directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera insta PSC i ERC a no negociar les esmenes dels pressupostos

A més, demana una reorientació dels pressupostos i proposa una alternativa a les retallades que permeti d'incrementar els ingressos

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reivindicat aquest dimarts una reorientació completa dels pressupostos de la Generalitat, que passaran el primer tràmit parlamentari dimecres vinent gràcies al suport de CiU i a l'abstenció del PP en el debat de totalitat. Herrera ha reclamat un esforç per part dels partits d'esquerres per donar-li la volta completa a uns comptes que porten a 'la degradació dels drets dels ciutadans'. Per això, ha demanat al PSC i a ERC que no continuïn participant en 'l'opereta' de la negociació d'uns pressupostos ja pactats amb el PP i que no s'avinguin a negociar les esmenes parcials amb CiU.

Comparteix
   


Etiquetes
'Aquesta reorientació no és un matís a la taxa turística o a l'impost sobre la malaltia', ha afirmat. Segons Herrera, la negociació de les esmenes parcials no ajudarà a millorar el contingut dels pressupostos, ja que per ser 'justos' necessiten un canvi des de l'arrel. Per això, el líder ecosocialista ha explicat que és 'trist' que el PSC i ERC hagin participat en 'l'opereta' de les negociacions prèvies al debat de totalitat, 'quan la foto del pacte amb el PP es coneixia des del primer minut'. Ara, Herrera els demana que no continuïn sent partícips del 'teatre' que continuarà en la negociació del pressupost en les diferents comissions parlamentàries. 'El que trobo trist és que coneixent el pacte no ens posem a construir una alternativa', ha lamentat.

Per a Joan Herrera, els pressupostos que ha presentat el Govern parteixen de dues premisses inacceptables. La primera és que no hi ha alternatives. Un fet que el grup d'ICV-EUiA vol negar amb la presentació d'un conjunt de mesures que farien incrementar en 2.000 milions els ingressos de la Generalitat i que els ecosocialistes voldrien invertir en 'salut, educació, polítiques socials de cohesió i noves formes de producció'. La segona premissa que no accepta ICV-EUiA és que les retallades hagin d'afectar sobretot a les classes mitjanes i als drets socials. 'Davant del patiment i preocupació de milers de treballadors públics, de milers de pares i mares que porten els seus fills a l'escola pública i de milers d'usuaris de la sanitat pública ens diuen que la única solució és la depauperació de l'economia a través de la degradació dels nostres drets', ha criticat.

El líder ecosocialista ha explicat que 'el fracàs del govern de CiU és absolut', un cop vistos els resultats de l'any de retallades que està duent a terme. 'Són polítiques que han empitjorat la situació de l'atur, passant del 17 al 19,43%. Tenim més aturats sense cobertura. Fins i tot l'endeutament és més gran que fa un any', ha recordat. Per això cal una 'reorientació' de la política que ICV-EUiA proposa a partir de l'increment dels ingressos públics.

A partir d'una nova fiscalitat sobre les grans fortunes, d'una nova fiscalitat ambiental (que estimuli activitats i consums sostenibles), de la lluita contra el frau, de la recuperació de l'impost de successions, d'un pla d'estalvi energètic, d'un pla de mesures d'ajustament pressupostari per resoldre les ineficiències del sistema sanitari o d'un pla de racionalització de la despesa farmacèutica entre d'altres, Herrera confia en incrementar els ingressos públics en 2.000 milions d'euros.

Aquest increment d'ingressos permetria a Catalunya recuperar la competitivitat pel que fa a educació i sanitat, ja que ara es troba 'a la cua d'Europa'. Herrera ha destacat que fins i tot països més pobres com Romania o Xipre inverteixen més que Catalunya en aquests conceptes. A més, el Principat està perdent qualitat respecte a la resta de l'Estat. 'Si Catalunya empitjora a un volum més ràpid que el conjunt de l'Estat i que el conjunt d'Europa és perquè el senyor Mas ha volgut ser el primer de la classe retallant', ha criticat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Josep fletxa sant quirze
19 de gener de 2012, 13.03 h

Herrera tu saps ben bé, com tots els polítics, que la única alternativa a les retallades que permeti incrementar els ingressos es desfer-se de l'espoli fiscal que patim any rere any. Només la independencia de Catalunya en vers a Espanya pot eliminar aquest dèficit i fer que siguem un dels paisos més rics d'Europa en renda per càpita. El seté avui en dia i el quart fa un any, i anem retrocedint, fins quan?

Amb aquesta situació, per què no deixeu ja d'una punyetera vegada tots els pol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
19 de gener de 2012, 10.07 h

Potser ja n'hi ha prou de tergiversar-ho tot!!! 1-llegit a la premsa del 18 de gener: "El PP aprova els comptes d'Extremadura gràcies a IU"; el PP és allà diferent o és un altre partit que a Catalunya?. 2-té present el sr. Herrera la corresponsabilitat d'ICV en la situació de les "arques buides" de Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de gener de 2012, 16.01 h

Herrera, sàpigues que no es pots escanyar més amb impostos als catalans perquè només ens afectarà a les classes mitjanes, que els impostos que pot aplicar la Generalitat són els que són i els 'molt rics traslladarien el seu domicili a Madrittt si tant se'ls volgués esprémer. Veurem si això ja no passa amb el sobrepreu de l'IRPF que es paga a Catalunya. Creus que és bo per a Catalunya que moltes empreses acabin traslladant la seu a Madrittt? Què vols, que a Catalunya només quedi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 de gener de 2012, 15.49 h

Herrera, seria millor que pensessis en el bé del país i no et posessis amb el que fan els altres per ajudar-lo. Estàs massa bel·ligerant perquè saps que en el fons només pots 'tocar cuixa' fent d'escolanet del PPSC i no vols quedar-te penjat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de gener de 2012, 10.00 h

#2 Ànim, Jonqueras, que si el de l'Estartit et critica és perquè fas les coses bé. No veus que l'ex-votant a qui no critica mai és als del PP. Doncs això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de gener de 2012, 09.46 h

Tranqui, Herrera, que el que dius no passarà.

Després del "fiasco" Junqueras, ja es vissualitza clarament que el tripartit és més viu que mai.

Em sap greu per amics comuns que tenim i que m'havien parlat molt be d'ell, a no ser que els sociates que hi ha a ERC el tinguin ben agafat pels collonets, que és el que crec que està passant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
17 de gener de 2012, 15.56 h

Herrera podria començar a lluitar per una Catalunya independent o callar de debò. Problemes no són de dretes o esquerres sinó a ser integrat a un país on feixistes morint més sovint al llit que no pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.