directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern intensificarà en les pròximes setmanes les negociacions amb els partits sobre el pacte fiscal

L'executiu considera un 'horitzó raonable' que el ple del Parlament aprovi el model abans de l'estiu

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que en les pròximes setmanes l'executiu català intensificarà les negociacions amb els diferents partits polítics catalans per intentar arribar a un acord sobre el pacte fiscal. Unes negociacions que tenen com a base l'acord genèric que CiU, ERC i ICV-EUiA van pactar l'octubre passat en comissió parlamentària. Homs ha considerat un 'horitzó raonable' fixar com a termini que el ple del Parlament aprovi el model de pacte fiscal abans de l'estiu, tenint en compte que el Govern el vol posar sobre la taula del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a partir del segon semestre de l'any.

Comparteix
   

Després de les eleccions espanyoles del 20-N i del congrés del PSC d'aquest cap de setmana, el Govern vol accelerar les negociacions per arribar a un acord sobre el pacte fiscal a Catalunya. Homs ha explicat que en les pròximes setmanes es donaran les condicions per intensificar els contactes amb els partits catalans amb l'objectiu d'aconseguir que hi hagi una majoria política que sincronitzi amb la majoria social que ja hi ha a favor del pacte fiscal. De moment, PSC i PPC van quedar al marge de les grans línies que es van acordar en comissió parlamentària i ara l'executiu es donarà uns mesos de marge per intentar sumar-los a l'acord. 

Les negociacions han d'anar més enllà de l'acord genèric de la comissió parlamentària i una de les qüestions bàsiques que s'hauran de concretar és l'aportació que ha de fer Catalunya a l'Estat en concepte de solidaritat després de recaptar tots els impostos que paguen els catalans. És una de les peces claus del nou model que va quedar oberta en la primera fase de negociació entre els grups parlamentaris.

En aquesta segona ronda de negociacions, Homs vol que els contactes entre els grups siguin discrets i es desenvolupin de manera diferent a com s'han fet altres vegades, en referència al procés de negociació sobre l'Estatut.

Preguntat pel termini que s'estableix el Govern per arribar a un acord a nivell parlamentari, Homs ha considerat raonable posar l'estiu com a límit, tot i que ha afegit que no vol ser presoner d'un calendari. De fet, l'estratègia del Govern de Mas és presentar el contingut del pacte fiscal al govern espanyol a partir del segon semestre d'aquest any.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 de febrer de 2012, 11.51 h

Recomano llegir el següent article:
http://regnebananer.blogspot.com/2011/12/definepacte-fiscal.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de febrer de 2012, 10.26 h

És clar, voleu discreció per a presentar la vostra dictadura com a fets consumats. Lladres desgraciats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.