directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El debat a la totalitat dels pressupostos ja té data

De Gispert anuncia que serà 18 de gener i lamenta que es donés la sensació que estava censurant quan va prohibir algunes expressions al Parlament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat aquest dimarts que el debat a la totalitat dels pressupostos del 2012 serà el 18 de gener, de manera que podrien estar aprovats a mitjans de febrer. De Gispert ho ha avançat el mateix dia en què rebrà els pressupostos, un cop els hagi aprovat el Govern en la reunió executiva de dimarts. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta de la cambra parlamentària també s'ha referit a la polèmica sobre 'Espanya ens roba' i ha lamentat que la seva prohibició d'aquesta expressió donés la sensació que estava censurant, quan es considera una persona 'flexible, tolerant i negociadora'.
El primer debat dels pressupostos ja té data fixada i De Gispert ho ha fet saber als grups parlamentaris. Després del debat a la totalitat dels comptes del 2012, s'hauran de fer els debats en comissió i els de les seccions pressupostàries, per tenir els pressupostos aprovats a mitjans de febrer, sempre que 'la geometria amb què juga el Govern' funcioni, segons ha recordat la presidenta.

'Sembla que hi haurà austeritat però no tanta', ha afirmat De Gispert en referència a la reducció d'entre un 4% i un 5% respecte del 2011 que apunten els mitjans de comunicació, que també ha destacat el capítol d'interessos del deute, que puja un 37%. 'En algun moment s'ha estirat més el braç que la màniga', ha tornat a insistir apuntant al govern anterior.

Sobre la polèmica per prohibir les expressions 'Espanya ens roba' i 'espoli fiscal' al Parlament, que va aixecar molta polèmica i es va aixecar al cap de pocs dies, De Gispert ha lamentat que es donés la sensació que estava 'censurant' quan mai ha tingut cap problema amb cap partit polític i es considera 'flexible, negociadora i tolerant'.

Al seu parer i tenint en compte les paraules de Josep Antoni Duran i Lleida ahir dilluns després del discurs de Mariano Rajoy al Congrés, que també va evitar pronunciar aquestes expressions però sí que va dir 'Espanya ens fa més pobres', De Gispert s'ha decantat per l'expressió 'Espanya ens maltracta' en lloc de la polèmica 'ens roba'.

Les peticions de dictamen no prosperaran

La presidenta ha afirmat que 'cal recompondre la situació econòmica' de la Generalitat i ha apel·lat a les tres Lleis òmnibus com una de les solucions, convençuda que s'aprovaran aquest dimecres perquè les peticions de dictamen d'ICV-EUiA i Solidaritat no prosperaran. Segons De Gispert, no compleixen cap dels dos requisits, no són ni el 10% dels diputats, que ella fixa en 14, ni dos grups, ja que Solidaritat és un subgrup.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Martí fletxa Pau
23 de desembre de 2011, 17.41 h

#2 Certament, fins i tot ve al Pompeu Fabra, però "no és paraula genuinament catalana", és barbarisme,castellanisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
la Nuri fletxa Catalunya és casa meva
23 de desembre de 2011, 17.38 h

#2 Cho no bai dí atxó, mintedera!!! Cho lo ca bai dí è ca si argú me diu mamarratxa a mi, è ca no è ung bong català!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Barcelona
21 de desembre de 2011, 13.38 h

Ahir la Senyora de Gispert va diur a Catalunya Ràdio que "Mamarratxa" no era una paraula catalana. Aquí la te, de l'Enciclopèdia Catalanahttp://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0085617


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa Barna
21 de desembre de 2011, 10.24 h

Pobre dona, s'hauria d'haver jubilat ja que tenia l'edat, però és clar, només amb una legislatura és farà l'agost.
Com t'anyoro Benach!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.