directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El 'sí' a la independència d'Escòcia seria del 44%

L'última enquesta feta mostra un creixent suport del vot afirmatiu que quedaria igualat amb el 45% del vot en contra

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un 44% dels escocesos votaria 'sí' a la independència. L'última enquesta sobre la independència d'Escòcia, publicada per la revista britànica 'New Statesman' coincidint amb l'anunci d'Alex Salmond sobre els plans del referèndum, mostra un creixent suport pel 'sí'. Si avui es fes una consulta, els partidaris de mantenir la unió entre Escòcia i Anglaterra guanyarien per un ajustat 45%, només un punt més que els que donarien suport a l'estat propi. La xifra dels partidaris del 'sí' és molt més elevada del que mostraven les darreres enquestes, que el situaven com a màxim en el 38%. El sondeig també indica que un 38% dels britànics està a favor de la independència d'Escòcia, mentre que un 34% s'hi oposa.

Comparteix
   


Etiquetes
El mateix dia que el primer ministre escocès, Alex Salmond, ha presentat la seva proposat de pregunta pel referèndum ('Està d'acord que Escòcia hauria de ser un país independent?'), la revista britànica 'New Statesman' publica un sondeig d'ICD que mostra un creixent suport per l'estat propi. 

Preguntats si està d'acord que Escòcia hauria d'esdevenir independent, un 44% dels enquestats va respondre 'sí' i un 45% 'no'. El sondeig també apunta a un suport generalitzat per l'assoliment de la màxima autonomia fiscal per Escòcia, una opció que Salmond podria incloure en el referèndum si així ho decideix el poble durant el procés consultiu que s'ha obert aquest dimecres. Segons l'enquesta, un 51% dels escocesos està d'acord en tenir el control complert de les finances, mentre que un 32% hi està en contra i un 17% es manté indecís. 

La darrera enquesta sobre la independència d'Escòcia també mostra dades interessants sobre la percepció de la resta dels britànics sobre la independència. Un 38% creu que Escòcia s'hauria d'independitzar, tot i que només un 20% creu que Edimburg estaria en una millor situació si aconseguís l'estat propi. En canvi, més de la meitat dels britànics, un 52%, creu que Escòcia aniria pitjor si fos un estat independent i fins i tot un 36% creu que Anglaterra en sortiria beneficiada. A la inversa, un 34% dels ciutadans del Regne Unit s'oposen a la independència, el mateix percentatge que creu que Anglaterra patiria per la secessió. 

'Una enquesta excel·lent'

El director de la campanya per la independència de l'SNP, Angus Robertson, ha destacat que el sondeig és 'excel·lent' pels interessos del govern escocès. 'L'enquesta confirma que el suport per la independència està frec a frec amb l'oposició, amb un 44% a favor i només un 45% en contra', ha dit Robertson en un comunicat. 

'Aquest és només l'inici de la campanya i del gran debat que tindrem al país', ha dit el polític nacionalista, que destaca que sondejos com aquest 'demostren que la independència és assolible'. 

L'enquesta es va realitzar per I'ICD i 'New Statesman' el 21 i 22 de gener, amb una mostra de 1.000 persones representatives de la societat escocesa. Les preguntes van ser 'Està d'acord que Escòcia hauria d'esdevenir un estat independent?' i 'Escòcia hauria de rebre tot el control sobre els seus impostos i despesa?'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep fletxa Sabadell
28 de gener de 2012, 19.24 h

Nosaltres aqui superem ja aquest percentatge, no sé a què esperen els nostres polítics per proclamar unilateralment la independència del nostre pais. Com que les lleis espanyoles no preveuen la posibilitat d'un referèndum (ni el deixaran fer) la independència s'haurà de proclamar sens més. Altra cosa seria que volguesin i deixesin fer el referèndum, seria negociable fer-lo abans. Però repeteixo com les lleis espanyoles no tenen previst la forma de exercir aquest dret inalienable dels ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
dani fletxa gornal
27 de gener de 2012, 11.35 h

Tots els anglesos als que he preguntat sobre aquest tema, estan encantats que Escòcia d'independitzi. Diuen que només volen rebre diners d'Anglaterra.... :/


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Jordi Fernández San José
27 de gener de 2012, 11.01 h

Tranquils, la cosa està en marxa, no es pot aturar. Però penseu que volen que creiem que hem fracassat. No us deixeu enredar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluis C fletxa Banyoles
27 de gener de 2012, 10.36 h

Vista l'experiència, jo no m'en crec cap d'enquesta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Scottish Martorell fletxa Brandenburg
27 de gener de 2012, 09.05 h

A Catalunya no arribaria. Visca Porcioles, Pujol, Junqueras i Franco. Visca la independentzia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.