directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya no pot caure en un estat de 'depressió col·lectiva' arran de la fallida de Spanair, segons Recoder

El conseller de Territori i Sostenibilitat afirma que cal seguir buscant una companyia que vulgui convertir l'aeroport del Prat en el seu 'hub'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El projecte de la companyia Spanair 'no ha sortit bé' però això no ha de fer que Catalunya caigui en un estat de 'depressió col·lectiva'', segons ha reflexionat Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat. Recoder ha demanat els empresaris reunits en l'acte de presentació de l'estudi 'El Vallès, motor productiu de Catalunya' que cal ''continuar buscant' una companyia que aposti per Barcelona com a 'hub' de connexions intercontinentals. Recoder ha dit que per complir amb aquest objectiu caldrà mantenir la unitat de tots per trencar amb el model centralitzat que està implantat a l'Estat i transformar-lo amb un model descentralitzat que faciliti la competitivitat entre territoris.

Comparteix
   


Etiquetes
Per construir un aeroport amb connexions intercontinentals cal disposar d'una plataforma adequada com l'actual de l'aeroport del Prat, però també cal que hi hagi una companyia aèria que aposti per fer d'aquesta plataforma el seu 'hub' de connexions intercontinentals, ha reflexionat Recoder.

Recoder ha explicat que els grans aeroports de la Unió Europea, com és el cas de Madrid o Frankfurt ja disposen de les seves respectives companyies de bandera com és el cas d'Iberia i Lufthansa, respectivament.

El conseller ha manifestat que Catalunya ho ha intentat amb Spanair i tot i que 'no ens ha sortit bé' això no ha de fer caure el país en un estat de 'depressió col·lectiva'. Com que l'objectiu que es perseguia amb Spanair era correcte, caldrà 'continuar buscant' fins que arribi el dia que s'aconsegueixi obtenir un resultat positiu en aquest projecte.

Un altre factor que és essencial per fer de l'aeroport del Prat un 'hub' de connexions intercontinentals és que el model de gestió de la plataforma estigui descentralitzat i permeti la competitivitat entre territoris. Recoder ha dit que aquesta reclamació està en línia a la majoria de models que estan vigents a la Unió Europea i que únicament Espanya i Romania són l'excepció d'aquest model que es reclama des de Catalunya.

El conseller ha demanat que es mantingui la unitat de les institucions, dels ajuntaments i dels agents econòmics, que conjuntament amb el Govern de la Generalitat, han de ser els futurs responsables de la gestió d'aquesta plataforma.

Lluís Recoder ha participat a la seu de Foment en l'acte de presentació de l'estudi 'El Vallès, motor productiu de Catalunya', una obra elaborada per iniciativa de la fundació 'FEM Vallès'.

Antoni Abad, president de la Cecot i d'Unnim Banc, ha intervingut com màxim responsable del moviment 'FEM Vallès'. En la seva intervenció, Abad ha subratllat la necessitat d'observar el Vallès com una 'oportunitat' catalana per a la recuperació de l'economia.

El president de la Cecot ha reivindicat la necessitat de definir una xarxa d'infraestructures competitives que sigui capaç d'obtenir la màxima eficiència en la mobilitat interna de les comarques.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
2 de febrer de 2012, 19.19 h

M'agradaria saber Sr. Conseller què ha pogut fer com governant a Catalunya per impedir-ho... o perque Catalunya tingui aeroport digne...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
2 de febrer de 2012, 13.49 h

#5 Molt ben dit, no pot caure , ja hi estem immersos, des de que ha entrat el sunami de CIU a les nostres vides


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Romeu fletxa Taradell
2 de febrer de 2012, 07.33 h

La depressió no ens ve de la fallida d'una empresa, sinó de la ineptitud i submissió d'un Govern, que no té la dignitat suficient com per posar-se dempeus i liderar el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
1 de febrer de 2012, 18.39 h

Queda clar que Catalunya no caurà en una depressió, cosa que voldria-ho tots els espanyols de CiU, del PSOE català, fatxes del PP i Ciudad....anos. A Catalunya ens cal un aixecament radical per acabar amb tanta gentussa que com els abans anomenats, volen perpetuar que l'imperi espanyol ens continui robant, expoliant, insultant, etc. etc. ec. A què esperem per desfer-nos-en ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
shh fletxa .
1 de febrer de 2012, 17.26 h

No som prou conscients que aquí a Catalunya es progressa malgrat tindre un Estat en contra (a més de una tirallonga llarga de neo-franquistes). Per això hom hauria d'anar molt en compte quan exposa els projectes. Els empresaris callar-los fins que siguin realitat, i de igual manera, els periodistes catalans haurien de vigilar molt les noticies que publiquen. Qualsevol projecte de progrés (progrés per a les persones, per als treballadors, en definitiva per al país i per a l'Estat) serà ob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de febrer de 2012, 13.03 h

Deixeu de fer esforços en buscar una nova companyia per tenir hub... decalreu la indepdendència i en pocs mesos tindrem el hub que ens priva Espanya.... i els diners que ens roba... i serem lliures de les lleis que maten el català... i ja no podran insultar-nos des del poder...

A què espereu, porucs?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Kefes fletxa Sitges
1 de febrer de 2012, 10.55 h

El contrapunt, interessant com sempre, d'En Sostres.

Dimarts, 31 de gener de 2012

http://www.salvadorsostres.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.