directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una manifestació a Castelló reclamarà el restabliment de TV3

La plataforma Sense Senyal i Acció Cultural preparen mobilitzacions quan es compleix un any de l'apagada dels repetidors al País Valencià

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La plataforma Sense Senyal Castelló i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han anunciat aquest dimarts que treballen conjuntament en tota una sèrie d'activitats per recordar que el pròxim 17 de febrer farà un any del l'apagada de TV3 al País Valencià. Es duran a terme mobilitzacions que tindran com a cloenda una manifestació a Castelló de la Plana el proper dissabte 18 de febrer. En un comunicat reclamen al president del govern valencià, Alberto Fabra, que habiliti una solució transitòria a l'espera que el Congrés dels Diputats debati la ILP Televisió Sense Fronteres.

Comparteix
   


Etiquetes
El 17 de febrer de 2010 Acció Cultural va decidir cessar les emissions de TV3 al País Valencià en entrar en vigor la modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que imposava sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continuava emetent. L'entitat remarcava que si seguia l'emissió no podria fer front a les elevades sancions i posaria en joc la supervivència de la pròpia ACPV. El TN vespre d'aquell dia va ser la darrera emissió que els valencians van poder veure. Es va posar fi a 26 anys d'emissió del canal català al País Valencià. 

Televisió de Catalunya va arribar a tot el País Valencià l'any 1986 a través dels repetidors que Acció Cultural va instal·lar arreu del territori. Fins l'arribada de Televisió Valenciana (TVV) l'any 1989, aquest va ser l'únic canal en llengua pròpia que emetia al territori. El març de 2007 el govern valencià va iniciar un procés de tancament de repetidors, que després de diversos recursos per part d'ACPV va culminar amb el cessament d'emissions des dels repetidors de la Carrasqueta, Alginet i Llosa de Ranes.

L'apagada va tindre una resposta molt contundent des de la societat civil en forma de concentracions i manifestacions espontànies arreu de tot el País Valencià. El punt culminant va ser la multitudinària marxa que el 16 d'abril va dur unes 100.000 persones a manifestar-se pels carrers de València, segons ACPV, en una manifestació que va comptar amb l'actuació final del cantant Lluís Llach. 

El 18 de febrer, la plataforma Sense Senyal Castelló i Acció Cultural es tornaran a manifestar, en aquest ocasió a Castelló de la Plana. Els convocants recorden que ara fa un any de l'apagada i reclamen solucions al president valencià, Alberto Fabra, mentre s'espera el debat parlamentari que ha d'aprovar o denegar la ILP Televisió Sense Fronteres, que donaria cobertura legal a les emissions. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
20 de gener de 2012, 09.12 h

-quan fa un any de l'apagada. No 'quan es compleix un any'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa Bcn
18 de gener de 2012, 21.31 h

#1 Com a valencià emigrat cap al nord, EXIGEIXO disculpes immediates als teus insults. L'únic imperialisme que patim allà és el mateix que patim ací: l'imperialisme espanyol que considera la nostra llengua pròpia (digue-la català o valencià, és la mateixa i cap valencianoparlant per molt blavero que sia creu altra cosa) com a una cosa molesta i inferior que cal exterminar: una llengua de "llauraors" allà o de "pagesots" ací. Per a mi, això només té un nom: Racisme. Imperialisme é... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa Valéncia
18 de gener de 2012, 21.28 h

Ha, ha, ha, en Valéncia volem vore TV3, Tele Madrid, Euskal Televista, Tv Aragón, Canal Sur i el restant de televisions autonòmiques, pero no només això, també volem vore el Plus, Canal Playboy, etc. I tot de vades, per aixina poder elegir.
Bona nit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Biel fletxa Barcelona
18 de gener de 2012, 15.06 h

#2 i #3 el vostre ídol Hitler estarà molt orgullós dels vostres comentaris.
Repeteixo, aneu a València, Castellò o Alcanta i veureu com passen tota la mandanga imperialista de botifarra i calçot que es ven desde Catalunya.
Per mot que volgue, no els fareu catalans perquè no ho son i no ho estat mai. Com amolt, eren part de la Corona d'Aragó tal com ho era el Principat de Catalunya.
A fer la mà feixistes de barretina!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
18 de gener de 2012, 11.27 h

Com esteu veient desde que la nostra SALUD ja no ens deixa actuar.... els FRANQUISTES com el n.º 1 s´han apodrerat del TERRITORI VALENCIA
tindrem que buscar HEREUS!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
18 de gener de 2012, 10.25 h

Biel : Dius mentires i ho saps perfectament. Si tu creus les teves mentires ja ho sabem qui ets ... un espanyol. Espanyols tenen una cultura que creu que qualsevol cosa que dius es veritat, com una paraula de déu. La gent a València estan molt fotut al seu cap i segur que un gran part de la gent de València es més malalt a tot estat espanyol i nivell de corrupció allà confirma això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Biel fletxa Barcelona
18 de gener de 2012, 09.18 h

La gent de la Comunitat Valenciana que veia TV3 era molt minsa (potser un 1 o 2 % de share).
Nomes els inmigarnts catalans o inadaptats valencians.
Tota la gent valenciana que conec passa de TV3, dels imaginaris "Païssos Cagalans" i demés mandangues imperialistes de barretina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.