una disminució de l'activitat superior al 20% i al 9%, respectivament.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de desembre de 2011, 17.31 h

Estic INDIGNAT per l´article d´en Ricard Biel: per que? per que es una COVARDIA fer un article com el seu i retirar la posibilitat de que els lectors poguem expressar la nostra opinio. Vull fer palessa la meva opinio de que el fet de retirarnos als lectors la posibilitat de donar la opinio sobre les idees i manifestacions de quelcom escrit es un acte de imposicio i covardia. Agrairia a Directe!Cat que no fos permes escriure cap article sense la posibilitat de opinar sobre les opinions del ¨S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
19 de desembre de 2011, 16.03 h

#3 Ha ha... quin impotent, aquest Jordibcn. Es dedica a manipular els comentaris d'aquesta notícia i ELS VOTS FAVORABLES QUE HA REBUT EN RICARD BIEL EN EL SEU ARTICLE.
Aquest blog té els comentaris desactivats per decisió de l'autor
Comentaris en el seu article , ja veus que per decissió pròpia cap.
I per part meva doncs ja veus, segons el Biel , orgullós de ser carrinclor, espanyolitzat i subnormal , i d´haver gastat uns diners en això mentres potser altres s´ho van gastar en uns wisk... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Àlex fletxa Manlleu
19 de desembre de 2011, 15.20 h

Ha ha... quin impotent, aquest Jordibcn. Es dedica a manipular els comentaris d'aquesta notícia i els vots favorables que ha rebut en Ricard Biel en el seu article. És el recurs dels miserables mancats d'arguments. Pobret Jordi, és tan ridícul que se li veu el llautó... Deu ser molt infeliç per sentir-se empès a fer aquestes coses. Per sort, l'article diu el que diu i no el pot censurar. El lector en treurà les seves pròpies conclusions per més que l'impotent intenti desacreditar l'a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
19 de desembre de 2011, 12.18 h

#1 Doncs segons el lletrat Ricard Biel al Indirecte , carroncleneria i espanyolisme , i de moment quatre persones més li donen la raó, en l´altre apartat sobre el tema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de desembre de 2011, 11.54 h

una IMMENSA FELICITACIÓ a la MARATÓ de TV3 en el 20è aniversari. Als directius, organitzadors, presentadors i participants de tots nivells; als equips mèdics que van donar informació important i als que hi treballen sense aparèixer; i al poble català que, malgrat les circumstàncies, respon a la crida amb l'esperança que el conjunt de tot aquest gran esforç ha de servir per millorar la nostra qualitat de vida


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.