directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Després de la neu arriba la calma... i el fred

Les darreres nevades d’aquesta nit a la costa gironina no han arribat a Barcelona i deixen pas al fred extrem

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les previsions meteorològiques l'han encertat en part. Com s'havia dit, la segona nevada de l'onada de fred ha entrat a Catalunya per la costa gironina, i s'ha anat desplaçant cap a Barcelona. Ha tardat més del que s'esperava, però, i quan ha arribat al Maresme ha tornat cap al mar. Barcelona, doncs, no ha vist els seus carrers nevats, i sembla que aquest front ja va de retirada. Ara les previsions indiquen que l'onada de fred passarà de la neu al fred extrem. S'espera que les temperatures siguin inferiors als zero graus a bona part de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Com s'esperava, doncs, el front de neu ha arribat de matinada al litoral gironí i ha afectat principalment municipis de les comarques gironines com ara l'Empordà o la Selva. Després ha anat baixant, i ja ben entrada la matinada ha arribat al Maresme, on també ha enfarinat alguns municipis, tot i que amb nevades menys agressives del que es preveia.

De fet, la previsió indicava que la neu continuaria baixant fins a Barcelona, però en lloc d'això, el temporal ha girat un altre cop cap al mar, de tal manera que la capital catalana no ha resultat afectada.

Allà on sí ha nevat, a les comarques gironines i al Maresme, les màquines llevaneus han estat condicionant les carreteres durant tota la nit, segons informa Protecció Civil, per garantir la seguretat al trànsit rodat.

Ara, el fred 

Amb el front de neu ja de retirada, els serveis d'emergència estan pendents de la pròxima previsió, que augura temperatures extremadament baixes.

S'espera que a partir d'aquest divendres les mínimes baixaran de forma considerable i se situïn entre -7 i -12 al Pirineu i les màximes entre -6 i -1 ºC. A cotes altes, les mínimes poden arribar als -20 ºC. En cotes més altes com el Lac Redon (2.247 metres), a la Val d'Aran, aquest dijous ja s'ha arribat als -16,7 ºC i a Certascan (2.400 metres), al Pallars Sobirà, als -15,8 ºC.

La sensació de fred es veurà agreujada pel fort vent de tramuntana i gregal que bufarà al Pirineu, amb cops de fins a 80 quilòmetres per hora, i al nord-est de Catalunya.

Pel que fa dissabte, els models meteorològics indiquen que la temperatura a uns 1.500 metres d'alçada sobre Barcelona s'assolirien valors de fins a -12 graus. Les glaçades seran generalitzades i es preveuen molt fortes al Pirineu, entre moderades i fortes a la resta de l'interior i entre febles i moderades al litoral. Aquesta situació d'onada de fred s'allargarà durant l'inici de la propera setmana.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.