directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell vol equiparar el tipus d'interès que paga Catalunya al del Banc d'Espanya

El conseller d'Economia ha sortit satisfet de la reunió amb el ministre espanyol Montoro després que hagi obert la porta a establir nous mecanismes per dotar de liquiditat les comunitats autònomes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell,s'ha mostrat esperançat perquè l'executiu espanyol i les comunitats autònomes han obert un nou camí que hauria de permetre posar punt i final als problemes de liquiditat amb què topen els governs autonòmics. Després de reunir-se amb Montoro, Mas-Colell ha reiterat la necessitat de trobar un mecanisme perquè les emissions de deute de les CCAA no tinguin un tipus d'interès tan diferent respecte a les del Banc d'Espanya. En aquest sentit s'ha mostrat força optimista: 'Creiem que farem camí significativament en aquest aspecte', ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
El conseller ha explicat que la reunió que ha mantingut amb Montoro ha estat 'agradable' i ha avançat que al Consell de Política Fiscal i Financera que se celebra a hores d'ara es posaran sobre la taula 'sistemes per dotar de liquiditat a un tipus d'interès raonables per part de les CCAA'.

El conseller ha recordat que aquest plantejament 'està plenament en línia amb el que sempre hem estat reivindicant' i aquests mecanismes són 'molt importants' per 'facilitar liquiditat a les empreses a través dels nostres organismes'.

'La meva opinió en aquest moment és que al final hem obert un camí sistemàtic i transparent, i que arregli el tema de la disponibilitat de liquiditat per part de les comunitats autònomes i que posi cota al diferencial de tipus d'interès que paga per un cantó el Banc d'Espanya i per l'altre les comunitats autònomes' 

Mas-Colell ha apuntat que en les pròximes reunions bilaterals la Generalitat plantejarà les qüestions que tenen a veure amb els seus ingressos pressupostaris, i molt particularment sobre l'addicional tercera de l'Estatut. 

Segons el conseller, la trobada d'aquest matí ha de ser un punt d'inflexió per trobar solucions a la manca de liquiditat, jl'addicional tercera, el fons de competitivitat i l'ajornament de deute. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.