directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'Agència Catalana del Consum immobilitza quasi 18.000 tubs de pasta de dents a diversos punts de Catalunya

Les immobilitzacions de pasta de dents, presumptament falsificada, s’estan realitzant des del passat 4 de juliol i seguiran durant les properes setmanes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L’actuació de control del mercat per part de l’ACC va iniciar-se dimecres passat en rebre l’avís de la Direcció General de Recursos Sanitaris de la Generalitat de Catalunya, que, a la vegada, va ser alertada per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS). La primera mostra analitzada no revela cap toxicitat i s’està a l’espera dels resultats de les anàlisis de la resta de les mostres. Durant les properes setmanes es continuarà la cerca i s'ampliarà la campanya a altres marques per verificar que són dentifricis que no presenten risc per a la salut i que compleixen la normativa.
colgate pasta de dents dentista
Podria ser que la falsificació de Colgate fos tòxica

Comparteix
   


Etiquetes
El cos d’inspectors de l’Agència Catalana del Consum (ACC) ha localitzat i immobilitzat quasi 18.000 tubs de pasta de dents, la majoria de la marca Colgate de procedència extracomunitària i, majoritàriament, fabricada a Sud-Àfrica. Aquestes actuacions s’han dut a terme a diversos punts de Catalunya i a establiments majoristes. Les immobilitzacions de pasta de dents, presumptament falsificada, s’estan realitzant des del passat 4 de juliol i seguiran durant les properes setmanes. La primera mostra analitzada no revela cap toxicitat i s’està a l’espera dels resultats de les anàlisis de la resta de les mostres. Concretament fins ara, 4.146 tubs s’han trobat a dos majoristes de Badalona, 2.434 a Montcada i Reixach, 120 a Sant Boi de Llobregat i 51 a un establiment majorista de Tortosa, mentre que la resta corresponen a immobilitzacions a botigues de Santa Coloma de Gramenet (19 tubs), Igualada (17 tubs), Tortosa (51 tubs) i Sant Carles de la Ràpita (7 tubs). Durant les properes setmanes es continuarà la cerca i s'ampliarà la campanya a altres marques per verificar que són dentífrics que no presenten risc per a la salut i que compleixen la normativa.

L’actuació de control del mercat per part de l’ACC va iniciar-se dimecres passat en rebre l’avís de la Direcció General de Recursos Sanitaris de la Generalitat de Catalunya, que, a la vegada, va ser alertada per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS), que ja n’havia localitzat a altres comunitats autònomes. La comercialització a l’Estat espanyol dels dentífrics està sotmesa a un regulació sanitària en la qual s’estableix com a requisit primordial la seguretat d’aquests productes en les condicions normals d’utilització i cal seguir uns procediments de registre davant l’AEMPS abans de poder-los comercialitzar. En el cas de productes importats, l’importador establert a l’Estat espanyol cal que disposi de l’autorització de l’AEMPS i les importacions dels productes estan sotmeses a control en les duanes per part de la inspecció sanitària. D’acord amb la informació facilitada per l’AEMPS, aquests productes no consten en el registre de què disposa aquella Agència sobre dentifricis, per la qual cosa la venda d’aquests productes a l’Estat espanyol seria il·legal. Generalitat de Catalunya Departament d’Economia i Finances
Gabinet del Conseller Comunicació 6 de juliol del 2007

Recomanacions al consumidor

L’ACC recomana als ciutadans comprovar que els dentifricis que compri estan etiquetats com a mínim en castellà, i en l’etiqueta hi consta les dades de l’empresa fabricant o responsable a la Unió Europea. A més a més, si el producte es fabrica fora de la Unió Europea, en l’etiqueta també hi ha de constar el país d’origen.
En el cas d’establiments de venda i distribució de productes de consum, cal que, com a mesura de precaució, si disposen d’alguna unitat procedeixin a la seva immobilització i cessament de la venda i/o distribució.

El Departament de Salut posa a disposició dels ciutadans el telèfon de Sanitat Respon 902 111 444, per resoldre els dubtes que puguin tenir sobre aquests dentifricis.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.