directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El lobby del 'Puente Aéreo' posa pals a les rodes al concert econòmic

S’hi juguen massa per reconèixer públicament l’ofec econòmic a que està sotmesa Catalunya, s’hi juguen els seus negocis amb Espanya

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

L’absència sonada de la Caixa, del Cercle d’Economia, presidit per Josep Piqué (Vueling), del Circulo Eqüestre, i del lobby 'Puente Aéreo', en l’acte de l’Ateneu Barcelonès,  deixa en evidència la credibilitat nacional d’aquestes entitats, que a més de no ser-hi, van fer tot el possible per diluir l’acte.  

Comparteix
   


Etiquetes
Ara fa unes dies explicàvem el perquè CiU pacta coses inexplicables a Madrid, i posàvem al descobert el lobby 'Puente Aéreo', grup d’influència format per grans prohoms del país que viuen dels negocis amb Espanya i que de cap de les maneres volen que Catalunya avanci en la seva capacitat de decisió.

Tots ells van desaparèixer de l’acte celebrat a l’Ateneu Barcelonès per commemorar la reivindicació del concert econòmic feta pels 'quatre presidents' i encapçalats per l’insigne arquitecte Lluís Domènech i Montaner ara fa més de 100 anys davant la reina regent Maria Cristina.

No tan sols van desaparèixer sinó que van pressionar per rebaixar les expectatives de l’acte. El que havia de ser una clara demanda del concert econòmic és va convertir en una tèbia demanda del pacte fiscal. Només Miquel Roca com a President de la Societat Econòmica Barcelonesa d’amics del País va ser clar, malgrat que ell, i avui ho ha reconegut, es va equivocar quan a l’any 1979 va renunciar al concert econòmic que bascos i navarresos van obtenir.

Miquel Roca en la seva intervenció va destacar que el concert econòmic era perfectament generalitzable tal i com vam avançar al directe.cat! publicant un informe de l’any 2005 del mateix govern basc.

Comença a ser hora de preguntar què en pensa La Caixa com a principal entitat financera catalana de la demanda del concert econòmic? O és que els preocupa més la fusió amb Bankia? Han preguntat a la societat d’aquest país sí volem aquesta fusió? Què en pensa el Cercle d’Economia i el Circulo Eqüestre de l’actual espoli fiscal que pateix Catalunya? O és que això de la crisi i l’espoli no els afecta? 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
3 de febrer de 2012, 10.26 h

La reaccio i els estalinistes, com sempre, units contra els catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Rauric fletxa La Guingueta
3 de febrer de 2012, 10.23 h

No veig perquè el concert econòmic els ha de perjudicar en res, Euskadi gaudeix del mateix i te molt menys atur que la resta tot i tenir un govern socialista que ja sabem tots no sap administrar gaire.
En tot cas el concert econòmic els pot afavorir i molt, si els catalans tenim més diners, gastarem més i les empreses catalanes produiran més i hi haurà menys atur i circularan molt més diners, que indirectament també afavorirà a Espanya.
Els nostres impostos afavoriran més infraestruc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Quimi Riqui fletxa La Fatarella
3 de febrer de 2012, 00.41 h

Tot aquest deuen anar a la disco Pont Aeri de Castefa no? a lligar amb Jennifers


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
2 de febrer de 2012, 19.09 h

Aquests pels propis interessos, no pas pels de Catalunya, de fet constitueixen una traidora complicitat amb l'Estat que ens expolia, ens subordina i sotmet.
Messerable actitud. Haurem de posar aviat els diners sota la rajola. Abans d'un tancament de Caixes que ells mai no faran. I no agrada tampoc la tèbia actitud de la reunió de l'Ateneu. Tèbia quan no hipòcrita. Allà discursos, del qui te poder a Abertis per retrasar infraestructures, del qui amb l'excusa de transversalitat no fa de l'At... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Toni fletxa Castellar del Vallès
2 de febrer de 2012, 18.42 h

és ben curiós que la major part d'aquests són precisament els que configuren al CAREC, el Consell Assessor per a la Reactivació Económica i el Creixement que Mas va dissenyar per marcar les directrius económiques de la Generalitat.
Ara resulta que els assessors econòmics oficials de Mas no donen suport al pacte fiscal. Qui ho entengui que m'ho digui.
No, millor dit, qui no ho entengui és que és GILIPOLLES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de febrer de 2012, 17.44 h

Catalunya te actualment dos grans bancs, Caixabanc i Banc Sabadell, les intencions del govern espanyol es fusionar Banckia un banc deficitari amb una gran deute, amb caixabanc, el primer banc de Catalunya i sobre tot sanejat, aquesta unió beneïda per el govern espanyol i alguns alts dirigent de Caixabanc (per cert del OPUS), faria que la seu del ban resultant passes a Madrid i que amb els diners dels estalviadors Catalans es pagues el deute de Banckia, alguna cosa semblant va passar amb el BB... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Cotó Fluix fletxa Pla de l'Estany
2 de febrer de 2012, 14.12 h

Deu meu, quanta miseria!
Un bon amic meu, fa temps, em va dir: el problema de Catalunya és dins de Catalunya. Els espanyols no enganyen, fan el que han de fer. El que fariem
nosaltres, vaja.
Com els manaments de la llei de Deu que s'enclouen en dos,doncs aquests problemes de Catalunya ( digues Circulos, digues lobbys, Instituts catalans, etc) s'enclouen en dos: La Caixa i la Vanguardia;... i es complementen perfectament.
Per assolir la independència, penso que més que assolir una majoria à... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
2 de febrer de 2012, 12.57 h

No entenc que amb la recessió que està apunt de plantar-se a españa des de la UE, aquests culés sense ofendre el Barça poden pensar que el gobierno els pot fer cap favor, se'ls endurà els calés i ells a fotre's. Els que en tenen, ho tenen tot per perdre, els que no en tenim, ja no ens fa por res.
Si com crec la fugida de la crisi està fora d'espàña, com és que ells no ho entenen?, o potser ja tenen tots els calés fora, i per això no tenen por.
De veritat, algú m'ho hauria d'expli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 de febrer de 2012, 12.45 h

Jo vaig dir dies enrere en un dels fòrums d'aquest diari: La caixa va néixer a Catalunya. Els catalans la vam anar fent gran. Els catalans amb el pas dels anys la vam anar enfortin i consolidant. Com ho ha pagat o com ho paga ???. Primer: Traint -nos podridament com ho fa i ha fet sempre el govern actual, venent-se impúdicament a ecspana. Segon: Enganyant i robant la seva clientela amb productes que ni ells mateixos comprarien. Al damunt, després de tot el rebombori de les Participacions qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Barcelona
2 de febrer de 2012, 11.25 h

#5 Jo crec que sí, que ja és hora de que tothom es retrati i sapiguem de veritat amb quines forces comptem més enllà de percentatges d'enquestes a favor de la independència o del dret a decidir o el que sigui.
El President o el Conseller Mas Colell haurien d'adreçar-se un per un als caps de colla dels grups empresarials del pais, Caixa, Abertis, Circulo de Economia , etc. per demanar-los ( si es que no saben ja) a quin equip juguen. No es poden fer truites sense trencar ous, ni si val a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.