directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El conseller Maragall es nega a potenciar el català als instituts

Argumenta que la proposta d'Esquerra d'obligar els professors d'institut a parlar en català és "el pitjor que es pot fer per la llengua"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El socialista Ernest Maragall, conseller d'Educació, considera "un error" la proposta formulada per Esquerra de potenciar el català als instituts, que passaria per obligar els professors a parlar en català mentre siguin als centres, de manera que el govern no iniciarà cap política al respecte. Maragall creu que la proposta seria "contraproduent" perquè, segons ell, "va en la línia de la imposició i l'obligació i això és el pitjor que podem fer per la llengua". El conseller ha advertit, a més, que els problemes per al català no comencen al sistema educatiu sinó "de les aules cap a fora". Tot i el rebuig a la proposta d'Esquerra, Maragall no ha proposat cap solució a la preocupant davallada del català dins les aules dels instituts.
ernest maragall
Ernest Maragall en un acte recent / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Maragall ha assegurat "respectar" la proposta d'Esquerra, que, segons ha dit, no coneix a fons perquè només l'ha vist "als mitjans". El conseller creu, però, que es tracta d'un "doble error", i ha defugit qualsevol mena de responsabilitat en argumentar que "se li demana a l'educació coses que se li ha de demanar al govern i al conjunt de la societat".

El conseller ha continuat amb el discurs paternalista i, en aquest sentit, ha recordat que "l'educació està fent molt per la integració i l'acollida lingüística" i ha emplaçat la resta del Govern i la societat a que tinguin "la força" per defensar l'ús social del català com ja ho fan les escoles. Per Maragall, "on és fort el català és a l'escola".

 La proposta del conseller és "treballar en una direcció positiva, col·laborant amb altres departaments" per impulsar l'ús social del català. Maragall llença, doncs, pilotes  fora, ja que segons es desprèn de les seves declaracions no correspon al conseller d'Educació que els joves del país dominin la llengua catalana.

Esquerra insisteix


Per la seva banda, L'Executiva d'Esquerra ha donat el vist-i-plau a la iniciativa per impulsar el català a secundària, i tiraran endavant amb la proposta.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
josep fletxa sallent
10 de juliol de 2007, 12.06 h

VISCA L'ERNEST "ESPAÑOLITO"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joaquim fletxa Igualada
10 de juliol de 2007, 11.51 h

Potser sí que la imposició no agrada però funciona, només cal mirar al passat i comprovar com l´estat espanyol i frances a base d´imposicions han fet que el català sigui una llengua residual a punt de desapareixer i encara insisteixen aplicant el "que se note el efecto però no la causa". Estic més que fart de no tenir opcions de veure cinema en català,llegir el prospectes dels medicamnets en la nostra llengua i de que els productes etiquetats en català siguin una minsa minoria, etc. e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de juliol de 2007, 09.01 h

Maragall, per una vegada, té raó. És fora de l'escola on ha d'avançar l'ús social del català.
I hom es pregunta què fa la Generalitat pel compliment de la llei de política lingüística en el món comercial (supermercats, per exemple)i en els restaurants, hotels, etc.
Només amb aquest compliment feríem un salt social important, superior al que pot fer l'escola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.