directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Mas vol defensar el pacte fiscal a Londres

El president de la Generalitat viatja avui a la capital del Regne Unit per assistir a la cimera de governants liberal-demòcrates

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president del Govern, Artur Mas, assistirà avui dilluns a la cimera de governants liberal-demòcrates que se celebra a Londres, on defensarà el pacte fiscal. A la reunió convocada pel viceprimer ministre britànic, Nick Clegg, Mas explicarà les mesures d’austeritat que el Govern està adoptant per fer front a la crisi. També destacarà els esforços de la Generalitat per complir els objectius de dèficit que demana Europa. Com a únic assistent d’un govern sense país independent, Mas destacarà que el pacte fiscal és necessari perquè Catalunya superi la crisi, alhora que justificarà que també és positiu perquè l’Estat espanyol remunti la situació.
Mas destacarà l'esforç de solidaritat de Catalunya amb la resta de territoris de l'Estat. En aquest sentit lamentarà els 'ncompliments' de l'executiu espanyol amb el finançament català i les conseqüències que això ha tingut. El president de la Generalitat també recordarà que l'economia catalana és tan gran com la de Portugal o Finlàndia i que exporta tant com Dinamarca. Posarà de manifest la necessitat d'un pacte fiscal 'just', que limiti les transferències a altres territoris de l'estat espanyol.

A la cimera hi assistiran també altres personalitat com el primer ministre d'Holanda, Mark Rütte; els comissaris d'Assumptes Econòmics i el de Transports, Olli Rehn i Sim Kallas, entre d'altres. Aprofitant la presència dels comissaris europeus, Mas expressarà la seva satisfacció per la inclusió del corredor mediterrani en la Xarxa prioritària de Transports i demanarà el desplegament de l'instrument de 'project bonds' per finançar-lo.

Finalment, també preveu mostrar el seu suport a la redacció del nou Tractat Intergovernamental que s'ha de signar el març d'aquest any. També exposarà que defensa l'extensió del mandat del Banc Central Europeu perquè pugui adquirir deute massiu dels estats membres en qualsevol altre banc central d'una economia desenvolupada.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jkp fletxa kp
9 de gener de 2012, 17.10 h

El gran funcionari espanyol es a Londres abortan les ilucions del poble catala ni dret a decidir,ni casa gran ,ni res de res


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.