directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Caixa confirma que 160.000 clients amb preferents han hagut de comprar accions

Isidre Fainé assegura que l'oferta de canvi suposa una millora de la rendibilitat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha admès que fins aquest divendres, 160.000 clients afectats pel canvi regulatori de les participacions preferents de La Caixa, el 90% del total d'afectats, han acceptat la proposta de canvi que se'ls ha ofert. El president, Isidre Fainé, ha assegurat que la proposta suposa canviar les participacions preferents en un 30% en accions de CaixaBank, cosa que les fa més líquides, perquè es poden vendre en qualsevol moment a la borsa.  El 70% restant es converteix en bons a un 5% d'interès, assegura més rendibilitat del 3% que han vingut cobrant els afectats aquests últims anys. D'aquesta manera, La Caixa ha aconseguit capitalitzar-se per la via del sí o sí: o acceptes la proposta o et quedes amb els teus estalvis enterrats a perpetuïtat . 

Comparteix
   


Etiquetes
Les participacions preferents és un producte financer d'alt risc que La Caixa va col·locar entre els seus clients el 1999. Segons Fainé, en el transcurs d'aquests anys l'entitat d'estalvi ha retribuït als propietaris d'aquest producte en una mitjana del 3%.

El president de CaixaBank ha dit que ara, davant d'un pròxim canvi regulatori, la direcció de l'entitat s'havia plantejat 'avançar-se' a la nova normativa i oferir un canvi on el client obtingués una millora de la seva liquiditat, més capacitat de vendre l'actiu i obtenir diners, i una millor rendibilitat de la inversió, però també amb risc. Per Fainé, aquests dos objectius es complien amb l'oferta feta per La Caixa. 

CaixaBank ha ofert els clients afectats un nou producte que suposa canviar un 30% del valor de les preferents en accions de CaixaBank i un 70% en bons a un tipus d'interès del 5%, una retribució 2 punts percentuals per sobre del 3% que han retribuït aquests últims anys. 

Joan Maria Nin ha informat que amb 20 dies hàbils, 160.000 clients de preferents, el 90% del afectats, han acceptat les condicions de l'oferta de CaixaBank. El conseller delegat ha reconegut que tot canvi que es planteja en un producte d'estalvi, provoca un 'fregament' en la relació amb el client, cosa que ''s'entén'' perfectament. 

El conseller delegat ha dit que durant les pròximes setmanes altres entitats financeres hauran de fer front aquesta canvis, per obligació del nou marc regulatori.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
QUIQUE fletxa bcn
25 de febrer de 2012, 08.42 h

I QUÈ PASSA AMB LES CEDULÈS HIPOTECÀRIES DE LA CAIXA ??????? TAMBÉ ACABARAN AIXÍ????


TENIM UN PAÍS PLE DE LLADRES!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de gener de 2012, 00.31 h

què POCA VERGONYA tenen!!!!. S'atreveixen a dir "160.000 clients amb preferents HAN HAGUT de comprar accions" en lloc de dir ELS HEM OBLIGAT; o ho perden d'una manera o de l'altra i a molts els enviaran els estalvis a l'altre món; si no fos TAN GREU semblaria UNA BUFONADA. A tot això.. NO HI DIU RES ni el "Banco de España" (amb la missió de controlar la banca, com ha passat amb la CAM, amb Bankia i amb tutti quanti...), NO HI DIU RES el govern de l'estat (amb la missió de cuidar els i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de gener de 2012, 12.11 h

La Caixa va néixer a Catalunya. La Caixa es va fer gran a Catalunya. La Caixa es va consolidar a Catalunya. Com ho paga ???. Traint tots els catalans en tots els sentits i medis emprats per a fer-ho, els que hom sap i els que hom no en sap res encara. I fins i tot, no descarto la seva ubicació a madrit. Als catalans se'ns està descapitalitzant de tot, ja només faltarà, que ens privin d'anar vestits i haguem d'anar pel carrer com els indis o els negres (això de negres no ho dic amb caràct... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
27 de gener de 2012, 20.06 h

La Caixa té un adn espanyol. Mireu que diu enllaços a la caixa ... 100% en 'espanyol'. Més aviat caixa 'catalana' es ven cap a Madrid, millor. Quan els catalans estan prou madurs a crear empreses amb adn en català sense actitud d'esclau ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Manlleu
27 de gener de 2012, 19.01 h

és vergonyosa la prepotencia del Sr. Fainé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Laia fletxa Barcelona
27 de gener de 2012, 17.48 h

Estic indignat davant l'actitud del Sr. Fainé, com si fes un favor als seus clients, és una vergonya, algú té que assumir responsabilitats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.