directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De Gispert anima CiU i ERC a no rebaixar els plantejaments sobre el pacte fiscal

Afirma que cal que convencin la resta de forces polítiques i busquin els consens que necessiten per tirar-ho endavant

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha afirmat que espera que CiU i ERC no rebaixin els seus plantejaments al voltant del pacte fiscal, sinó que intentin convèncer a la resta de forces polítiques i busquin el consens per tirar-los endavant. Segons ha explicat en una conferència aquest dijous, potser empesos per la crisi, la majoria de catalans han entès que cal que es produeixi un canvi en el sistema de finançament. A més, ha afegit que Catalunya ja està acostumada a que els seus plantejaments es rebaixin a 600 quilòmetres de distància. De Gispert ha considerat que és necessari que s'elabori una nova llei electoral perquè, entre altres coses, ajudarà a apropar la política a la ciutadania.
Núria de Gispert ha pronunciat aquest dijous una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, en la qual ha repassat el primer any de legislatura com a presidenta del Parlament i els reptes que afronta ella mateixa i la cambra catalana amb vistes als propers anys. A l'acte, on De Gispert ha estat presentada per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han assistit, entre altres, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, els predecessors de De Gispert al capdavant del Parlament, Joan Rigol i Ernest Benach, i els presidents dels grups parlamentaris dels dos principals partits de la cambra, CiU i PSC (Oriol Pujol i Joaquim Nadal, respectivament).

Durant la seva conferència, la presidenta del Parlament ha assegurat que el passat 2011 va ser un any complicat per a la cambra, a causa, sobretot, de la situació de crisi que viu tota la societat catalana, així com per les conteses electorals que hi ha hagut, que han provocat continus canvis i han generat tensions. No obstant això, ha comentat, s'ha fet molta feina a la cambra catalana. Entre les iniciatives més destacades ha citat la constitució d'una comissió sobre el pacte fiscal. Preguntada per aquesta qüestió en el col·loqui posterior a la conferència, De Gispert ha negat que CiU i ERC hagin de rebaixar els seus plantejaments. El que han de fer, ha afegit, és intentar convèncer a la resta de forces polítiques de que s'hi sumin i aconseguir el màxim consens. 

La presidenta del Parlament ha donat dues raons per les quals no s'ha de cedir en aquest tema. La primera és que la majoria de la societat catalana està a favor del pacte fiscal, segons revelen les enquestes. Segons ha argumentat, potser empesos per la crisi els catalans han entès que és necessari un nou model de finançament. I ha afegit que, amb els més de 16.000 milions de dèficit fiscal segurament no s'hauria d'haver reduït el pressupost un 10% el 2011. A més. De Gispert ha recordat que Catalunya ja està acostumada a que rebaixin els plantejaments que des d'aquí es defensen quan es discuteixen després a 600 quilòmetres de distància.

En aquest sentit, la presidenta de la cambra legislativa catalana ha recordat que Catalunya no ha pogut arribar al nivell d'autogovern que pretenia després de la sentència del TC sobre l'Estatut. Això va provocar, ha dit, que les relacions entre Catalunya i l'estat espanyol canviessin.

Pel que fa als reptes que afronta el Parlament en aquest i els propers anys, De Gispert ha destacat l'elaboració de la llei electoral com una de les fites necessàries. Després de recordar a les forces polítiques amb representació parlamentària que tenen un mandat des que es va celebrar el Debat de Política General per tal de constituït una ponència que comenci a treballar al voltant d'aquest projecte, la segona autoritat catalana ha declarat que espera que la llei tiri endavant abans de que acabi la legislatura. És necessari, entre altres coses, perquè pot ajudar a millorar la imatge dels polítics i acostar la política a la ciutadania, segons ha assenyalat. Tot i això, ha afegit que no serà la 'panacea'.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
LLUIS fletxa bcn
17 de gener de 2017, 16.36 h

El viaje a Bruselas el próximo día 24 del presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, no incluye ninguna reunión con ningún representante de las instituciones europeas, que eluden todo contacto formal con las autoridades catalanas desde que estas iniciaron la deriva soberanista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marta fletxa Baixa Padania
28 de gener de 2012, 02.34 h

Algú sap què és el pacte fiscal? No ho he trobat enlloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de gener de 2012, 12.53 h

Va vinga !...... Fem un simil. Ja tenim pacte fiscal!. Quant hem aconseguit ?.....¿ Un 2, un 3%?. I ja han pensat en la contrapartida que exigirà el PP?. Tan curts són que no han pensat en la contrapartida?. Jo no és que sigui de grans, ni tan sols mitjanes, llums, però m'atreviria a pronosticar que el primer que voldrà el PP és que deixem de marejar sobre l'exigència de la independència. I com amb això vostès, els de CiU, ja estan d'acord .... millor que millor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Alfons fletxa Caldes
27 de gener de 2012, 08.38 h

Que ens digui això desprès de prohibir dir al Parlament que Espanya ens roba sabent com tothom sap que el nostre dèficit fiscal és per culpa d'aquest espoli, demostra que el cinisme i la desvergonya de CiU no te límits.
Semble com si incapaços de mantenir l'engany de fer-se passar per nacionalistes i de liderar Catalunya cap a la seva inexorable independència d'una Espanya inviable,aquests unionistes per conveniències particulars, haguessin decidit llençar el carro pel pedregar.
Doncs... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Mori Cambó fletxa Baixa Padania
27 de gener de 2012, 01.15 h

La momia falangista Gi$$pert, de Tutank(ahh)mon. Aquest reptil franquista i catòlic, no és conscient de que als 3.500 anys, no és pot seguir a la vida pública? Que es dediqui a fer de "lasciva criada" d'algun arquebisbe. e- (eh) cristians!..., aquesta és la Catalunya nacional.independentista-espanyolista que heu votat! De que collons us queixeu, salvapatricis. Creieu que amb llegir el 9 esportiu, tot s'arregla????El pacte CIU-CEOE-PP-OMNIUM (CUL)TURAL-ERC-CLUB SUPER 3... és la imposició ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Oriol Jordan
Oriol Jordan fletxa [object Object]
27 de gener de 2012, 01.12 h

Però si els únics que rebaixen les pretensions del CONCERT ECONÒMIC són ells!!
L'haurem de colpejar amb la bareta màgica a veure si li torna el senderi!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
26 de gener de 2012, 19.05 h

CyU em fa pena.
CyU em fa vergonya.
La unica satisfaccio que tinc es saber que no els he votat mai.
Si CyU volgues ja seriem independents i no ho som.
CULPA DE CYU.

INDEPENDENCIA

www.donalacara.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
26 de gener de 2012, 15.07 h

No exigeixis als demés el que ets incapaç de exigir-te a tu mateixa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.