directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran, 'convençut' que el 759 MEUR arribaran aquest any

El portaveu de CiU diu que els acords com aquest són d'obligat compliment i que el PP pagarà quan estigui 'en disposició' de fer-ho

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat 'convençut' aquest dilluns que el govern de Mariano Rajoy satisfarà el deute de 759 milions d'euros que té amb Catalunya per la disposició addicional tercera de l'Estatut. En declaracions a RAC 1 ha recordat que els acords presos en comissió bilateral, com aquest, són d'obligat compliment.
Després de les converses amb el govern del PP ha dit que no està 'en disposició' de dir que els pagaran segur, però que està 'convençut' que pagaran. Sobre els 219 que corresponen al mateix concepte però de l'any 2009 ha dit que 'també hi ha hagut diàleg' entre el conseller Mas-Colell i el ministre Montoro.

Duran i Lleida ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut treia força a la reivindicació de la disposició addicional tercera, perquè establia que no es pot dictar a les Corts 'de bell antuvi' en què s'han de gastar els diners públics.

Però al costat d'això ha afegit que el pagament dels diners està garantit, perquè en la comissió bilateral Estat-Generalitat del 19 de juliol passat, encara amb el govern socialista com a interlocutor, el govern espanyol va reconèixer 'que la liquidació del 2008 són 759 MEUR' i es va acordar pagar-los.

Durant ha recordat que els acords de les comissions 'per sentència del TC són d'obligat compliment'. Per tot plegat ha dit: 'Estic convençut, no estic en disposició de dir que segur, però estic convençut' que el govern espanyol pagarà.

Això pel que fa a la liquidació del 2008. La del 2009, 219 MEUR que s'han de pagar aquest any, no entra dins d'aquest acord de la comissió bilateral. Tot i això Duran ha dit que aquests diners 'estan ja als pressupostos d'aquest any' i ha afegit que li consta que 'sobre aquests també hi ha hagut diàleg entre el conseller Mas-Colell i el ministre Montoro'.

Chacón-Rubalcaba

Duran també ha opinat sobre el congrés del PSOE que ha de triar el nou secretari general del partit en substitució de l'expresident espanyol José Luís Rodríguez Zapatero, càrrec que es disputen l'últim candidat socialista a la presidència del govern estatal, Alfredo Pérez Rubalcaba, i l'exministra de Defensa i militant del PSC, Carme Chacón.

El líder d'Unió ha dit que, a opinió seva, Rubalcaba està 'molt més preparat que Chacón'. Tot i això ha dit que 'com a nacionalista' el que més li convindria és que l'enfrontament el guanyés Chacón 'perquè acabaria posant en evidència el que significa el PSC, que una militant del PSC encapçali' el PSOE.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
24 de gener de 2012, 12.56 h

Sr Duran permeteu-me una sola paraula :............ Il · lús !!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
24 de gener de 2012, 10.22 h

Quina moral! si ens els paguen finalment, cosa que ja hauria d'haver passat fa quatre anys, ens encolomaran que ha estat gràcies a l'esforç de negociació de CIU, quan ja estava negociat fa quatre anys. Quin cinisme aquesta gent prepotent i sense escrùpols que pren als catalans per tontos del cul a més a més. Estic intentant passar d'aquest mal son que és per a mi aquest govern i crec que ho aconseguiré, per la meva forta voluntat, que em dirigeix cap a la independència irremisiblement ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ernest fletxa Barcelona
24 de gener de 2012, 08.31 h

Ai mare! si aquests milions han d'arribar sota la supervisió del Dioni de la Franja, ja els hem vist prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
23 de gener de 2012, 23.26 h

Amb interessos o sense ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
23 de gener de 2012, 16.12 h

Paraula de corrupte, paraula de Santo JoséMaría de Escrivá y de Balaguer ! Aparteu les criatiures! Mentres s'esperan uns diners que previament ja ens havian robat, no estaria demés que el corrupte, presumpte inocent, Duran Lladre, ens expliqués on guarda els milions robats procedents dels Fons Europeus i que anavan destinats als cursos per a treballadors catalans. Ell, com a president d'UDC partit que governava la conselleria de Teball ens hauria d'explicar les martingales fetes amb el se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.