directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alemanya destapa la simpatia del Rei pels colpistes del 23F

Tal i com publica el rotatiu 'Der Spiegel', uns documents desclassificats demostren com el rei Joan Carles va mostrar 'comprensió' pels que van dur a terme l’intent de cop d’estat del 1981

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La 'simpatia' del rei Joan Carles pels colpistes del 23F ha vist la llum. I això no ho sabríem si no fos per Alemanya. Uns documents desclassificats a Alemanya fan públic un informe enviat per l’ambaixador alemany de l’època en què es demostra que el Rei va mostrar 'comprensió' envers els colpistes. Els fragments d’aquest informe, publicats pel rotatiu alemany Der Spiegel, reprodueixen paraules textuals del monarca que va afirmar que els colpistes 'només pretenien el que tots desitjàvem, la reinstauració de la disciplina, l'ordre, la seguretat i la tranquil·litat'.
L’informe mencionat va ser enviat al govern alemany, presidit aleshores per Helmut Schmidt, per part de l’ambaixador alemany Lothar Lahn. El que s’hi reprodueix és una conversa privada, que l’ambaixador va fer arribar a Alemanya, entre Lahn i el rei Joan Carles sobre les impressions després de l’intent de cop d’estat. Segons escrivia Lahn a l’informe, el rei 'no va mostrar ni menyspreu ni indignació davant dels actors, és més, va mostrar comprensió, quan no simpatia'.

'Els capitostos només pretenien el que tots desitjàvem, concretament la reinstauració de la disciplina, l'ordre, la seguretat i la tranquil·litat', va manifestar el Rei en aquella conversa. Segons l’ambaixador Lahn, el rei Joan Carles va atribuir la responsabilitat de l’intent de cop d’estat al llavors president del govern espanyol, Adolfo Suárez, per 'menysprear' els militars.

La Casa Reial, consultada per Efe, afirma que 'el paper i l'actuació del rei el 23-F estan ja consolidats per la història, i la manera decidida i determinant com va actuar en defensa de la democràcia és coneguda per tota la societat espanyola i a tot el món'. D’aquesta manera, han volgut treure ferro a l’assumpte, limitant-se a reafirmar la versió oficial dels fets. Una versió que queda ara en entredit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Joan fletxa Palamós
6 de febrer de 2012, 18.38 h

Haurem de preguntar a Pujol quina va ser la seva verdadera història en aquest fet. Una colla tots de cagats, botiflers i pocavergonyes !

Aneu al bloc " XOC DE TRENS. En l'apartat " Miquel Roca, un Bismarck frustat" i transcric un interessant document.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc fletxa Barcelona
6 de febrer de 2012, 11.50 h

Que us consti que això ho sabiem molts per deducció, analitzant la cronologia dels fets, i ara què farem? hi ha algú que tingui allò que no sona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 de febrer de 2012, 11.37 h

Al llibre "Un rei cop per cop" se'n parla abastament d'això i moltes més coses. Ara jo pregunto al fòrum: Què passarà ???. Quin partit pendran els polítics ???. Arribarà això a les Corts ???. Aquest titella que tenim per rei, abdicarà ???? És que seria molt, però molt i molt gruixut que tot plegat quedés en un foc d'encenalls. Després sí que en castellà podríem exclamar: Apaga y vámonos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Albert fletxa Tortosa
6 de febrer de 2012, 09.43 h

Si, fa temps que se'n va parlar i crec que fins i tot es va escriure un llibre on es demostrava que, contrariament al que venien la casa reial i la maquinària propagandistica española, el rei dels españols no va sortir a la palestra a salvar España sinó per salvar el seu cul i el bonic xiringuito que s'estava muntant. No recordo ni com es deia el llibre ni el seu autor, però demostrava que el rei sempre intervenia a pilota passada a treure el careto, mai abans o durant els fets (els que f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
5 de febrer de 2012, 22.05 h

Encare recordo del 28-F. En Tejero, tinent coronel dirigent del cop, en entrar a la sala del Congrés envoltat de guàrdies Civils i cridant “Quieto todo el mundo”,“al suelo, todos al suelo” després posar la pistola al pols del president del Congrés, Landelino Lavilla i mentre alguns diputats protestaven hom sentir una veu que deia “que se calle coño”, com si allò fos un quarte. Van disparar al sostre per espantar al personal. El més valent fou el ministre de defensa i tinent g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
euro fletxa SIMPATÍA O COL.LABORACIÓ ???????
5 de febrer de 2012, 21.30 h

El rey de españa, es militar. Es el jefe supremo de las fuerzas armadas, algú es podia creure que no estava asebentat del cop d'estat ???
Ho sabia perfectament i hi va col.laborar, encara que despres es fes l'orni per apaivagar els ànims.
El cop d'estat va ser per tallar de soc arrel, les aspiracions de tenir mes poder a Catalunya.
La prova d'aixó es que, van còrrer tots a fer la lofca i la loapa i aixi s'acabava amb els traspassos a les CCAA.
Sort en tenim què, encara que sigui de mica e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Barcelona
5 de febrer de 2012, 20.27 h

Fa temps molts ja ho vam dir, esperem que ara tot quedi més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.