directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Caixa aboca als propietaris de preferents a fer-se accionistes de CaixaBank

La Caixa retindrà 3.500 milions d’euros dels seus clients per un període de deu anys, en base a un producte d’alt risc, no garantit pel fons de dipòsits, i que molts usuaris consideren va ser un engany massiu.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El proper 31 de gener és el darrer dia perquè els afectats de les participacions preferents de la Caixa acceptin la proposta per substituir les participacions per obligacions convertibles en accions (30%) i obligacions de deute subordinat (70%), un producte, aquest darrer ,considerat d’alt risc per la mateixa entitat emissora. Aquesta és la solució proposada per la principal entitat financera del país per substituir l’operació massiva  que va fer a milers de clients, amb les anomenades participacions preferents. La Caixa és l’entitat financera que va emetre més quantitat d’aquest producte financer, en total quasi 5.000M€ emesos en tres emissions dels anys 1999, 2000 i 2009. Segons dades de la mateixa entitat, fins a data d’avui, més d’un 90% dels clients que van optar per aquest producte en el seu dia, han acceptat el canvi, a falta d’alternatives millors i davant  el fet d’haver de quedar-se un producte perpetu i sense sortida.

Comparteix
   

Un engany massiu

Segons informació a la que ha tingut accés el Directe.cat, la majoria d’afectats són gent gran que en cap moment va ser advertida del risc del producte que els oferien, i que ara pateixen el drama de veure com els seus estalvis de tota la vida resten retinguts per uns quants anys en contra de la seva voluntat. Molts dels afectat es mostren enganyats i senten traïda la confiança dipositada en la seva entitat, asseguren que directius de les oficines es van posar en contacte amb ells per oferir-los un producte, segon  els van dir, segur i amb bona rendibilitat, i que en cap cas van ser informats del risc que suposava l’adquisició de les participacions preferents.

Una maniobra rodona
La Caixa, i la resta d’entitats financeres, han aconseguit  capitalitzar-se per la via del sí o sí; o acceptes la proposta o et quedes amb els teus estalvis enterrats a perpetuïtat . Tot plegat ha tingut lloc amb el greu silenci de les administracions que han fet cas omís als milers de denúncies fetes tant al Ministeri d’Economia, com al Banc d’Espanya i a la Generalitat de Catalunya.

Fins i tot és complicat trobar un tractament periodístic ajustat a la realitat d’aquest drama que afecta a tantes persones; és difícil per molts mitjans explicar i denunciar com és possible que entitats financeres que, fins al moment,  tenien com objecte el benestar social, facin negoci del que es pot considerar un engany.

Per acabar-ho d’adobar, la Caixa considera el producte que serveix per substituir les preferents com de risc, però millor que aquestes, és a dir, la mateixa entitat reconeix que les participacions preferents eren un producte financer inadequat i de molt risc. Malgrat el reconeixement, l’entitat es nega a compensar als seus clients, captats, segons molts usuaris, amb falses promeses.

Continuem cercant testimonis, volem seguir informant

Davant la gravetat de la situació, amb l’afectació de milers de persones que tenen retinguts els seus estalvis, busquem testimonis, de persones afectades, però també de gestors financeres que ens vulguin fer arribar el seu testimoni, garantint lògicament el seu anonimat. Amb la voluntat de seguir informant i fer-ne un seguiment posem a la disposició dels afectats aquest correu electrònic, denuncies@directe.cat



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
marta fletxa Barcelona
25 de març de 2013, 11.55 h

Nosaltres acabem d'heredar unes preferents...però vist tot aixó, és com si no haguessim heredad res de res, veritat? No es pot recuperar els diners, ni vendra les preferents, ni res. VAYA MERDA! I QUINA MANERA D'ENGANYAR...penós...així va el país...sols viuen bé els de dalt...i tapansa uns als altres...perquè tots són dins del mateix sac...I la gent treballadora...a treure'ls-hi els quatre estalvis que tenen... uns currant per tenir un coixí a la vellesa...i puff!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
edgard fletxa esparreguera
2 de juliol de 2012, 23.33 h

Caram quan la gent va contractar el producte nomes pensava amb l'interes, durant 10 anys va ser aixi, la gent cada trimestre a cobrar i ara que hi ha un canvi legislatiu, els bancs son culpables, es la mateixa hipocresia que la gent comprava i venia inmobles per especular, com que no hi ha feina no podem pagar i els bancs tambe son dolents per signar tantes hipoteques, ostres quina memoria selectiva i mirem-nos el melic


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Antoni M. Gabarró Ferrer
27 de gener de 2012, 19.32 h

El silenci del Banc d'Espanya és la moneda de l'adquisició de La Caixa pel grup Bànkia amb seu a Madrid? Si és així els objectius d'enderroc del sistema financer català estan a punt d'aconseguir-se per part de l'estat: solament queda amb seu a Catalunya el Banc de Sabadell, que serà la propera víctima. Val a dir que el preu que ara es paga no és la justa compensació dels estafats per part de Bànkia, que encara pagarà menys que La Caixa perquè és més insolvent, sinó que és una r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pla urgell fletxa Mollerussa
27 de gener de 2012, 13.35 h

#4 Tot el dificil que vulguis però es veritat i tenen un problema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de gener de 2012, 13.17 h

#7 Si però, el què passa és que lamentablement un dels que se salvaria de la desfeta, seria aquesta cova de lladragots que se'n diu La Caixa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Guineu fletxa Valls
27 de gener de 2012, 12.02 h

Quina vergonya! La omni-poderosa CAIXA robant als seus clients... Els bancs no mereixen els nostres diners! Deixem que s'enfonsin els incompetents i els que es salvin vigilaran de veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marta fletxa Mollet
27 de gener de 2012, 10.35 h

és terrible que es vulneri la confiança de la gent gran d'aquesta manera jugant amb els seus estalvis i que aquí no passi res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de gener de 2012, 10.34 h

El legendari País de Xauxa queda petit, molt petit al costat del què s'està veient en aquest de país. Aquí s'hi val tot, l'engany, les males arts, el robatori, la traïdoria, les corrupcions i el mercadeix polític, i tot, ben vist per aquells que suposadament haurien d'impartir justícia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de gener de 2012, 09.47 h

#3 Veig difícil que un Consell Comarcal tingui tants diners x tenir preferents, ara si teniu més informacio denuncies@directe.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pla urgell fletxa Mollerussa
27 de gener de 2012, 09.01 h

Un engany si, però que enganyin als gestors del consell colmarcal del pPa d'urgell que en tenen dos milions d'euros en participacion d'aquestes te un nom, però no el diré.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.