directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els Telenotícies van batre rècords d'audiència el 13-D

Les votacions sobre la independència donen a TV3 les millors audiències dels darrers mesos

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El seguiment informatiu de les consultes sobre la independència no només va batre rècords d'audiència a Internet, sinó també a TV3. El silenci de Televisió de Catalunya els dies previs a les consultes va trencar-se el 13-D, i l'ampli seguiment que els Telenotícies van dedicar a les votacions va estar recompensat pel públic català. El Telenotícies Vespre de diumenge va batre rècords d'audiència i va ser líder a Catalunya amb una quota del 28,8%, congregant 959.000 espectadors davant les pantalles i duplicant els espectadors del TN del diumenge anterior (476.000). Per la seva banda, el Telenotícies migdia del 13 de desembre també va aconseguir les millors audiències de les darreres setmanes, amb una quota del 29,5%, quan habitualment aplega el 20% dels espectadors.
telenotícies
Comparteix
   

El 13 de desembre, el Telenotícies Migdia va aplegar el 29,5% dels espectadors, i 715.000 catalans van seguir a través de TV3 l'obertura dels col·legis electorals i les primeres hores de votacions. Al vespre, fins a 959.000 catalans van seguir el tancament de les votacions i les primeres estimacions de participació a través dels informatius de TV3, i el TN Vespre va aconseguir una quota del 28,8%, quan habitualment l'escullen el 22% dels espectadors.

Gràfiques de rècord


La següent gràfica mostra l'evolució de la quota de pantalla dels últims set Telenotícies Cap de Setmana, on s'hi pot apreciar el pic dels informatius el 13-D, amb uns registres de share entre 5 i 10 punts més alts que la mitjana.





Pel que fa a les xifres absolutes d'audiència, el Telenotícies Migdia de diumenge va registrar el rècord absolut de les darreres setmanes, amb 200.000 espectadors més que la mitjana, 114.000 més que en el darrer millor registre.






Pel que fa al Telenotícies Vespre de diumenge 13, l'audiència total va acostar-se al milió de catalans, quasi 300.000 espectadors més que la mitjana habitual.




L'Àgora també bat rècords

Per altra banda, el programa de debat polític per excel·lència de TV3, l'Àgora, també va registrar una audiència notable en l'únic debat que ha dedicat a la independència, concretament l'endemà de les consultes. El debat protagonitzat per Alfons López Tena, Jordi Fàbrega, Salvador Giner, Josep Manel Ximenis i Raimon Ribera va aconseguir una audiència del 8,6%, dos punts per sobre la mitjana del programa.

Durant aquesta temporada de l'Àgora, el debat amb els responsables de les consultes només ha estat superat en audiència pel debat sobre l'impost de successions del passat 16 de novembre (9,1% de quota).

Un 'matins.si' sense dades

Per la seva banda, el programa Els Matins de TV3 no ha volgut donar dades sobre la quantitat de SMS rebuts divendres 11 arran de la pregunta 'És viable, avui, la independència de Catalunya?'. Fidel al seu conservadorisme, Josep Cuní va evitar preguntar directament a l'audiència sobre la independència, i els espectadors de TV3 no van poder respondre una pregunta com 'Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?' com si que van fer 160.000 catalans en les 166 consultes de diumenge.

Tot i que el programa té per norma no difondre el nombre de vots, les pressions polítiques rebudes pels responsables del magazín matinal indiquen una veritable allau de missatges SMS a favor de la independència.

La 'sobredimensió' bat rècords d'audiència

Aquestes espectaculars xifres de seguiment dels Telenotícies de TV3 demostren que els catalans volien informació sobre les consultes i van agrair amb una fidelitat rècord l'àmplia cobertura que va realitzar la televisió pública en la jornada clau. Les pròpies xifres d'audiència desmunten les denúncies del PP i del diputat del PSC Joan Ferran, que en la comissió de control de la CCMA va assegurar que TV3 havia 'sobredimensionat' les consultes. Centenars de milers de catalans no poden estar equivocats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Gargotaire fletxa Barcelona
16 de desembre de 2009, 12.29 h

Així doncs, les crítiques sobre la crosta de TV3 poc sentit tenien.



Era realment una informació interessant per a l'audiència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Cardona
16 de desembre de 2009, 08.53 h

Bon dia... excel·lent feina... Teniu dades del Canal 3/24? Durant tot el dia van estar donant informació... Podreu publicar aquestes dades, si us plau? Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joguinejaire fletxa Sabadell
16 de desembre de 2009, 08.37 h

No voldria posar aigua al vi, però en aquesta anàlisi hi trobo a faltar el fet que aquell dia 13 se celebrava la Marató de TV3, cosa que segurament va fer que la majoria de catalans ja arribessin als TN mirant TV3. Estaria bé saber les audiències de la Marató i veure si són més baixes o més altes que les dels TN.



A banda d'això, trobo que les consultes van ser tot un èxit. Teniu en compte que si hagués anat a votar el 55% de la gent, encara hauria guanyat el sí, comptan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.