directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs assegura que el Govern és fidel al 'Som una nació. Nosaltres decidim'

El portaveu del Govern afirma que la voluntat del poble català preval per davant de 'qualsevol lectura restrictiva d'una constitució'

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Francesc Homs, portaveu del Govern de la Generalitat, ha refermat aquest dimecres que la voluntat d'un poble, en aquest cas el català, ha de prevaldre per davant de 'qualsevol lectura restrictiva d'una constitució'. En declaracions a Catalunya Ràdio Homs aprofundia així en el que deia aquest dimarts Artur Mas, que amenaçava amb trencar les costures de la Constitució si el govern espanyol no atenia a les demandes catalanes de més autogovern, començant pel pacte fiscal. Homs ha dit que Mas no ha fet res més que mantenir-se fidel al lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' de la manifestació del 10 de juliol del 2010 per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya.
Homs ha dit que Mas es manté fidel a aquell lema 'amb totes les conseqüències' i ho ha justificat assegurant que la voluntat d'un poble ha de prevaldre per davant de 'qualsevol lectura restrictiva d'una constitució'.

Sobre si aquesta voluntat es podria fer expressar a través d'un referèndum, Homs ha recordat que el Govern no ho descarta i ha afegit que s'està proveint dels mecanismes legals per poder-ho fer en referència a la Llei de Consultes.

Sobre la reivindicació del pacte fiscal, i en relació a les declaracions de la portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, segons les quals 'ara no és prioritari', Homs ha advertit: 'Si certament el govern espanyol davant d'una majoria sòlida, democràticament expressada, del poble de Catalunya gira l'esquena, no estarà girant l'esquena al Govern, estarà girant l'esquena a un poble sencer'.

Prèviament, segons Homs, cal 'concitar' consensos 'el més amplis possibles' a Catalunya i plantejar 'amb força' la qüestió davant del govern espanyol durant aquest 2012.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
27 de gener de 2012, 11.47 h

Què es creuen aquests de CiU, que Espanya cedirà a les peticions del seu pacte fiscal sense contrapartides ??????????????.
El més probable, en el cas hipotètic, que aconseguissin aquest pacte fiscal, la contrapartida més lògica seria que Catalunya s'oblidi de la seva independència d'Espanya.
PS .- Pacte fiscal?. En què consisteix aquest pacte?. En quines condicions?. ¿Un 2, un 3 %?....La qüestió és pidolar !!!.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Paco Pi fletxa Barcelona
27 de gener de 2012, 01.39 h

Em sap molt de greu que una persona que jo considerava amb un cert seny, com el senyor Trías, militi amb eficàcia en CiU. No serà que se'ns està fent gran, per la qual cosa es troba còmode en aquest partit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Paco Pi fletxa Barcelona
27 de gener de 2012, 01.32 h

CONVERGÈNCIA (de què?) i UNIÓ (de qui?), per favor!
Després de tants i tants d'anys de dir una cosa a tots aquells que confiaven en vosaltres (i també a tots els altres, és clar) i negociar, per un altre costat, amb Madrid una pila de coses que s'allunyaven estrepitosament d'allò de què ens volíeu convèncer..., per quins set sous us hauríem de creure ara, quan encara no esteu convençuts (ni teniu la voluntat d'estar-hi) de res del que diu la voluntat popular?
Bé, sí, ja veieu que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de gener de 2012, 22.15 h

Homs ets un MENTIDER i un CÍNIC. CiU és del bàndol espanyolista. Pobre Catalunya a les vostres mans permetent que el PP la trossegi i aniquili. Que bé que us ho heu montat amb l'excusa de la crisi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de gener de 2012, 18.33 h

Perdoneu, però és que vaig un xic despistat. Sabríeu dir-me si és que avui és el dia dels Sants Innocents ???. Ho dic pel què diu aquest titella que li fan dir el què volen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Isabel fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 12.39 h

Jo no perdria el temps atacant a CIU que ja sabem el que fa i que només es moura per la força de la gent i si no els hi queda més remei. El que hem de fer és ser cada vegada mes ciutadans que ens mullem per la independència i llavors no els hi quedara més remei, ja que quedaran retratats.
També he de dir que cada vegada més militants de CIU estan fent una evolució i aixó també es positiu, ho vec en actes i reunions que es nota que hi ha gent de CIU que abans no venien. També algunes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
toni fletxa vic
26 de gener de 2012, 11.04 h

Sr Homs no ens vulgui enganyar , el lema el van posar els polítics ,ho van pactar amb en Montilla perquè els sociates podessin anar a la manifestació .El que el poble cridava i ben fort era INDEPENDÈNCIA i d'això vostés no en parlen mai , i a Madrid ja saben que vostés per quatre duros es vendran ,així que si us plau podrien deixar de fer teatre i no explicar-nos "cuentos" xinos .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
26 de gener de 2012, 10.27 h

Aquesta boqueta ecolàlica del mas, no sap dir res més?no s'ha de repetir tantes vegades (marta ) la mateixa cantarella sense interès per Catalunya, si alguna cosa volen fer ara! és l'hora de decidir per la Independència, si es fes ( ho podrien provar ) potser españa decidiria prescindir de Catalunya per no tenir més problemes, sinó que en "facin putu cas" i també veurem de que és capaç aquest govern de FIRETA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere Segura fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 10.03 h

Aquest aprenent de dir cosetes per embadalir despistats acava d'inventar un altre eufemisme, "Fidelitat al nosaltres decidim", Amb l'etern joc, no inventat per ells, de la "puta i la ramoneta". Joc que fa temps sabem llegir: llegim:"nosaltres (ells), decidim no decidir per ara res" ("que no sigui decidir que farem la nostra si cal decidint de bracet amb els que tenen dicidit castellanitzar i continuar mantenint Catalunya subordinada i sotmesa")


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
25 de gener de 2012, 21.22 h

La voluntat del poble es prevalent en tenir drets, mentre l'estat es una administració.
Compareu l'article 1er amb el 5e. D'aquí : http://www2.ohchr.org/spanish/law/ccpr.htm


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.