directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias prefereix governar en minoria

L'alcalde de Barcelona afirma que no va demanar al PP que entrés a formar part de l'executiu municipal

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha revelat aquest dimecres que no va oferir al PP entrar a l'executiu municipal, sinó que va traslladar al president del grup municipal popular la seva voluntat de continuar governant en minoria. Per tant, segons ha dit Trias en una entrevista al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio', les coses segueixen 'igual' des que prengués possessió del càrrec. L'alcalde ha negat interferències des d'altres instàncies en aquesta decisió, que ha pres, ha dit, el seu equip de govern. Respecte a l'ajornament en el pagament de les subvencions als ajuntaments per a les escoles bressol per part de la Generalitat, Trias ha exigit que l'administració catalana digui quan pagarà.
Un dia després que el president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, anunciés que renuncia a formar part del govern municipal -i tal i com ja va comentar aquest dimarts el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn-, Xavier Trias ha assegurat que, en les converses que van mantenir, mai va oferir al dirigent popular que entrés a formar part del seu executiu. Segons ha dit, li va traslladar la seva preferència per continuar amb un govern en minoria que buscaria la col·laboració de la resta de grups.

Trias ha reconegut la 'responsabilitat' del PP durant la tramitació dels pressupostos, ja que va permetre que els comptes de la ciutat tiressin endavant. En aquest sentit, s'ha mostrat 'extraordinàriament' agraït als populars. L'alcalde ha revelat que Alberto Fernández Díaz li va comunicar que la situació canviaria i que, a partir d'ara, el govern municipal ho passaria pitjor. A aquestes amenaces, Trias ha respost que no pretén ser un alcalde autoritari i que, fins i tot si tingués majoria, preferiria governar la ciutat col·laborant amb la resta de forces polítiques.

Sobre el Pla d'Actuació Municipal (PAM), l'alcalde de Barcelona ha declarat que el seu equip està hi treballant i que confia que es pugui aprovar si és capaç de dialogar amb els altres grups. Si això no passés, ha afegit, el govern municipal no deixaria de tenir-lo com a full de ruta. A més, ha recordat que l'anterior executiu va estar mesos sense aprovar-lo.

L'alcalde de Barcelona ha criticat durament l'increment de l'IBI que ha aprovat unilateralment el govern espanyol. Segons ha dit, es tracta d'una agressió a les competències dels ajuntaments, una 'vergonya' i un 'acte lleig'. A més, ha recordat que el grup municipal popular va exigir una rebaixa d'aquesta taxa als pressupostos de Barcelona. Es tracta, ha declarat, d'una 'paradoxa' que posessin aquesta condició i que ara 'els seus' obliguin a apujar l'impost. Trias ha assegurat que a Barcelona la pujada afectarà menys perquè hi ha establerts uns topalls per als habitatges.

Tot i qualificar les relacions amb el president Mas com a magnífiques i mostrar-se comprensiu amb les dificultats financeres de la Generalitat, Trias ha discrepat amb l'ajornament del pagament de les subvencions per a escoles bressol. Segons ha dit, una cosa és dir que no hi ha prou diners i que l'administració catalana pagarà una mica menys. Una altra ben diferent, ha afegit, és dir que no abonarà el què ha d'abonar, el que s'havia acordat. 'Això no ho pot fer', ha declarat. L'alcalde de Barcelona ha dit que entén el problema de liquiditat del Govern però li ha demanat que digui quan pagarà als ajuntaments. 'No pot dir que no pagarà i quedar-se tan tranquil', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joan fletxa Girona
11 de gener de 2012, 18.12 h

Els converrrrrggggents semprrre han jugat al puta i la Rrrramoneta. Sobrrretot shi Ian dinerrs el mig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de gener de 2012, 14.37 h

Vol dir que governaran amb el PP però sense formalitzar cap pacte oficial. Que aquí ja ens coneixem tots, sr. Trias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.