directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras acusa l'estat espanyol de 'malbaratar els diners de l'espoli fiscal'

El líder republicà considera un error que el govern català tanqui les delegacions a l'estranger

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha carregat aquest dissabte contra el govern espanyol per estar 'malbaratant' diners en les seves ambaixades internacionals. En aquest sentit, el líder d'ERC ha considerat que l'Estat fa 'un mal ús' dels diners que 'malgasta' a les ambaixades espanyoles i per això ha avançat que els diputats republicans al Congrés demanaran explicacions. A més, Junqueras creu que la mala gestió que fa Espanya a les ambaixades suposa un 'malbaratament' de diners provinents 'de l'espoli fiscal que imposen a Catalunya'. El republicà també ha demanat al Govern català que 'rectifiqui l'error' de 'buidar o tancar' delegacions a l'exterior i no cedeixi 'a la pressió del PP'.
Aprofitant que ha assistit a la clausura del congrés de la Federació d'ERC de Barcelona, Oriol Junqueras ha volgut mostrar la preocupació del seu partit pel que considera 'un error' del Govern de la Generalitat. Pel republicà, 'el tancament de delegacions de la Generalitat a l'exterior fruit de la pressió del PP' és un fet que hauria de rectificar l'executiu d'Artur Mas. En aquest sentit, ha destacat que el 'cost' d'aquestes oficines és d'uns 2,5 milions d'euros, i en canvi, gràcies a elles s'aconsegueixen exportacions catalanes per valor de 8.500 milions a França, 4.500 milions a Alemanya, o 1.100 milions d'euros als EUA. 'És evident que la inversió que fem en aquestes delegacions és altament rendible', ha dit Junqueras.

El republicà, a més, ha considerat 'inexplicable' que delegacions catalanes 'petites, barates i extraordinàriament eficaces s'hagin de tancar per la pressió del PP'. En contraposició a aquesta situació, Junqueras ha volgut retreure la gestió que l'Estat fa de les seves ambaixades internacionals. 'El govern espanyol malgasta quantitats ingents en representació exterior que no serveix pràcticament per res i té un rendiment molt més escàs', ha sentenciat, tot recordant que 'la nova residència de l'ambaixador espanyol al Marroc ha costat més de 6 milions d'euros, la restauració del pati de l'ambaixada al Vaticà ha costat 400.000 euros, i s'han gastat 50.000 euros en la piscina de l'ambaixador espanyol a l'Aràbia Saudita'. 

Per tot això, els diputats d'ERC-Reagrupament i Catalunya Sí al Congrés preguntaran, tal i com ha avançat Junqueras, sobre aquestes i altres despeses per 'conèixer en detall els exemples dels mals usos i els malbarataments que fan amb l'espoli fiscal que imposen a Catalunya'. 

D'altra banda, el líder d'Esquerra ha volgut demanar al Govern de la Generalitat que 'rectifiqui l'error' comès amb el 'tancament i buidatge' de les delegacions exteriors de Catalunya. 'Que no es deixi pressionar pel PP i que sàpiga que si té propòsit d'esmena, i està disposat a emprendre el camí correcte de potenciar la presència de Catalunya a l'exterior, al seu costat hi trobarà a ERC', ha sentenciat Junqueras, que ha considerat aquestes oficines 'una peça clau per sortir de la crisi' donada la seva importància comercial i institucional. 'És fonamental per exportar i mantenir llocs de feina', ha conclòs.

Gomà vol que Barcelona lideri l'independentisme

Oriol Junqueras ha clausurat el congrés d'ERC de Barcelona aquest dissabte al migdia, que divendres va triar Patrícia Gomà nova presidenta del partit a la ciutat. Gomà ha manifestat aquest dissabte que la nova direcció té el 'repte' de fer d'Esquerra 'el partit hegemònic de la ciutat perquè volem que Barcelona lideri l'independentisme a Catalunya'. 'És a través de la capital que assolirem el nostre somni', ha dit, tot avançant que 'treballarem per fer un partit gran en quantitat i qualitat perquè esdevingui el motor de l'independentisme a casa nostra'. 'Volem tirar del carro d'ERC, com sempre ha fet Barcelona, i ho fem amb molta embranzida', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
11 de febrer de 2012, 17.55 h

#17 El que sembla clar és que CiU, tal com ha anunciat Mas a un diari alemany, no està per un estat independent, sinó per un Estat espanyol federal o confederal, igual que el PSC o ICV-EUiA. Per tant, a CiU no li convé no obtenir el pacte fiscal, ja que, si no, hauria de fer un pas més. No obstant, i per aconseguir aquests quatre calerons que demanen, amenacen el PP implícitament amb la independència per obtenir-los. Aquests últims, com que ja tenen prou maldecaps amb la pròpia Espanya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
4 de febrer de 2012, 19.39 h

#16 I ara, després de la visita a en Marianito, en Mas mateix ha dit que veu molt difícil això del Pacte Fantasme. Llavors què ???. Cap a on tiraran ???. A la vista dels fets, els de convergència estan en un atzucac. O es fan parella de fet i declarada públicament amb el PP, o haurà de prendre una inciciativa que a ells els va molt en contra corrent. Dies enrere trobant-me en una reunió, es va parlar de que hi ha molt de números per a què hi hagi eleccions anticipades a mig estiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
4 de febrer de 2012, 19.23 h

#5 CiU ha portat al seu programa electoral, en dues ocasions, allò que primer en deien concert econòmic i ara en diuen pacte fiscal. Per tant, tothom que estigui interessat mínimament en la política sap que, com que els pactes són com a mínim entre dos, CiU estava obligada a entendre's amb el govern espanyol de torn. Per aquest motiu, molta gent no els vam votar, ja que crèiem que amb Espanya no hi havia res més a negociar -a part del divorci-.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joan fletxa Palamós
23 de gener de 2012, 16.01 h

#13 i #14 - Heu gossat parlar malament de l'actual ERC i aixó és una gosadia imperdonable per part de certs contertulians que pobrets, encara no s'han tret el vel que els tapa els ulls de la realitat. És cert que apesar de tot s'ha de donar un temps de marge per constatar que els "nous nats" ( que tampoc ho són) s'enfrontin als seus tutors però tal com pinta tot pegat crec que ja està decidit el paper a fer. Ni CiU, ni ERC, ni PSC, ni ICV, ni cap grup o partit actual ens treuran del cl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dídac fletxa Sant Cugat
23 de gener de 2012, 09.13 h

Per malbaratadors amb pedigrí de molts anys, tenim catalans com en Millet, que ha malbarat 24 milions d'euros, documentats, sense documentar ni se sap o el pare del president D. Arturo Mas Barnat que durant mes de 25 anys va malbaratar i defraudar a Hisenda molts diners a un conte opac a Liechtenstein de qui el seu fill, l'actual president, n'era el beneficiari, però ell no ho sabia, faltaria més.
I el Sr. Junqueras que no acusi als demés de malbaratadors quan ell encara no sap el bestiar q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
El cuentu de la tieta de l'espoli, estratègia dels que tenen tercera residència fletxa Terra d'espoli als treballadors i nacionalismes de pa sucat amb caviar (és a dir, Catalunya)
23 de gener de 2012, 08.51 h

En Junqueras, el que vol és convertir ERC, en una mena de corrent dins de ConverJencia. Un sector suposadament més progressista... però que en el fons té la mateixa funció social: fer creixer un nacionalisme excloent, amarat de valors reaccionaris i fidel servidor dels interessos dels privilegiats. ERC com a moviment social no existeix. Ha caigut per sempre a les urpes de les elits. Bon viatge Junqueras. La teva mediocritat els marca el camí. Un telettubie al servei de Pedralbes, DE CAP ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de gener de 2012, 21.40 h

Els espanyols i també molts catalans renegats, a més de manipular el nom i el sentit de les delegacions catalanes (centres de cultura i negocis, que no ambaixades, perquè Catalunya no és un Estat), sols pensen en munyir la vaca que és Catalunya però no li volen donar menjar. I CiU, perversa i castigadora preocupada i dedicada en cos i ànima a la privatització de la sanitat catalana. Com podem estar els ciutadans catalans tan indefensos davant l'abús i el menyspreu dels polítics catala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Amadeu fletxa Caldes
22 de gener de 2012, 15.04 h

#2 Pel Francesc Prunés: Que CiU porti lo de Pacte Fiscal al seu programa, és tan rellevant pels catalans com el sexe dels àngels,

CiU també portaven escrit a la pàgina 2 del seu programa que ells eren els únics que prometien no fer retallades socials ni als funcionaris i ja veu el que estan fent.
CiU no te la menor defensa possible, mentre insisteixin en dir-se " partit nacionalista" , fins els malalts terminals del cottolengo del Pare Alegre, saben que tota la gent de CiU son un penque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 de gener de 2012, 12.30 h

#3 Que jo sàpiga, mai Conveniència i Unió no ha anat de costat amb ERC. Ni que sigui per anar a prendre un cafè. En temps dels remences, aquests convergents els haurien desquarterat com solien fer abans amb quatre cavalls, o fins i tot empalat, per traïdors, per mentiders, per mercenaris d'ecspana, per anar contra els interessos catalans, etc. etc. etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
22 de gener de 2012, 10.49 h

Dona la cara per la independencia del nostre poble.
Jo ja m´hi he apuntat, i tu?

www.donalacara.com

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.